Čidlo tlaku vzduchu

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Příspěvekod Raďas » úte 29. led 2008, 14:38

Tu vzduchovou klapu doporučuji sundat celou a pořádně to vyčistit benzínem,nevím jak se u 1.6 sundává servo klapy,protoľe já mám lanko,ale na 1.4 vytáhnout motorek serva volnoběhu a taky vyčistit,je to ze zadní strany,nahoře je servo a pod ním je snímač natočení klapy,ale jak říkám je to na 1.4.Podle fotkek na 1.6 je jenom jedno servo
Xsara II 1.4 2001
Uživatelský avatar
Raďas
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát 30. bře 2007, 15:24
Bydliště: Havířov

Příspěvekod pacaveli » úte 29. led 2008, 19:16

jj tady je jenom jeden krokáč, plyn je elektronickej, k tomuhle krokáči tady není vůbec přístup, takľe se nemá jak zaąpinit. Kaľdopádně tu klapku asi časem sundám celou a vyčistím pořádně, teď jsem si nebyl jistej výsledkem a neměl jsem na to tolik času.
Uživatelský avatar
pacaveli
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 1. led 2008, 18:43
Bydliště: Královéhradecký kraj

Příspěvekod drystone » čtv 6. bře 2008, 9:49

Tak máme v rodině daląí Xsaru (1.6 16V Break). Potřebuju se ale podívat na krokový motorek, ale nevím kde je. Vím kde je na své 1.4, ale tady ne.
®e bz to bylo v tom kovovém bloku zacvakaném sponkami??? Viz poslední a předposlední foto v tomto tématu
Citroën Xsara I. 1.4i 55kW (3/2000), s BSI Obrázek
Uživatelský avatar
drystone
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel
 
Příspěvky: 107
Registrován: sob 11. úno 2006, 9:22
Bydliště: Plzeň-Jih

Příspěvekod Raďas » čtv 6. bře 2008, 22:43

Podle mě jo,nic jiného tam u klapy vzduchu není
Xsara II 1.4 2001
Uživatelský avatar
Raďas
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát 30. bře 2007, 15:24
Bydliště: Havířov

Příspěvekod pacaveli » ned 30. bře 2008, 17:02

Pod tou sponou by mělo být převodové ústrojí mezi klapkou a krokáčem, krokáč by měl být uplně vespod. Nevim to ale na sto procent, rozdělaný jsem to neměl, ale mělo by to tak být ;-).
Xsara II Break, 1.6 16V, 2001
Uživatelský avatar
pacaveli
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 1. led 2008, 18:43
Bydliště: Královéhradecký kraj

Příspěvekod baffy » pát 11. dub 2008, 15:59

zdarec. dnes som menil sviečky a jednou cestou som pozrel aj klapku.bol tam olej,podstatne menej ako na tej fotke a tak som to poutieral.pomohlo,hlavne rozbeh je podstatne plynulejąí, auto tak neąklbe.ale ako píąete dalej mal by som ju demontovat a vyprat v benzíne poprípade v liehu.nemám tam čo po...» ???,mám obavu aby som neurobil viac ąkody ako osohu.drľí to na troch ąróboch a dos» ??dakujem za radu :wink:
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Peugeot 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Prítomnosť: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Uživatelský avatar
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5124
Registrován: sob 6. led 2007, 20:31
Bydliště: SR - Levice
Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Příspěvekod Raďas » pát 11. dub 2008, 16:42

Jo jo drľí to na třech ąroubech torx a pak jen odpojit konektor servomotorku
Xsara II 1.4 2001
Uživatelský avatar
Raďas
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 89
Registrován: pát 30. bře 2007, 15:24
Bydliště: Havířov

Příspěvekod pacaveli » úte 6. kvě 2008, 18:38

jj přesně tak, před dvěma týdny jsem to dělal a není tam nic co by se mohlo podělat. Tři ąrouby, konektor a sundat.
Xsara II Break, 1.6 16V, 2001
Uživatelský avatar
pacaveli
Přispěvatel
Přispěvatel
 
Příspěvky: 18
Registrován: úte 1. led 2008, 18:43
Bydliště: Královéhradecký kraj

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod sCoRp » pon 1. čer 2009, 18:47

Zdar, tak ja som dnes cistil tu klapku podla toho navodu, zmontoval som to dokopy, no a ked som nastartoval, tak mi nezhasla kontrolka diagnostiky a teraz mi svieti. Ked som tu klapku cistil, tak som ju aj mechanicky naklopil a vycistil po stenach, (nemohol som prave tym nieco pos**t?). Nemohol by byt dovod rozsvietenia tej kontrolky aj ten, ze na prvykrat po vycisteni som nastartoval a nemal som zapnuty konektor ku krokovemu mot.? Pri ubrati plynu mi to jemne streli z vyfuku, a po jazde ked otvorim kapotu tak chvilu akoby nieco praskalo v kate, (robilo to aj predtym) Inac auto ide dobre a kolisania otacok som sa aj tak nezbavil :cry: dik za rady...
"Čomu nerozumieš, do toho sa nebabri!"
Obrázek
Uživatelský avatar
sCoRp
Profesionál
Profesionál
 
Příspěvky: 228
Registrován: ned 11. led 2009, 19:12
Bydliště: Poprad SR
Vůz: Xsara Coupé 1.6 16V r.v. 02.03.2001

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod sCoRp » stř 3. čer 2009, 15:28

caute, tak som s tym bol na diagnostike a tu je chyba: "potenciometer skrtiacej klapky" a "vysoka spotreba paliva"...(a ze to sposobuje to strielanie bud do sania alebo do vyfuku). Ked som ju cistil a mal som ju vybratu tak v zatvorenej polohe boli medzi stenou a klapkou male skary, budem to musiet asi riesit komplet novou klapkou...neviete kolko taka new klapka stoji? dik
"Čomu nerozumieš, do toho sa nebabri!"
Obrázek
Uživatelský avatar
sCoRp
Profesionál
Profesionál
 
Příspěvky: 228
Registrován: ned 11. led 2009, 19:12
Bydliště: Poprad SR
Vůz: Xsara Coupé 1.6 16V r.v. 02.03.2001

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod MiraSSS » pát 20. črc 2012, 21:35

tohle mi dosti pomohlo diky ale jeste bych rad vedel jaky draty (2) vedou ztoho snimace do ridici jednotky? chci tam nainstalovat powerbox a ten se ma dat prave na draty od teplotniho snimace IAT co vedou do ridici jednotky poradte prosim
MiraSSS
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 20. črc 2012, 20:28
Bydliště: Bílina
Vůz: citroen xsara II 1.4

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod baffy » pát 20. črc 2012, 22:00

Ak som tomu dobre porozumel potrebuješ odchytiť dva signály zo škrtiacej klapky,alebo sa mýlim?
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Peugeot 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Prítomnosť: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Uživatelský avatar
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5124
Registrován: sob 6. led 2007, 20:31
Bydliště: SR - Levice
Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod MiraSSS » pát 20. črc 2012, 23:04

nene z teplotniho snimace vedou dva draty do ridici jednotky jenze za snimace je hned vaha vzduchu takze tam jsou 4 draty a ja nevim jaky vedou ze snimace do Ř.J. ten powerbox ma byt zapojen mezi snimnacem nasavanyho vzduchu a ridici jednotkou
MiraSSS
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 20. črc 2012, 20:28
Bydliště: Bílina
Vůz: citroen xsara II 1.4

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod baffy » sob 21. črc 2012, 22:21

Na snímači tlaku nasávaného vzduchu:
1. žltý - 1393 : signál tlaku nasávaného vzduchu
2.biely - 1331 : + 1 V vedení 1
3.červený - 1341 : signál teploty vzduchu
4.ružový - 1364 : Ukostření snímače tlaku nasávaného vzduchu
Na RJ motora :
žltý - C1 na 32 pinovom šedom konektore
biely - E1 na tom istom šedom
červený - A2 na 32 pinovom čiernom konektore
ružový - A2 na 32 pinovom šedom konektore
Ak by to nesedelo potom je potrebný pre upresnenie VIN.
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Minulosť: Peugeot 407 2.0 HDI 100kW r.v.2008
Prítomnosť: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0 HDI 120kW r.v.2015
Uživatelský avatar
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5124
Registrován: sob 6. led 2007, 20:31
Bydliště: SR - Levice
Vůz: Peugeot 508 Hybrid 4x4 2.0HDi 06/2015

Re: Čidlo tlaku vzduchu

Příspěvekod MiraSSS » ned 22. črc 2012, 20:39

Fakt moc dekuju strasne mi to pomohlo je to presne tak jak jsi napsal,uz jsem myslel ze se to nedozvim nikde na netu to neni,takze jsem to dnes zapojil a jsem spokojenej
MiraSSS
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 20. črc 2012, 20:28
Bydliště: Bílina
Vůz: citroen xsara II 1.4

PředchozíDalší

Zpět na Motor - benzín

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků