- Zodvihnes si zadne sedadla
- na jednej strane (asi prava?) budes mat okruhly kryt, u mna bol myslim taky gumovy, pod nim je cerpadlo
- odpoj hadicky a elektriku (este predtym je dobre odpojit baterku)
- teraz bude to najhorsie- povolit plastovu skrutku, ktora tam to cerpadlo drzi-
praca na *****, u mna je tato krytka zlomena, pretoze som to musel otvarat viac krat a nemal som na to nervy. Mal by si mat na to specialny kluc, alebo aspon dvaja z dvoch stran naraz skusajte srobovakom a kladivkom to odkrutit (tym sa ale vacsinou 'ostrihaju' tie zubky). Ked sa ti zlomi, nie je to az taky velky problem-> jej uloha je len pritlacat tam to cerpadlo. Ja som ho zatiahol, pokial sa neroztiahlo moc, potom stiahnes dvoma plastovymi SK paskami a dotiahnes. Mam to tak 2 roky a bez problemu.
-ked to povolis (odlomis), vytiahnut cerpadlo nie je ziadny problem.
Rozobrat ho nie je nic zlozite. Len si vsetko odkladaj. Cistil som to riedidlom. Ja som spravil nasledovne:
- Vycisti si dolu tu sietku. Zvykne v nej byt dost 'slizu'
- Cele cerpadlo zvnutra poriadne vycisti
- a teraz maly chytak, co dokaze tiez nahnevat- je tam maly ventil na spodku na dne cerpadla. Zakryva kruhovu dierku. Funguje tak, ze ked nieco do cerpadla nalejes, ventil sa zatvori, aby to nevyslo. Ked je ale palivo okolo, a v cerpadle nie je, vtedy sa otvori a pusti palivo dnu. Cize funguje na rozdiel tlaku. U mna ale nefungoval (isiel tazko= nezatvaral sa), co malo za nasledok, ze ked som isiel s prazdnejsou nadrzou do pravotocivej tiahlej zakruty, vypol mi len tak motor. Toto si urcite skontroluj. Ja som ho vybral s tych uchytiek a jemne ich prebrusil, aby to islo lahsie. Len to neprezen, aby nevypadaval. Odvtedy nemam problem.
Naspat to uz ide vsetko jednoducho. Ked to budes robit tak 4-5 krat, je to na 10 min vytiahnut to (so zlomenou skrutkou na par minut- prestrihnes SK pasky