Dovolím si napsat takový lehký nástřel hledání závady pokud by se to nehodilo tak mi to smažte nebo upravte vycházím z postupu dílny. Pokusím se odpovědět dle tématu vlákna a snad budete souhlasit

Pokud mi to smažete už nenapíšu jediné shrnutí doplněné k tématu slibuju
KLEPÁNÍ ZA JÍZDY OD cca 80km/h nad 130km/h SE VŠE SKLIDNÍ (bez ohledu na reakci plynu nebo brzd)
Poškozená pneumatika (prasklý kord, guma je šišatá - většinou se objeví i ploška v prasklém místě na běhounu)
Špatné vyvážení pneumatiky
PS: Na přední nápravě klepe do volantu, na zadní nápravě se chvěje interiér nemusí však být pravidlem.
KLEPÁNÍ PŘI BRŽDĚNÍ
vadné brzdové kotouče (prasklé nebo zvlněné) nebo špatná směs destiček vůči kotoučům (jen zřídka)
opět pokud je to volant je to přední náprava
pokud jen interiér tak je to zadní náprava (což můžou dělat i hrany kotoučů)
pokud to dělá po výměně kotoučů tak se mohlo stát, že kotouče špatně přiléhají na náboj kola a dojde ke zvlenění kotoučů kvůli špatné házivosti (tohle sem nepatří)

Pokud není závada shledána jak na pneumatikách ani brzdové soustavě (v oboiu případech) je potřeba zkontrolovat uložení nápravy a čepy.
Zažil jsem i klepání auta do strany "zjevně do stran" v nižší rychlosti" ve vyšší celé auto při přidání plynu (pouze interiér) a to dělal ohnutá poloosa.
Ještě bych doplnil, že pokud je možnost si nejprve zkontrolovat nápravu nebo brzdy sami (nic to nestojí) tak kontrola vyvážení může být až jako poslední varianta
A také jak psal Kvido.
A jen pro info rád vyčnívám z kolektivu

Mám na to povahu a ještě k tomu jsem v takové dobrém znamení, špatná kombinace

brouk pytlík práce všeho druhu

, s čímkoli pomůžu pokud to bude v mých silách více v odkazu mého profilu
Mělník a široké okolí