od -and1- » ned 30. zář 2012, 10:07
Ahojte,
som tu novy a mam podobny problem takze budem vdacny za kazdu radu. Ide o auto Xsara 1.4i 75PS 5dverak rv 2000 s ABS este pred fl. verzia. Auto mame od novoty a teraz ma najazdene 197tis km. Nas problem spociva v tom ze: auto brzdi velmi ale velmi slabo v porovnani so susedovou tiez rv 2000xsarou kde po zoslapnuti brzdoveho pedalu na podlahu si idem tresknut hlavu o celne sklo i ked som priputany, nasa xsara pri zoslapnuti brzdy na podlahu pribzrduje dost zvolna "akoby dobrzdovanie do krizovatky". Dost slaby brzdny ucinok, plus za mokra,dazda alebo po umyti auto pri malej rychlosti a po zoslapnuti brzdy ale iba tak mierne akoby pribzrdeni auto zacne flekovat zadnymi kolesami - zasekne zadne kolesa.... a pri vyssej rychlosti zas stahuje zadok akoby ste brzdili rucnou brzdou. Pritom su tam rok stare cca 10tis km jazdene kotuce a platnicky, vymenana kvapalina, odvzdusneny system, vymeneny rozdelovac brzdnej sily, nove hadicky, nove lanka veduce do zadnych bubnov. Valceky v bubnoch suche avsak asi nikdy neboli menene.... ale hovorim zadok praveze brzdi
Auto pred mesiacom preslo bez problemov STK dokonca sme boli aj v citroene auto daju na bubnovu brzdu a vysledky su 99% OK avsak ked auto rozbehnete na rychlost 100km/h a dupnete na brzdu ruky do ohna by som nedal ze dobrzdite pred stenou a hovorim susedova rovnaka xsara brzdi 1000000x lepsie. Najprv sme mysleli tym ze stahuje ten zadok za mokra a flekuje nezmyselne zadnymi kolesami ze bude zly rozdelovac ale ten je uz vymeneny a robi to to iste dokonca v citroene pozreli ze je dobre nastaveny a funguje... napada ma este vymenit zadne valceky i ked su suche alebo komplet vymenit aj hlavny brzdovy valcek.... nemoze to byt este aj posilnovac brz? auto nehlasi ziadnu chybu ani unik brzdiacej kvapaliny..... Za kazdu radu som vam nesmierne vdacny, dakujem