Tempomat

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Tempomat

Příspěvekod jarci25 » pon 13. lis 2017, 16:58

Ahojte všetci,potreboval by som radu dorabal som tempomat do mojej xsary Picasso 2.0 hdi 66 ročník 2005,od výroby mám štvor vývodový brzdový spínač aj spínač spojky všetko zmerané spínače spinajú aj prúd ide do nich, páčka založená tempomat povolený aj v BSI aj v rj motora ,páčka vyskúšana cez diag.vsetky tlačítka fungujú, ale tempomat nepracuje.tempomat ukazuje na pristrojovke všetko ale keď ho chcem spustiť nahodí mi fauld cruise control. keď napojim diag.ziadnu chybu nehlási .neviete mi prosím poradiť v čom môže byť problém ďakujem.
jarci25
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 30. lis 2014, 21:37
Bydliště: Brezno
Vůz: xsara picasso 2.0hdi r.v.2005

Re: Tempomat

Příspěvekod baffy » pon 13. lis 2017, 18:05

Tempomat by si mal aktivovať cez + tlačítko ,čiže nastavením nejakej rýchlosti po tom ako ho zapneš a neviem či si to dobre pamätám tak aj min 4-ty prevodový stupeň. A ak to nejde ani tak ,žeby špatne urobená aktivácia respektíve neúplná ?
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázek
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázekObrázek

viteon = 0
Rope = 0
Uživatelský avatar
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5045
Registrován: sob 6. led 2007, 20:31
Bydliště: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Re: Tempomat

Příspěvekod musa » pon 13. lis 2017, 18:37

Ja mam origo tempomat ale nefunguje. Pres diagnostku zjistili ze packy jsou ok a davaji signal. Na pristrojovce se kontrolka nerosviti. Uz ani v servisu nevi kde je zakopanej pes.
Xsara Picasso, 2,0 16V, 100kW, AUTOMAT, LPG
musa
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel
 
Příspěvky: 41
Registrován: ned 9. dub 2017, 16:20
Bydliště: Brno
Vůz: Xsara Picasso 2,0 16V 100kw AUTOMAT, LPG

Re: Tempomat

Příspěvekod Kleki » pon 13. lis 2017, 19:05

jarci25 píše:Ahojte všetci,potreboval by som radu dorabal som tempomat do mojej xsary Picasso 2.0 hdi 66 ročník 2005,od výroby mám štvor vývodový brzdový spínač aj spínač spojky všetko zmerané spínače spinajú aj prúd ide do nich, páčka založená tempomat povolený aj v BSI aj v rj motora ,páčka vyskúšana cez diag.vsetky tlačítka fungujú, ale tempomat nepracuje.tempomat ukazuje na pristrojovke všetko ale keď ho chcem spustiť nahodí mi fauld cruise control. keď napojim diag.ziadnu chybu nehlási .neviete mi prosím poradiť v čom môže byť problém ďakujem.


Akú páčku máš? Existujú 2 typy páčok , jedna je len na tempomat a druhá aj na tempomat a obmedzovač. Ak si dobre pamätám tak moja bývalá xsara mala páčku len pre tempomat a tam fungoval bez problémov , ale bolo to origo s fabriky. Raz som riešil na P407 dorábku tempomatu a tam bol opačný problém , chlap si kúpil páčku čo mala len tempomat a tak to vôbec nechcelo fungovať. Keď zohnal tú druhú , tak to už fungovalo.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Uživatelský avatar
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 1228
Registrován: ned 26. říj 2008, 14:24
Bydliště: Slovakia , Kováčová
Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Re: Tempomat

Příspěvekod baffy » pon 13. lis 2017, 19:29

Peťo ,moc sa mi tomu nechce veriť,skôr si myslím že tá páčka bola špatne nakonfigurovaná.
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázek
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázekObrázek

viteon = 0
Rope = 0
Uživatelský avatar
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5045
Registrován: sob 6. led 2007, 20:31
Bydliště: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Re: Tempomat

Příspěvekod Kleki » pon 13. lis 2017, 19:42

Neviem ale pri konfigurácii som povolil len tempomat a nechcelo to fungovať až keď zohnal páčku aj s obmedzovačom potom sa to chytilo.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Uživatelský avatar
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 1228
Registrován: ned 26. říj 2008, 14:24
Bydliště: Slovakia , Kováčová
Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Re: Tempomat

Příspěvekod jarci25 » pon 13. lis 2017, 19:45

Páčku mám len na tempomat všetko som už kontroloval min10 krat.zapnem tempomat na displeji sa zobrazí cc of a tri čiarky, rozbehnem auto na 50 km/ hod stlacim šípku nahor a na displeji sa zobrazí cc on a namiesto čiarok rýchlosť a po sekunde nahodí fauld cruise control, neviem si už rady

-- přidáno pon 13. lis 2017, 19:48 --

A ešte jeden dotaz skúšal som aj tú druhú páčku a to isté
jarci25
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 30. lis 2014, 21:37
Bydliště: Brezno
Vůz: xsara picasso 2.0hdi r.v.2005

Re: Tempomat

Příspěvekod baffy » pon 13. lis 2017, 20:28

Skúšal si to aj pri vyššej rýchlosti ,nad 60 km/hod. ?
Minulosť: Citroen sára 1.6 16V r.v.2001
Obrázek
Súčastnosť: Levík z Levíc
ObrázekObrázek

viteon = 0
Rope = 0
Uživatelský avatar
baffy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5045
Registrován: sob 6. led 2007, 20:31
Bydliště: SR - Levice
Vůz: Peugeot 407 SW 2.0HDi 07/2008 VF36ERHRH21756537

Re: Tempomat

Příspěvekod jarci25 » pon 13. lis 2017, 20:30

Áno aj pri 90 ke aj pri vyšších rýchlostiach
jarci25
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 30. lis 2014, 21:37
Bydliště: Brezno
Vůz: xsara picasso 2.0hdi r.v.2005

Re: Tempomat

Příspěvekod Kleki » pon 13. lis 2017, 20:53

Ešte ma napadá , že cez diagnostiku by sa mal dať urobiť test či funguje brzdový a spojkový pedál. Viem že si to meral ale či sa signál dostáva do riadiačky?
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Uživatelský avatar
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 1228
Registrován: ned 26. říj 2008, 14:24
Bydliště: Slovakia , Kováčová
Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Re: Tempomat

Příspěvekod jarci25 » pon 13. lis 2017, 21:13

Aha a to sa dá? Našiel som tam len test páčky tempomatu
jarci25
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 30. lis 2014, 21:37
Bydliště: Brezno
Vůz: xsara picasso 2.0hdi r.v.2005

Re: Tempomat

Příspěvekod Kleki » pon 13. lis 2017, 21:25

Malo by sa to dať len to musíš nájsť v diagnostike. Inak ak si ešte neštudoval predchádzajúce stránky okolo tempomatu , tak si ich určite prečítaj , sú tam celkom zaujímavé rady čo všetko skontrolovať. Väčšinou sa jedná o klasické xsary (hlavne dvojkové) a nie o picaaso ako máš ty ale mohlo by ťa to nasmerovať správnym smerom.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Uživatelský avatar
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 1228
Registrován: ned 26. říj 2008, 14:24
Bydliště: Slovakia , Kováčová
Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Re: Tempomat

Příspěvekod jarci25 » pon 13. lis 2017, 21:42

Ok ďakujem budem skúšať
jarci25
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 8
Registrován: ned 30. lis 2014, 21:37
Bydliště: Brezno
Vůz: xsara picasso 2.0hdi r.v.2005

Re: Tempomat

Příspěvekod Rope » úte 14. lis 2017, 7:23

Je otázka jestli po instalaci páčky, spínačů na pedálech je vše zapojené tak jak má být? Ja bych se klonil k tomu brzdovému nebo spojkovému spínači že je něco špatně. Cht+lo by to přesně podle schématu překontrolovat.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Uživatelský avatar
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád
 
Příspěvky: 5604
Registrován: pon 1. kvě 2006, 17:58
Bydliště: OSTRAVA !!!
Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Re: Tempomat

Příspěvekod Ivanesku » ned 7. črc 2019, 10:50

Ahojte ja mam podobny problem. Sam som nic nedorabal len som kupil lacnu packu s cini. Test cez diagnostiku sa mi zdal fajn tlacitka reagovali pedale tiez. Displej mi nahodilo cc---. Pod nim OFF. Ked som aj siel na dialnicu vyskusat nezaplo sa len ked som stlacil to horne tlacitko tie 3 ciarky sa rozblikali na chvilku a to bolo vsetko. Inac dipley nahosil aj limiter ked som to povolil v bsi ale ako som zistil pre moj rocnik xsary asi nebolo podporovane lebo v inom nastaveni mi nahodilo vypnuty regulator a neda sa to ani prestavit na zapnuty.
Je pravda ze som sa tomu este nemal cas venovat a musim to preluskat ja len ci sa to vyssie vo vlakne zdarne vyriesilo. Lebo packu na tempomat zatial druhu nemam na skusku ani auto kedzs s tym nerobim a kupil som to len pre vlastnu potrebu.
Ps: este ma napadlo ze som plynovy pedal nekontroloval. Mam tam lanko ale jednotka by si mala brat udaj s poteciometru pri motore kde lanko konci ak sa nemylim. ( skontrolovane pri zozlliapnuti pedala potenciometer ukazeje hodnoty )

Dodatok, otazka: pri celkovom teste aj pri teste regulatora rychlosti mi v kolonke vyhodi chybu trysky motoru ( aj ked su tam len chyby egr a nasavany vzduch a neviem co este to by nemalo mat vplyv na fukciu tempomatu ako takecho ci? ( po vymazani chyb mi tam uz len ukazuje egr. Ale o tom virm mal som ho rozobraty bol zaneseny je zaseknuty v polohe zatvoreny : co mi vyhovuje lebo pred rozobratim sa zasekol v polohe otvoreny a auto teraz menej dymi a zda sa mi ze je kus zivsie hlavne v nizskych otackach ked sa mu hocikedy stalo ze zdochol pri rozbiehani)
Takze skusim najst packu bez limitera a uvidim pripadne ak niekto ma taku staru packu vymenim za novu s limiterom
Ivanesku
Návštěvník
Návštěvník
 
Příspěvky: 5
Registrován: ned 3. pro 2017, 15:50
Bydliště: Bratislava
Vůz: Citroen Xsara Picasso, 1,6HDI, 2006

PředchozíDalší

Zpět na Elektrika

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků