Ahoj,
Prosim pomoze, resim problem noveho auta a nekolik autoserivsu si nevi rady:
Pri podrazeni mi to strili do vyfuku (kolem 30km/h a 50km/h), nekdy to dela i kdyz jedu z kopce bez plynu se zarazenym kvaltem. V aute je to slyset jako plechove drnceni v zadni casti vozu.
Pokud podradim a jedu konstatni rychlosti tak ten hlasitej "chraplavej" zvuk je slyset dokud nezrychlim nebo nezabrzdim.
Zacalo to kolem 10-15tis od koupe noveho auta model C3 Furio 1.1i 12/2007 a postupne se to zhorsovalo. Ted uz je to cca 10tis stejne. Najeto mam 43tis.
Nedrive zkusili vymenit zadni tlumic vyfuku ale nic. Pak jsem zkusil druhy servis (varuji vas pred Domanskym Zdiby!!!) a pak treti, kde mi po mesici rekli, ze je to standartni jev auta teto cenove kategorie. Presneji, ze dany typ konstrukce tlumice nedokaze v urcitych situacich uplne utlumit vyfukove plyny z motoru! (coze???).
Zkouseli vymenit svicky, cidlo klepani, lambda sondu, merili tlaky ve valcich.
To ze to nove auto nedelalo (ani jine co jsem od te doby slysel) si v servisech vymluvit nedali. Pan ze zastoupeni v CR se se mnou nechtel ani setkat (ani telefonicky) abych mu to predvedl a byl po emailu velmi arogatni. Auto jsem mel v servisech pres mesic a pul.
Mam podezreni ze to dela uvolnena prepazka v katalizatoru, ale ten je pry ok. Jeden automechanik mi rikal, ze je to ridici elektronikou, ze pry davkuje benzin i kdyz nema.
Na to mi ale v servisu rekli, ze kdyz ji zkusi vymenit a bude to delat i dal, tak jim ta ridici jednotka zustane nepouzitelna servisu a 50tis Kc v tahu, takze to ani nezkouseli.
Fakt uz nevim co dal a mam uz jen 3 mesice do konce zaruky. Prosim pomozte