Zvýšená spotřeba- diesel

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Dotaz

Příspěvekod kalois » stř 18. čer 2008, 14:17

Chalpy chci se zaptat máte braklej katalyzátor prej mě to přestane kouřit a bude t mín ľrat.Co vy myslíte??? :D :D :D a kolik myslíte ľe má ľivotnost mám naběhaných 170000
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara 1,9td

Příspěvekod majer » pát 20. čer 2008, 4:48

tak abych přidal svou troąku do mlýna...jezdím větąinou více město o víkendech mimo město dlouhodobý průměr okolo 6,5L/100 jinak ekonomicky po městě loudání se cca 6,0L nejvyąąí spotřeba cca 6,7L ,nevím ale jezdit cca za 5,2L s atmosférickým chrochtou mi nějak nejde......
Xsara break 1,9D ,r.v.02....... f plné palbě :-)
majer
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: byla:xsara break 1,9D r.v.02,nyní: P406 2,0Hdi 80kw

Příspěvekod Miklásek » úte 8. črc 2008, 10:15

toą ja som sa aj pokúąal mera» spotrebu, no pri kaľdom otočení klúčika mi palivomer vyskočí na inú hodnotu (podµa polohy auta - náklonu a sklonu), takľe odhadom to papká okolo 6,7 litra na 100. Robí to eąte niekomu? Myslím ten palivomer....
Xsara Break SX 1,9 TD, zelená metla, dovezená z Deutschlandu, o rok mladšia ako Cvrčkova. :)
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Příspěvekod Bronnsky » úte 8. črc 2008, 12:25

Myslím, ľe ten palivoměr to dělá vąem. Jenom by mě zajímalo, jak jsi dokázal pohledem na budík palivoměru odhadnout spotřebu? to je jak věątění z koule. Jestli chceą spočítat spotřebu, pak natankuj tzv. z plné do plné, načepované litry vyděl najetýma kilometrama a vynásob x100. Tahle metoda je stopro přesnějąí. :salut-:
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Příspěvekod Miklásek » úte 8. črc 2008, 17:20

Bronnsky1.9td píše:Myslím, ľe ten palivoměr to dělá vąem. Jenom by mě zajímalo, jak jsi dokázal pohledem na budík palivoměru odhadnout spotřebu? to je jak věątění z koule. Jestli chceą spočítat spotřebu, pak natankuj tzv. z plné do plné, načepované litry vyděl najetýma kilometrama a vynásob x100. Tahle metoda je stopro přesnějąí. :salut-:

Vravím, ľe to bolo odhadom. proste som na rovine vypol zapalovanie a opa» zapol... a palivomer skočil na určitú hodnotu.. Preto som to nemeral, keď bolo auto v nejakom náklone, alebo sklone...

A mimochodom, práve skúąam metódu "doplna" a pri polovici nádrľe mám cca 400 kilometrov... Pokial je to skutočná polovica, na nádrľby som mal prejs» zhruba 800 kilákov a pri objeme nádrľe cca 54 litrov je to pribliľne 6,8l/100km...
Xsara Break SX 1,9 TD, zelená metla, dovezená z Deutschlandu, o rok mladšia ako Cvrčkova. :)
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Předchozí

Zpět na Motor - diesel