Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

robo27 píše:Presiel som cele vlakno o zaslepeni EGR ale po pravde potreboval by som to ujasnit.
Mohol by niekto fakt fundovany to zhrnut ako co najjednoduchsie postupovat pri zaslepeni tohto ventilu? Konkretne pre napr td, d atd....
Dalej vlastne mi nie je jasne aky vyznam malo hnatie vyfukovych plynov naspat do motora cez sanie? Co tym vyrobca sledoval?
A ak tento jav zaslepenim odstranime bude to mat neake negativne ucinky?
Dakujem a prajem pekny den.

jimmivonstarsi píše:Takľe je to tak s tím EGR ventilem. Jde pouze a jenom o ekologii!!! Zadny jiny vyznam ventil EGR nema. Nebo snad myslite, ze by melo motoru prospet, kdyz bude sat uz jednou spalenou smes? Ventil EGR neni ani od toho, aby spotrebu snizoval, paradoxne, cim lepsi maji byt emise, tim vyssi musi byt spotreba. Preci neverite, ze by dnesni moderni CR nafty jezdili s takovou spotrebou, na vinne je pouze dodrzeni limitu EUROX. Protoze pri vyrobe Xsar byla platna norma EURO2, musel byt motor vybaven EGR ventilem, ktery redukuje Emise, zejmena pri nizkych otackach, kde je spalovani nejhorsi, z hlediska teplot a tim padem emisiP proto ventil , ktery zhruba pri 2000 ot/min stejne tento ventil zavre). Co se stane, kdyz ventil odpojime? Mozna se zhorsi emise, ale motoru se lepe dycha, nezanasi se tolik sani a proto i ten mirny pokles spotreby a lepsi tah v nizkych otackach. Neni to nic, co by trhalo ruce, Rozdil je temer neznatelny. Ja myslim, ze hlavni prinos tohoto je skutecne cistota sani, Pokud jste videli intake po rozebrani, jiste mi date za pravdu.

Bronnsky1.9td píše:Ahoj chlapi, mohli byste mě prosím trochu hodit do obrazu, co to je ten EGR ventil, na co má vliv a proč ho odpojujete? Se omlouvám, ľe su aj ve středním věku tak blbý, ale aspoň nejsem přechytřelý jako někteří v jedenadvaceti.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 návštevníků