od Cvrček » pát 12. čer 2009, 23:31
Nene. Bohužel se mi opravdu vylomil kousek plastu,který tvoří pouzdro,ve kterém se otáčí čep žebra. Díky Šedivkovým fotkám,jsem zabral na správných místech a ofuk vyndal a doma rozebral. Tědlech plastovej hovadin se nebojím. V mojí předešlé práci jsem za ty léta přičuchnul i k interiérovým dílům a tak vím,jak se tohle dělá a jaký tam bývá fígl. Stačí najít jeden zácvak,který je delší. To je ten,kterým se začíná skládání a ten protější je ten,kterým se začíná demontáž. Přední mřížku jsem opravil a celý ofuk vyčistil. Za těch jedenáct let byl plnej pěknýho sajrajtu. Zároveň jsem si vzal domů i prostřední ofuk,protože jsem zjistil,že mi to fouká víc pod palubku,než do interieru. Problém byl ten,že těsnící molitanovej pásek už vypověděl službu. Takže ofuk jsem taky rozebral,vyčistil a vyrobil nové utěsnění.
Z profesionálního hlediska můžu říct,že už se nedivím,proč v Xsarce občas něco někde vrže. Ta kvalita,jakým je dosaženo jenom samotné vyrovnání ofuku vůči palubce... Tak to by Citroeňáci měli po svých dodavatelích víc dupat. Protože tohle by automobilky z VW vrátili a ještě pěkně omlátili o hlavu dodavateli.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998