Mokrý koberec u spolujezdce

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Benzínové výpary

Příspěvekod viteon » úte 17. črc 2007, 13:17

Gambrinus-standa píše:To nám zase občas nasaje ventilace benzínový výpary a taky nevím odkud, větąinou kdyľ auto dýl stojí, nebo je studený. Ale nelíbí se mi to, pylovej filtr jsem jeątě neviděl. Asi se budu muset konečně odhodlat a podívat, jen abych to zase zpátky poskládal ...
Nevíte někdo, kde by mohly vznikat ty benzinový výpary? Asi bude taky něco zaneąený/uvolněný ... jen nevím kde hledat a myslím ľe to je někde mezi motorovým prostorem a spolujezdcem.

v pravém předním podběhu je filtr na benzinové smrádky s nějakým ventilem. Asi před měsícem mi na tom ventilu čistili kontakty a ľe kdyľ to nepomůľe, tak vyměnit ventil a doporučují i tu nádobku s uhlím. Obě věci stojí stejně: á 934CZK v Citroenu.
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Příspěvekod RadimK » čtv 1. kvě 2008, 10:10

Ja mival obcas mokry koberec za spolujezdcem. Bylo videt kapky vykapavajici z pod tapecirunku. Nevim jestli se to resilo tady, nebo na citroeny.cz, ale bylo doporuceno prilepit folii prave za tapecirunkem. Tak jsem ho taky shodil a bylo opravdu videt, ze ta folie (nebo pěna nebo co to je) byla vespod zkroucena od vody a jiz temer na zadnych mistech nedrzela. Tak jsem ji po obvodu pritmelil a uvidim. Ale napada mne, zda ma voda vubec kudy ze dveri vytekat, kdyz uz se tam dostane. Nebo jsou vespod dveri nejake otvory na vytekani jako tomu bylo ve skodovkach? Ja si niceho nevsiml (ale jsem dost slepy :roll: ).
XI 1.8i 16V
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Příspěvekod B@RT » čtv 1. kvě 2008, 17:47

Jsou tam otvory, normálně se voda dostane těsněním okna a dole vyteče....
Sbírka modelů Citroën
B@RT
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 2,0 HDi 66Kw 2001, 2CV Kachna

Příspěvekod RadimK » pát 2. kvě 2008, 10:23

Aha, tak to budu muset jeste na to jednou mrknout a s brylema...
XI 1.8i 16V
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Příspěvekod mirah » pát 2. kvě 2008, 19:34

Gambrinus-standa píše:Omrknu ty hadičky, jen jestli budu vědět jaký. A snad ta výměna nebude tak nákladná, chápu ľe to auto má skoro 10let :roll:

Nik
do kromě Kvída se s tím nesetkal?

Měl jsem to samé, hadičky stářím ztvrdnou a nejde to utáhnout. Výměna je jednoduchá.
xsara 1.8i 16v
mirah
Přispěvatel
Přispěvatel

Předchozí

Zpět na Exterier & Interiér