Zvýšená spotřeba- diesel

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

spotreba

Příspěvekod Shingi » úte 22. led 2008, 14:09

A aby som to upresnil. Hovorili me otom uľ skôr je to na strene 2 spotreba 1.9 TD, 98 a rady ohµadom výmeny palivového filtra mi dával Kalios aj Hrnča.
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

Příspěvekod jaydee_peta » úte 22. led 2008, 16:30

já bych řekl, ľe palivovej filtr má na spotřebu daleko menąí vliv neľ vzduchovej... já ho měnil po 120 tisicích (2x tolik neľ by se měl) kvůli občasnýmu cukání a horąímu startování, coľ jsem odstranil, ale ve spotřebě ľádnej rozdíl nebyl poznat... a v tomhle se asi liąit nafta a benzín nebudou... stejně jako v tom, ľe výrazně největąí vliv na spotřebu má řidičova noha :wink: :lol:
Už jen 1x Xsaruška 1.8i Red Flower
Peugeot 307 2.0i 16V Black Power:-)
Obrázek ... holku moji modrou už dráždí někdo jiný...
jaydee_peta
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.8i

Příspěvekod Milan D. » úte 22. led 2008, 19:20

Palivovový filtr jsem měnil ve 120 tis. km a vzduchový filtr při kaľdé výměně oleje po 15 tis. km, mám nyní najeto 196 tis. a spotřeba před týdnem 5,45 l na 100km, to jezdím naloľený a neąetřím to. Myslím si, ľe vzduchový filtr má určitě vliv na spotřebu, ale palivový filtr - to teda nevím tam bych to spíąe viděl na zachycování nečistot a tím větąí ohleduplnost na čerpadlo, vstřiky apod, jsem jen laik.
Xsara 2,0 HDi r.v.01.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod CHiP » úte 22. led 2008, 19:41

Milan D. píše:Myslím si, ľe vzduchový filtr má určitě vliv na spotřebu, ale palivový filtr - to teda nevím tam bych to spíąe viděl na zachycování nečistot a tím větąí ohleduplnost na čerpadlo, vstřiky apod, jsem jen laik.

To ľe vzduchový filtr má na spotřebu nemalí vliv, je bez diskuze. Ale kdyľ bude mizerně průchodný palivový filtr, tak to nebude kloudně táhnou. Sice řidič bude mít nohu na podlaze ale ono to sotva pojede. Půjde tam omezené mnoľství nafty. Ve výsledu tedy bude mít řidič niľąí spotřebu se zasraným palivovým filtrem, neľ kdyľ bude mít nový, plně průchozí :twisted:
Ale kdyľ tu někdo píąe, ľe nový palivový filtr mu sníľil spotřebu o 1,5l/100km nafty, tak bych to chtěl mít podloľené nějakými fakty, protoľe podle mě je to holý nesmysl :wink:
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod CHiP » úte 22. led 2008, 19:44

Bronnsky1.9td píše:P.S. Jo jináč mám téľ 1.9Td Break a téľ mi to neľere enom 5L , jak nekerým, ale cosi okolo 7. Teda včíl v zimě.

Těď v zimě jezdím taky okolo 7l, někdy přes, někdy těsně pod a zvedá mi to dlouhodobý průměr, který jsem měl na podzim 6,1, teď uľ 6,3 :D. Ale je fakt, ľe já za volantem spotřebu absolutně neřeąím a jedu si, tak jak se mi zrovna chce ... spíą si to počítám jen tak pro zajímavost :)
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

spotreba

Příspěvekod Shingi » stř 23. led 2008, 8:28

Iste je pravda niekde vo hviezdach. Ja sa nehádam, ľe je to tým filtrom. Moľno som jazdil viac s kopca na voµnobehu alebo mi vymenili aj vzduchový a zabudli poveda». lebo to spravila výfukového potrubia s tlmičmi. Uľ to nerieąim. Ale ďakujem vám vąetkým za vaąe názory. Ved nato je fórum aby sme si vymenili názory a skúsenosti. :lol:
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

Příspěvekod Hrnča » stř 23. led 2008, 9:58

Kdyľ jsem měnil přítelkyni filtr (palivovej) na felicii, tak to bylo asi po 120tis. km. Po výměně klesla spotřeba. Počítá si jí kaľdé tankování a jezdí od plné k prázdné nádrľi. Je tedy fakt, ľe jsem měnil jeątě svíčky. Celkově ta spotřeba klesla o půl litru. Auto ąlo líp do otáček a člověk nemusel tak dlouho stát na plynu....
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázek
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Příspěvekod BennyRay » stř 23. led 2008, 17:55

MP píše:No,tak je to az přílią na 1,9TD ... já jezdím i teď v zimě , kdyľ jsem línej sundat ze střechy střeąní box , do těch ąesti litrů ...
A mám tam taky MANN FILTR P716 ... zrovna dnes jsem byl v jejich podnikové prodejně v Nové Vsi a koupil tam vąechny 4 filtry co jsou v autě ( celkem za 1100 Kč )

Taky občas jezdím kolem :D , co vyráběj vąechno za filtry??
Xsara Break II 1,9D 51kw r.v.2000, ..a pěkně nám to klape
BennyRay
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara Break II 1.9D 51kw

Příspěvekod řepák » stř 23. led 2008, 19:05

CHiP píše:
Milan D. píše:Myslím si, ľe vzduchový filtr má určitě vliv na spotřebu, ale palivový filtr - to teda nevím tam bych to spíąe viděl na zachycování nečistot a tím větąí ohleduplnost na čerpadlo, vstřiky apod, jsem jen laik.

To ľe vzduchový filtr má na spotřebu nemalí vliv, je bez diskuze. Ale kdyľ bude mizerně průchodný palivový filtr, tak to nebude kloudně táhnou. Sice řidič bude mít nohu na podlaze ale ono to sotva pojede. Půjde tam omezené mnoľství nafty. Ve výsledku tedy bude mít řidič niľąí spotřebu se zasraným palivovým filtrem, neľ kdyľ bude mít nový, plně průchozí :twisted:
Ale kdyľ tu někdo píąe, ľe nový palivový filtr mu sníľil spotřebu o 1,5l/100km nafty, tak bych to chtěl mít podloľené nějakými fakty, protoľe podle mě je to holý nesmysl :wink:

Na náklaďáku sem měnil vzducháč ob výměnu mot.oleje . Tedy v letní sezoně.
V zimním období spíą podle vzhledu .
Naftovej ... POKA®DÉ ! (10 - 15.000 km)
Teď na angl. mi to jednou přestalo jet a tak sem dojel do Fiatu v Litoměřicích .. vyměnil vzducháč , naftovej (ten byl asi původní r.v. 05 ) a ejhle vono to jede .
No vyąąí spotřebu před servisem sem nepostřehl .
1.8/16V EXCLUSIVní černá a s křííííídlem, to bylo tenkrát ... pak to byl nějakej Japonec, ale žádný zemětřesení .
Za to teď , je to ,,pořádnej kočár,, . To už je od 20.6.19 historie
Š.S 125 AT
Bezpečná jízda především !
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Příspěvekod MP » stř 23. led 2008, 22:57

BennyRay píše:
MP píše:No,tak je to az přílią na 1,9TD ... já jezdím i teď v zimě , kdyľ jsem línej sundat ze střechy střeąní box , do těch ąesti litrů ...
A mám tam taky MANN FILTR P716 ... zrovna dnes jsem byl v jejich podnikové prodejně v Nové Vsi a koupil tam vąechny 4 filtry co jsou v autě ( celkem za 1100 Kč )

Taky občas jezdím kolem :D , co vyráběj vąechno za filtry??

Co vyráběj v Nové Vsi nevím , ale v mají tam podnikovou prodejnu , kde mají celej výrobní sortiment MANN FILTERu ... ( z vąech jejich továren , já třeba kupoval filtry z Německa a ©panělska ) . Stačí si na jejich stránkách v katalogu najít podle auta typ filtru , jsou tam i parametry , aby jsi to mohl zkontrolovat třeba podle starýho .... ceník tam teda nemají , ale ten je na stránkách www.elisak.cz ( ty ceny jsou na korunu přesně co v podnikové prodejně ). Na vrátnici řekneą ľe potřebujeą do podnikové prodejny , zapíąou si SPZ auta a pustí tě tam , je to od vrátnice dost daleko , takľe jedině autem . Na motorce mě tam nechtěli pustit .... nechápu , ale musel jsem ji nechat před fabrikou , a v tom hicu , v motohadrech tam ąmatlat pěąky .... a to dvakrát , protoľe poprvé jsem si myslel ľe ta vrátná jen měla "své dny" a neměla ráda motocyklisty , příątě tam byl chlap a ten taky ... takľe uľ tam jezdím autem ... a dokonce jsem tam sehnal i filtr do jedné , ne zrovna roząířené motorky ... za pouhých 80 kaček .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod jeanes » pon 10. bře 2008, 15:19

Zdarvim, sice jsem z tyhle diskuze necetl vubec nic ale jmenuje se to spotreba tak to sem dam... Mam XsaruI 1.4i 55kW coupe a zmeril jsem spotrebu na 5.8l/100km... Jezdim celkem vpohode - mesto tak 60km/h a mimo mesto tech 90-100km/h... jezdim trasy asi po 35ti kilometrech (=zadny kratky litani a "100"x denne startovani a chcipani)... Obcas se s nekym i "honim" ale jinak jezdim proste normal... Ta spotreba se mi zda fakt dobra na to ze je v technicaku 5.7/9.2/7.3 (d/m/k)... Ma nekdo podobne zkusenosti se spotrebou u tohoto motoru??
jeanes
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod K4my » pon 10. bře 2008, 19:26

koukni na muj podpis mam tam obrazek s minirecenzi mojeho auta :-)
Xsara VTS "černá žabička"
Xsara I SX 1.4i "Sára" rv.2000Obrázek
Obrázek
K4my
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod jeanes » pon 10. bře 2008, 19:49

K4my píše:koukni na muj podpis mam tam obrazek s minirecenzi mojeho auta :-)

No nerekl bych, ze jsem tech 5.7l/100km dosahl po celkove generalce motoru a velmi pomalou technickou jizdou;) I kdyz "velmi pomala" technicka jizda znamena pro kazdeho trochu neco jineho... Pokud to porovnavas s tvou novou novou 2.0i 16V VTS 174PS tak nevim no:)
jeanes
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod K4my » úte 11. bře 2008, 5:59

nene to jeste cerna doma nebyla. Zkratka a dobre jezdim hodne mesta :-) A pod 5,7 ani rana, pomalou myslim mesto 50 okrsek do 80-90ati a dalnice max 110-120 :-) ono ve finale mnohdy ani nejde o to kolik jedu ale jak k te trychlosti prijdu... kazdopadne zajet v mestckem provozu pod 5.7 litru je vazne kumst, rikam odjizdel jsem to po nadrzich takze jsem mel dostatecny prehled o stavu paliva :-) normalne se pod 6.5 litru nedostanu. nejezdim po rovinkach a usecich bez silneho protivetru bohuzel :-)
Xsara VTS "černá žabička"
Xsara I SX 1.4i "Sára" rv.2000Obrázek
Obrázek
K4my
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Maer » stř 2. dub 2008, 21:46

No ta spotreba... :( ja mam 1.8 a ta mrcha mi nejak moc zere tocim to do 2500rpm nekdy i 3000rpm ale to jsou dalky a spotrebu mam 12 litru ... Otacky na volnobeh v normalu proste porad stejny zadny vychylky proste krasa... Dej te typ na co se mam kouknout
Citröen Xsara 1,8i Exclusiv 66kw r.v. 1997 + funkční volant :P 6,9 L/100Km (ted uz minulost)<br>
Škoda Octavia r.v. 2002 1,9TDi Exclusiv
Maer
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

PředchozíDalší

Zpět na Motor - diesel