Napínací kladka klínového řemene

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Příspěvekod Miklásek » čtv 7. srp 2008, 16:12

majer píše:
Miklásek píše:menil som rozvody asi pred mesiacom a keďľe to robím pre seba, vymenil som pre istotu vąetko, čiľe oba remene vąetky ątyri kladky aj vodnú pumpu. borec, čo mi rozvody menil povodne chcel vymeni» len samotnú kladku bez napináku (vraj sa to nemusí), no keďľe sú tam ihličkové loľiská a pohyb napináku je malý, "ihličky" vydrali dráľky do čapu a napinák sa tým pádom vyosoval. Preto je treba meni» celý napinák aj s čapom!
Potom zistil, ľe bola "načatá" aj remenica na kluke (jedna dráľka nemala vobec kontakt s remeňom, takľe som vymenil aj tú remenicu...

pre kaloisa: nechápem (aj iných) prečo meníte remeň a nevymeníte aj kladky :evil: to je ako keby si menil rozvody bez vodnej pumpy... Chlapi, kurňa, uvedomte si, ľe na tomto sa ąetri» neoplatí!!!

ale já neměmil rozvody ale napínací kladku pro dráľkový řemen to s rozvodama nemá nic společného......

veď to viem, no "vytáča" ma, keď niekto vymení kúsok a ostatné nechá tak...
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Re: Jeątě Dotaz

Příspěvekod Miklásek » čtv 7. srp 2008, 16:13

kalois píše:Chlapy potřebujiporadit jeątě .Jak je ten silentblok motoru jestli tento je on http://www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageC ... rdRc=10549 tedka ale jeątě co nevím jestli mám hydraolický nebo ne hydraolicky.No nebo pokud zná nědo originál číslo tak jestli by mě ho mohl napsat.

je to on a je gumový. nieje hydraulický...
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Pruser

Příspěvekod kalois » čtv 7. srp 2008, 19:29

Ahojte chlapy jakým směrem otáčet napínací kladkou.Jak doąponovat ten klínák moc?Jelikoľ mě se děje to ľe nastartuji motor je studený tak ta napínací kladka se rozvibruje hafo.Při málo naąponovaném to je skoro povelený ąponovák vibruje po chvíli a řemen lítá,pokud doąponujeme do pulky moľností ąponovací kladky tak nám to vibruje po chvíli tak 4s a je slyąet menąí vibrace i vidět.ptám se můľe být vadný ten tlumič vibrací?Prosím o rychlou odpověd:-)
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara 1,9td

tyčka

Příspěvekod kalois » čtv 7. srp 2008, 19:31

A jeątě prosím na co je tam ta tyčka číslo 2 já ji tam vůbec nemám nemůľe to dělat ono?
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

A jeątě

Příspěvekod kalois » pát 8. srp 2008, 6:11

Mají toto někde levněji?http://www.pop-art.cz/WbaPrdDatailPageCmb.asp?PrdRc=12458
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: tyčka

Příspěvekod mio » pát 8. srp 2008, 7:11

kalois píše:A jeątě prosím na co je tam ta tyčka číslo 2 já ji tam vůbec nemám nemůľe to dělat ono?
Tyčku tam ani mít nemůľeą.Je to originální přípravek citroen k povolení (překlopení)napínací kladky.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Re: Pruser

Příspěvekod mio » pát 8. srp 2008, 7:14

kalois píše:Ahojte chlapy jakým směrem otáčet napínací kladkou.Jak doąponovat ten klínák moc?Jelikoľ mě se děje to ľe nastartuji motor je studený tak ta napínací kladka se rozvibruje hafo.Při málo naąponovaném to je skoro povelený ąponovák vibruje po chvíli a řemen lítá,pokud doąponujeme do pulky moľností ąponovací kladky tak nám to vibruje po chvíli tak 4s a je slyąet menąí vibrace i vidět.ptám se můľe být vadný ten tlumič vibrací?Prosím o rychlou odpověd:-)
Vyzkouąej dát zpět starý řemen !! Třeba to je řemenem ,jestli to před tím nedělalo!?????
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

no

Příspěvekod kalois » pát 8. srp 2008, 10:03

Ale jde o to ľe to nevybrovalo jelikoľ jsem měl na té kladce vháji ten chod té kladky a bylo to dá se říct na tvro.No pokud sepnu klimu tak motor jede jak vítr super nic nejde ąpatného slyąet je to pohoda ale jak odepnu hrůza.A ten klínák je novej měl by být ok.Tak nevím asi ale prubnu tlumič ale je drahej jak cip
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod kalois » pon 18. srp 2008, 20:39

Tak je po problému byl to tlumič vybracíno i s tou kladkou oprava na 4000 ale tedka jen ąeptá
kalois
Přispěvatel
Přispěvatel

Předchozí

Zpět na Motor - diesel