Rapkavy zvuk pri rozbiehani-vyriesene

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Příspěvekod Miro » stř 13. srp 2008, 22:03

V poslednom case , ked sa rozbieham alebo prudsie pridam plyn, ozyva zpredu taky rapkavy, pukotavy zvuk. Co to moze byt? Vdaka
Naposledy upravil Miro dne pát 22. srp 2008, 19:09, celkově upraveno 3
XSARA coupe, 1,8i 66kW, 1998
Miro
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Miklásek » čtv 14. srp 2008, 10:09

rapkavý? a neozýva sa aj pri zatáąaní? Bo mňa napadli homokĺby.... :roll:
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Příspěvekod Miro » čtv 14. srp 2008, 11:26

No ten zvuk mi pripomina, ako ked preskakuje ozubene koliesko, pri zatacani mi to nerobi. Ten zvuk ide kdesi od prednej napravy.
Miro
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod engila » pát 15. srp 2008, 7:11

a nebo to muze byt taky vyfuk,me to delalo taky,jel jsem do servisu,vymenili homokinetak,odjizdim,a dela to znova-tak jsem se vratil,zvedli jsme to, a pred katalyzatorem to mlatilo do napravy,takze stacilo prihnout drzaky a vse bylo ok :wink:
engila
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Coupe, 1.8i 8v, r.v. 98 takova zelena s uza zvukem vyfuku:D -minulost... ted Xsara II 1.4

Příspěvekod Miro » sob 16. srp 2008, 20:56

engila píše:a nebo to muze byt taky vyfuk,me to delalo taky,jel jsem do servisu,vymenili homokinetak,odjizdim,a dela to znova-tak jsem se vratil,zvedli jsme to, a pred katalyzatorem to mlatilo do napravy,takze stacilo prihnout drzaky a vse bylo ok :wink:

Dik za tip. Skusim sa pozriet teda na ten vyfuk. Snad to bude ono.
Miro
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Milan D. » sob 16. srp 2008, 21:05

Nejde ti ten zvuk někde z pravé strany a hlavně kdyľ je studený motor nebo kdyľ tomu přiąlápneą, pokud ano ikdyľ nemáą HDi ( tam je to běľná závada ), bych to moľná tipnul na řemenici, ľe můľe pomalu odcházet, tohle se dá poznat pokud sundáą mikrořemen ( klínový řemen ) a řemenice můľe být natrľená.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Marek » ned 17. srp 2008, 19:22

Na motoru 1.8 8V není odpruľená řemenice, mně po výměně výfuku výfuk do něčeho tluče při prudkém přidání na zpátečku - stačí se při couvání do kopce "postavit na spojku". Dopředu je to v pořádku. Výfuk stačí povolit a pootočit, posouvat se nedá. Ohýbat ho pod autem je nemoľné, po vymontování jen s pouľitím značného násilí. Rozhodně se to budu snaľit vyřeąit pootočením středního dílu, který není na závěsech.
Pokud to nebude výfuk, tak bych zkontroloval popř. vyměnil olej v převodovce (coľ určitě nezaąkodí v kaľdém případě).
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod engila » ned 17. srp 2008, 19:51

no ja tam mam takovej vyfuk splataninu,puvodni majitel tam daval ladenej koncovej dil,ale je tam upevnenej takovyma spis dvouma dratama a mam ho celej provesenej,takze u me je to opravdu vyfuk,jinak nemuzu slouzit... :?
engila
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Coupe, 1.8i 8v, r.v. 98 takova zelena s uza zvukem vyfuku:D -minulost... ted Xsara II 1.4

Příspěvekod Miro » ned 17. srp 2008, 20:37

No je pravda, ze som prednedavnom robil vyfuk - utrhol sa mi tesne pred miestom, ako sa napaja stredny diel do koncoveho tlmica , cim stredny diel klesol asi o 15 cisel - takto som siel asi 30 km, zvuk to malo ako zle naladeny remus . Vibrovalo mi autom, lebo vpredu sa mi tlmic tym zdvihnutim dotykal karoserie. Siel som s tym do servisu, no oni povedali, ze to sa neda spojit, je to hrdzave atd, ze treba vymenit. Tak som siel domov, pohladal som kus rury troska vacsieho priemeru , zhodil som koncovy tlmic dole, nadvaril som nan asi 15 cm tej rury, nasunul som to na utrhnutu strednu cast, zavaril som so a este omotal specialnou paskou na vyfuky. Okrem toho som odrazu cele potrubie vycisil a natrel vypalovacou farbou. Zatial som presiel 300 km a drzi- no zacal sa ozyvat ten zvuk.
Skusim to nahrat a hodit na web. Ten zvuk sa ozyva, len ked prusie pridam plyn a ked na jednotke pustam spojku a pridavam.
Miro
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod engila » pon 18. srp 2008, 13:51

no ja to mam uplne stejny,koupil jsem auto,vyfuk uz tam byl a asi po 500km se to zacalo ozyvat, zkus jen zalezt pod auto,ohnout ho(stredovy dil nahoru) a jestli ti to bude delat,nebo ne,...a pokud jo,tak problem bude asi jinde...
engila
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Miro » pát 22. srp 2008, 19:12

takze predsa to bol ten vyfuk-predna cast, ta ktora usti hned od motora, mi pri prudsom pridani plynu narazala do podvozku a tym vznikalo to pukanie a vibracie.
Miro
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Motor - diesel