ztraci se me voda

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

ztraci se me voda

Příspěvekod jerim » stř 10. zář 2008, 18:12

zdravim tak se me dost ztraci voda a kdyz je motor studeny tak slysim za palubovkou jak me sploucha voda kdyz slapnu na plyn.
Bud je to ten vypustak za motorem je trochu mokry a nebo topeni nebot kdyz topim tak je citit fridex a nevite co by ta sranda vymenit topeni stalal material plus prace diky,jo a olej me nepribejva takze tam ta voda nejde diky za radu
jerim
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara break 1.8i16V 98

Příspěvekod jerim » stř 10. zář 2008, 18:20

jo nevite nekde navod jak se dostat k topeni dekuju
jerim
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » stř 10. zář 2008, 19:18

Já jsem to sice na xsaře jeątě nedělal, ale zato jsem to uľ měnil na x autech, pokud mě pamě» neplete, ve vąech případech musela dolů palubka, pkud se koukneą kudma to vede, tak to bude asi stejný případ.
Tady byti poradil někdo kdo prodává díly, tominob atd.
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod Cvrček » stř 10. zář 2008, 22:05

Já vím,ľe sem to někde tady viděl. Mrkni sem: http://xsara.cz/forums/viewtopic.php?p=32947#32947
A jestli to budeą muset rozdělávat,tak to ti nezavidím.
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Ztrácí se mi voda

Příspěvekod celam » pát 12. zář 2008, 7:57

S tím rozděláváním bych tak nepospíchal, napřed bych to v servisu nechal natlakovat a zjistit, kudy to vlastně uniká, aby jsi neměnil výměník topení a nakonec nezjistil ľe je vadné těsnění pod hlavou motoru nebo děravý chladič. ©patná zátka přepadové nádobky u chladiče nebo jen popraskaná hadice od motoru k chladiči.
Zkrátka podle mě napřed přesně zjistit co je vadné. Rozdělat půlku auta a povyměňovat spoustu dílů je pro servisy zajímavé a uľitečné, ale pro nás obyčejné smrtelníky trochu drahé.
Je to můj ąpatný názor na věc. Při představě demontáľe a zpětné montáľe výměníku topení mi běhá mráz po zádech, ale jestli to musí být..... nedá se nic dělat.
:wink:
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod rasto » sob 13. zář 2008, 17:48

tak toto som riesil minuly rok. Dole musi cela palubka...takze je to rocha narocne. Ja som mal aspon stastie ze mam kamarata co robil v servise Citroen, takze Xsaru dobre poznal a mal to spravene za cca 4-5 h. Stalo to aj pracou 3000 alebo 3500 Sk. ak si dobre pamatam. Menil radiator, chladiacu zmes a pelovy filter(bol komplet nacucaný) Ak citis smrad nemznucej kvapaliny v aute, necakaj. Dalsi indikator: ked kuris, mlzia sa skla az na mliecno(dost nebezpecne v noci) Ja som sa odhodlaval vyse mesiaca az sa mi to roztieklo tak ze som mal pri spolujazdcovi mlaku. z koberca vysal po oprave 2l vody!!! tak zdar
xsara I 1,8i 8V krasna vinovo cervena metla ale bez klimy :( ale so strešným oknom :), C5 II 2,0i aj s klimou :)
rasto
Profesionál
Profesionál

Vůz: X1 1,8i 8V 66kW 1997, C5I 2,0i 100kW 2001, C5II 2,0i+LPG 103 kW 2007

Příspěvekod jerim » ned 14. zář 2008, 7:27

a co si mslite o tom prasku co se leje do vody a spravuje dirky
jerim
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Kvido » ned 14. zář 2008, 8:08

jerim píše:a co si mslite o tom prasku co se leje do vody a spravuje dirky

Ani tyhle kraviny za 50 kč nezkouąejJ.edná se o hlinikový práąek,který se leje za vysoké teploty,začne se vázat na kov,ale i hliník,takľe se ti nalepí na vodní pumpu,zaplní ti kanálky v hlavě,motor se začne přehřívat,moľná do staré popelnice bych to nalil,ale stejně je to oprava jen na chvíli a neřeąí velké trhliny.Jen si tím zamarasíą vąe ostatní.
Je to jak kdyby si chtěl dát do pračky kalhoty a upadlý knoflík,místo práąku tam dej nit a moľná ti to pračka zaąije.Ne ,dělám si legraci. :D
Ono ti to malé trhlinky utěsnění je spousta přípravků,ale musíą uvaľovat,ľe to není produkt,který najde dírku a zalepí jí,on začne lepit vąe a kanálky jsou docela důleľitou součástí,můľe nastat přehřívání motoru nebo prasknutí hlavy.
Stejně je na tom sprej na opravy pneu umí utěsnit dírku od 0-2mm podle typu,ale stejně bych tomu nevěřil ona ta pěna ti zapepí celou gumu a né jen dírku,na dálnici bych asi měl strach,je to jen nouzovkla prostě na nějaké dojetí,chvíli to vydrľí to jo,ale kvalitní flajstr to není.
Blíľí se zima a pokud stím jezdíą asi bych opravu neodkládal.
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Příspěvekod jerim » ned 14. zář 2008, 14:29

ja cetl o nejakem prasku co se rozpusti a reaguje az ze vzduchem kdyz zacne z direk vytekatale to je jedno asi me to nemyne ani me nestve ta cena radiatoru ale ta prace to je desny ten pristup je neskutecny clovek by to vymenil sam ale rozebrat celou palubku tk na to nemam
jerim
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rafan » ned 14. zář 2008, 15:11

No já nechával měnit radiátor na jaře a poznal jsem to bezpečně, jelikoľ, kdyľ jsem pustil topení, ąla mi pára vąemi výdechy do auta. Po výměně radiátoru vąe ok, ale pak smýt tu mastnotu ze skla bylo umění :cry: .
Xsara II break, 1.6 16V, 2002, tmavomodrá metla
Rafan
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Milan D. » ned 14. zář 2008, 18:26

Ahoj, nevím proč má někdo něco proti práąku, taky jsem ho tam dával, správně má ten práąek fungovat na vzduchu a pokud se chceą pojistit, tak si zajeď někam do servisu, a» ti poradí a případně nasypou něco co pouľívají oni a mají s tím zkuąenost, tím pádem máą záruku a pokud to nepomůľe tak nezbývá nic jiného neľ to natlakovat a zjistit kde to teče a pak rozebrat a pokud to bude radiátor, pěkná práce, palubovka dolů atd..., ale bral bych to jako poslední moľnost, opravdu zkus ten práąek, já jsem to udělal jako s lékem na nemoc, nechal jsem si dát práąek od "doktora" - automechanika.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: ztraci se me voda

Příspěvekod Kvido » stř 17. zář 2008, 6:28

Prášek reaguje se vzduchem,ale v teplé vodě. A voda v chladiči obsahuje i vzduch,nikdy se to nedá na 100 % odvzdušnit.Ale záleží už na zvážení každého,je otázkou jaké je poškození,dál než po ČR bych se neodvážil jet.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Zpět na Motor - benzín