Zhasnutí motoru

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Zhasnutí motoru

Příspěvekod mike.mm » pát 16. led 2009, 23:37

Ahoj. Mam problemek. Dneska se mi stalo ze mi trikrat zhasnul motor, poprve jsem projizdel kruhacem bez zastaveni a rosvitila se mi kontrolka baterky, diagnostiky motoru, a takovy ten vykricnik. Jak jsem projel a pridal plyn tak to nejak chytlo a v pohode jel dal, bez vsimnuti kontrolek, bych to ani nepoznal podruhe kdyz jsem se znova rozjizdel tak za pomale rychlosti zhasnul podruhe, ale uz uplne, musel jsem startovat, a potreti jel jsem porad ale taky pomalou rychlosti , tak na dvojku a to same jak kontrolky tak zdechnul. Nevite cim by to mohlo byt?

Popripadne vymenoval jste nekdo svicky na 1,4 r.v. 2OO1 ..?
Dekuji Mike.
mike.mm
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: Zhasnutí motoru

Příspěvekod viteon » sob 17. led 2009, 9:38

mohla by to být zapalovací lišta(s cívkami) nad svíčkami, ale taky se mi tak podobně na sotva vlažném motoru projevil krokový motorek
:D ano, svíčky jsem už měnil a vypadá to složitější než ve skutečnosti je :D
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Příspěvekod mike.mm » sob 17. led 2009, 12:09

parada....:-(
a cotedy mam delat?
do servisu se mi nechce...
j.sem v anglii a jsou tady drazi....

co mam tedy udelat "?:-(
mike.mm
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod jofran » ned 8. úno 2009, 11:22

Ahoj měl jsem podobný problém někdy v listopadu, nebo prosinci když se začalo ochlazovat. Denně autem do práce a bez problémů každý start, jedno ráno jsem přišel nastartoval odjel k benzině, natankoval nastartoval, zajel do myčky, nastartoval vyjel, natočil anténu vyklidil v autě, nastartoval a ejhle motor zdechnul nadskočili rafičky spadly a zůstali rozsvícené snad všechny kontrolky včetně hladiny oleje na minimum na displeji. Tak jsem se lekl, lehce dolil olej, zkusil znovu nastartovat a opakovalo se to samé, motor normálně naskočil, baterka úplně normálně točila, ale zase hned zdechnul a vše stejné. Nechal jsem se odtáhnout známým do servisu kde dělá, čekal na šéfa než mu ppřiveze počítač, aby to napojil, ale mezi tím jak jsem mu vyprávěl vše co to dělalo ho napadlo jestli to není jen slabou baterkou, že už se s tím setkal. Nevěřil jsem, ale říkal jsem si, že za zkoušku nic nedám. Přinesl novou, zapojil ji a šup motor běžel jak hodinky. Od té doby je klid, tak věřím tomu, že to bylo opravdu slabou baterkou. Taková prkotina, no hlavně že vše maká. Jo a olej jsme samozřejmě trochu upustili, protože ho bylo dost, ale ten displej kecal taky, stejně jako všechny kontrolky.
Xsara II 2002 1,4 55kw
jofran
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod viteon » ned 8. úno 2009, 11:31

ta rozsvícená palubovka, kdy na ní nic nefunguje ale svítí jen výstrahy je zaviněná poklesem napětí při nebo těsně po startu v okamžiku, kdy si BSI načítá údaje. V paměti to zůstává jako dočasná chyba. Pikantni na tom je, že auto pak jde nastartovat,jede ale nejde palubovka a nepočítá to kilometry. Ty se ale pak z BSI dočtou.
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Příspěvekod Raďas » pon 9. úno 2009, 12:07

Mně dělala slabá baterka to samé,ale stačilo když jsem při startování lehce přidežel plyn,tak za chvilku najel otáčkoměr a pak už to drželo.Dokud nenaskočil otáčkoměr ,tak nedržel volnoběh
Xsara II 1.4 2001
Raďas
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Zpět na Motor - benzín