Je to zhavic nebo vstrik?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Je to zhavic nebo vstrik?

Příspěvekod Kaslikov » ned 25. led 2009, 0:17

Zdravim vsechny, nezakladam nove bez precteni jinych, ale muj problem je preci jen odlisny.
Mám 1.9D a ted uz po nekolikate se mi stalo, že nastartuju a motor jede jen na dva az tri valce, ale chyti hned. Kdyz chyti vyvali se modro svetlý kouř (neni to para nejsem blbej) V zime chytal bez potizi a nikdy tohle nedelal, Ted se mi to dela pri kazdem startu. Koukal jsem na striky a vsechny jsou suche jen jeden cely od nafty. Kdyz mi to nežhavilo myslim že to spatne chytalo ale pak to jelo v pohode, Ted to chytne hned ale nejede to pravidelne. Tak babo rad. Kolik stoji vstriky popr cela jejich oprava? Dal mam v prdeli spojku a tyky se s tim uz chystam do servisu. Mate nejaky k doporuceni v Praze? procital jsem rubriku autoservisy, ale na doporuceni je tam pet odmitnuti, Kdo jste z prahy a kam jezdite s xsarou do servisu? Diky
Xsara break 1.9 D
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: Je to zhavic nebo vstrik?

Příspěvekod davados » ned 25. led 2009, 2:10

Neva na Budejovicky?jestli ne tak ti muzu dat cislo na sikovnyho kamose ma dilnu za poliklinikou.Neni to zadnej znackovej,ale ma dilnu vybavenou.Problem,je ze k nemu jezdi dost taxikaru takze je zaneprazdnenej.Zatim sem ho do servisu nepsal jelikoz nema diagnostiku a to by mohl bejt v ty rubrice problem asi a teda hlavne sem si nevzpomnel ho tam napsat.Nebo jestli to neva muzu tam dat reference.Bud zkus osobne ulice u krčské vodárny najizdej z antala staska a je to prvni doleva po asi 50m je jednosmerka a vjezd vlevo do garazi jak tam vjedes tak posle garaz po pravy strane to je. Cislo 721903819 Mirek a rekni,ze ti dal cislo David taxikar s xsarou.Cenik nevim je dost dobrej znamej bejvalej kolega takze mi to az tak nepocita.Ale na nastence mivaly napsano asi 300,- hod mechanicke prace.P.S. on ma P406 2,1 TD tak by tvuj motor mohl mit v malicku.Zkus mu po 10ty zavolat a uvidis co ti rekne
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Příspěvekod davados » ned 25. led 2009, 2:16

Aha dnes je sobota tak mu zkus zavolat o radu v nedeli teda dneska odpoledne mezi 2-4 obcas ten telefon i zvedne.Odkud si z Prahy jestli muzu vedet?
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod davados » ned 25. led 2009, 2:28

Spojku mi delal taky a pak menil zhavicky,akorat nakej blb u bejvalyho majitele dal svicku pres zavit a nepovedlo se ji vyndat a dalsi drobnosti atp.Jinak dela i plecharinu a ma i znamy u lakyrniku,neco malo elektriky a kdyz uz velka oprava elektra tak jezdim k Přesličkovi do Branika ul. Mezivrší cislo nevim je to v pulce z kopce po pravy strane.A kdyz potrebuju vymenit olej a filtry a mirek nema cas tak jezdim do dilnicky do Jinonic.Snad uz jinam nejezdim,a kdyztak napisu sem a pripadne prepisu do Zkusenosti se servisy
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod mio » ned 25. led 2009, 8:50

Kaslikov píše:Zdravim vsechny, nezakladam nove bez precteni jinych, ale muj problem je preci jen odlisny.
Mám 1.9D a ted uz po nekolikate se mi stalo, že nastartuju a motor jede jen na dva az tri valce, ale chyti hned. Kdyz chyti vyvali se modro svetlý kouř (neni to para nejsem blbej) V zime chytal bez potizi a nikdy tohle nedelal, Ted se mi to dela pri kazdem startu. Koukal jsem na striky a vsechny jsou suche jen jeden cely od nafty. Kdyz mi to nežhavilo myslim že to spatne chytalo ale pak to jelo v pohode, Ted to chytne hned ale nejede to pravidelne. Tak babo rad. Kolik stoji vstriky popr cela jejich oprava? Dal mam v prdeli spojku a tyky se s tim uz chystam do servisu. Mate nejaky k doporuceni v Praze? procital jsem rubriku autoservisy, ale na doporuceni je tam pet odmitnuti, Kdo jste z prahy a kam jezdite s xsarou do servisu? Diky
Jak dlouho trvá než se chod motoru srovná?? Mohla ti odejít jen žhavička-y , měnil jsi je ?
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod Kaslikov » ned 25. led 2009, 13:11

Předem díky za odpovědi. Servis v Praze asi využiju. Žhavičky jsem neměnil ani nezkousel. Myslim, že když jsem je cca předloni menil tak motor nechtel chytat, proste treba otocil jsem s tim trikrat a pak to chytlo a hned zase zdechlo a musel jsem znova a pridat i plyn. Pak to ale vzdy uz naskocilo a slo pravidelne. OPROTI ted chyti na prvni otoceni ale tak minutu trva nez se motor uklidni a jde pravidelne. V zime to nedělal až ted když už je nad nulou. Po zahřati jde dobre jen pri startu se taky treba na dve sekundy kuckne.
Xsara break 1.9 D
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Kaslikov » ned 25. led 2009, 13:20

Jo sem ze Žižkova, možna se zname, taky uz jsem do taxiku v minulosti zabřed.
Xsara break 1.9 D
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod mio » ned 25. led 2009, 13:27

Tak to opravdu vypadá na žhavičky.Vyměnil bych je jako první , kup bosch sice jsou dražší ale vydrží déle (většinou 4 roky bez problémů).
mio
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod Hrnča » ned 25. led 2009, 14:24

Co zkusit ještě třeba dvakrát, třikrát nažhavit?!
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázek
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Příspěvekod Kaslikov » pon 26. led 2009, 19:41

Tak jsem dnes rano zhavil 4x a po nastartovani nebylo patrne zadné zlepšení. Pak cely den i kdyz to treba tri hodiny stálo chytilo vzdy bez problemu, Byl jsem u mechanika s mondeem tak jsem mu to nastinil a on ze by to mohlo byt cerpadlo. Tak jsem ze zoufalstvi jel koupit zhavicky vymenim je a budu doufat, že to cerpadlo neni...
Xsara break 1.9 D
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Kaslikov » pon 9. úno 2009, 18:47

Tak nastesti to cerpadlo nebylo :D Bylo totalne sazemi zanesene sani. A naftovy filtr taky plny. Zhavicky byly redy ale dal jsem pro jistotu nove. A Hlavne uz to jedééééé :lol: Tak poradte ještě nekdo dobrou znacku spojky prosím? díky.
Xsara break 1.9 D
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod mio » pon 9. úno 2009, 20:01

Kaslikov píše:Tak nastesti to cerpadlo nebylo :D Bylo totalne sazemi zanesene sani. A naftovy filtr taky plny. Zhavicky byly redy ale dal jsem pro jistotu nove. A Hlavne uz to jedééééé :lol: Tak poradte ještě nekdo dobrou znacku spojky prosím? díky.
Když bylo zanesené sání tak hlavně odpoj EGR ventil aby se to neopakovalo.Jak to myslíš plný naftový filtr , máš na mysli zanesený??
mio
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod Kvido » pon 9. úno 2009, 21:56

Filtr ma odkalovaci komoru a ze spod byva vetsinou sroub na vypusteni.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Příspěvekod Kaslikov » čtv 12. úno 2009, 3:15

Jo filtr byl plny uplne zafritovany, nejak jsem ho asi minule zapomnel vymenit a jezdil jsem na nem 4 roky. Hele obyc 1.9D ma EGR ??? a kde? Proc by ho pomohlo odpojit? taky jsem spekuloval, proc je tam tolik sazi.....
Xsara break 1.9 D
Kaslikov
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Palo.V » pon 23. bře 2009, 14:33

Co je to vlastne EGR ventil?
Palo.V
Přispěvatel
Přispěvatel

Další

Zpět na Motor - diesel