Ventilátory chladiče pořád beží

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Ventilátory chladiče pořád beží

Příspěvekod jimmivonstarsi » ned 22. úno 2009, 18:44

Ahoj všem
Včera když jsem se vracel domů, tak se mi najednou z ničeho nic spustily sahary na nejvyšší rychlost a už nechtějí vypnout. Mám Xsaru 1,9TD r.v.1999 s automat. klimou. Ty vrtule jsou na chladiči dvě. Jde o to, že když odpojím baterku, aby neběžely a nevybily baterku, a pak zkusím otočit klíčkem na druhou polohu, tak se rozběhnou a pak postupně nahodile střídají všechny tři rychlost... Nejhorší ale je, že když klíček vypnu, tak vrtule se buď točí dál, nebo vypnou na 10sec a pak znovu nahodí a jedou do doby, než vybijí baterii. Zkoušel jsem odpojit teplotní čidla u palivového filtru, jedno (modré) je na teploměr v přístrojové desce a druhý (hnědý) když odpojím, vrtule jedou na plný výkon pořád. Když zapojím zpět, tak zpomalí, ale jedou. To stejné při vypnutém klíčku. Nemáte někdo zkušenost, nebo radu??? Za všechno předem děkuji
Citorën Xsara 1,9TD; r.v.1999; barva: rouge lucifer; spotřeba 6,1L/100km
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,9TD, r.v. 1999, barva: rouge lucifer

Re: Ventilátory chladiče pořád beží

Příspěvekod Rope » ned 22. úno 2009, 19:09

Vypadá to na řízení chlazení, možná že se netrefím přesně, ale jelikož znám desítky aut tak se může stát že se spletu. V podběhu pod jednotkou ABS jsou dvě jednotky, jedna je na klímu a druhá je na chladiče, pokud auto bylo bouráno na tuto stranu, tak se mohly zničit obaly nebo konektory. Přístup je zespodu sundaním plastového nadkolí a v té pojistkovce co je v motoru by měla být pojistka pro vypnutí.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod mio » ned 22. úno 2009, 19:11

Když je (hnědé) čidlo funkční tak právě po vytažení se rozběhnou.Vyzkoušej na vytaženém konektoru z hnědého čidla propojit drátkem dva piny v konektoru jestli se zastaví.Jestli ne závada v čidle nebude ale v řj klimatizace.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod jimmivonstarsi » pát 27. úno 2009, 19:58

Tak jsem nechal přes noc zapnutou baterku, co jako že to udělá. Jestli to vymlátí baterku nebo ne.
Sahary se netočily, tak jsem si říkal, jo to by mohlo klapnout...
Jenže to hle byl ranní výsledek. Nešel centrál, tak jsem otevřel dveře klíčkem (otevřely se všechny) a viděl to co vidíte na obrázku.
Přístrojovka svítila a ja měl klíček v ruce!!! A i přesto, že to točilo na otočení klíčkem, motor nenastartoval. Asi imobilizer!!!
Přílohy
Obraz021-2.jpg
Divné že?
Obraz021-2.jpg (147.51 KiB) Zobrazeno 12626 krát
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod jimmivonstarsi » pát 27. úno 2009, 20:05

Tak jsem se v tom dneska snazil neco najit. Odpojil jsem obe ridici krabicky v podbehu, ale byly ciste a suche... A navic, pokud jsem pripojil baterii, okamzite se rozsvitila pristrojovka a zacalo cvakat zhavici rele... Tak jsem sel az tak daleko, ze jsem odpojil spinaci skrinku a delalo to porad!!! Takze jsem usoudil, ze chyba bude jinde a to v motoru u pojistek a relatek. Odpojil jsem vsechny rele a najednou po pripojeni baterie bylo vse OK. Tak jsem pripojil zhavici rele a to rele co je u toho zhaviciho (nevim co to je) a najednou sel cantral, pristrojovka po zapojeni baterie nic, klicek v pohode vsechno funguje, akorat mi zbyly 4kusy petipinovych relatek!!! Nevim na co jsou. Tak jsem sel tak daleko, ze jsem je postupne pripojoval a zjistil jsem, ktery rele to zpusobuje, ze pristrojovka sama spina!!! Na obrazku je oznaceno cervene. Nemate nekdo schema, kam to rele dal jde? Resp, kde je nejaky dalsi spoj na te kabelazi?
Neni jeste nejaky konektor v levem podbehu za kolem? Dekuju predem za kazdou radu chlapy... Neverim, ze by tam ty ctyri rele byly jen tak pro srandu...
Přílohy
P2270094-3.jpg
P2270094-3.jpg (62.46 KiB) Zobrazeno 12617 krát
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod jimmivonstarsi » úte 3. bře 2009, 9:00

Chtel bych poprosit vsechny, kteri by mohli zjistit, jake hodnoty ma mit hnede cidlo u palivoveho filtru?
A to pri studenem a pri teplem motoru?
Na obrazku je misto pro cidlo oznaceno zlute. (Obrazek je jen orientacni)
Dekuji predem
Pavel
Přílohy
a003kg6-2.jpg
a003kg6-2.jpg (134.09 KiB) Zobrazeno 12842 krát
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod jimmivonstarsi » čtv 5. bře 2009, 0:18

Tak jsem to hledal v autodatech a nic. Neuvedeno. Chtel bych jeste jednou poprosit, zda-li by nekdo mohl zmerit odpor toho cidla teploty motoru. Diky
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod davados » čtv 5. bře 2009, 1:03

Dotaz mas origo radio nebo si v posledni dobe menil za neorigo.Presne takhle se mi chovala pristrojovka klicem po vymene a blbym zapojeni radia.A svitili mi u toho svetla
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Příspěvekod jimmivonstarsi » pát 6. bře 2009, 1:30

Radio je origo. Bez problemu... Ale jak jsem to mel rozdelany, tak jsem vycistil zasuvku vepredu na sahary a uz to nezapina samo klicek. Kdyz vlozim to ctvrte relatko, tak sice zacnou bezet sahary (stridaji rychlosti) ale palubka uz je dobra.
Nevim kde to magori, vsechno jsem mel rozdelany a dobry... :-( Ocistil jsem vsechny kostry, vsechny pojistky jsou OK, tak uz snad jedine to cidlo teploty... Ale nemam k tomu ty hodnoty, abych zjistil, jestli je dobry nebo ne...
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod jimmivonstarsi » stř 15. dub 2009, 11:12

Tak zda se, ze zavada je odstranena. Chyba byla v zasuvce pro sahary na saharove stene. Zrejme nekde zezadu za konektorem byla netesnost a tak se tam v zime dostavala voda se soli, ktera pak vse vyzkratovala a tim padem to delalo viz vise. Jinak konektor byl naprosto OK, akorat draty za nim (ktere nesli videt protoze jsou zalite v jakemsi asfaltu) byly uplne sezrane. Tak jsem konektor odstranil, vse propajel, z diagnostiky vymazal chyby co byly na klimatizaci a je po problemu.
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod riggo » stř 15. dub 2009, 21:24

Zrejme se jedna o dalsi slůaby misto na nasich Xsarkach. Resil jsem dnes totiz to same. Do vcerejska normalka v pohode, vrtule se tcily, jak mely, pri zapnute klime jen tak polehoucku. Najednou bezela jen jedna vrtule a na plny kule. Nepomohlo vubec nic, viz co napsal jimmi a ve finale, aniz bych uz cetl toto vlakno, jsem dosel ke konektoru na sahare. Na rozdil od jimmiho jsem mel kabely OK, teda aspon tak vypadaji, ale mel jsem uplne zelenej jeden kontakt z toho asi desetipoloveho konektoru. Vycistit a bylo po problemu a vse bezi jak ma :-)
"....a takhle my tady žijem!" :-)
riggo
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I 1,9D 50kW, r.v.98,po 300tis.km se mnou minulost, ted Seat Toledo III, r.v.2006,1,9TDi 77kW

Zpět na Motor - diesel