Teply motor a startuje naprazdno

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Teply motor a startuje naprazdno

Příspěvekod PETER HAVASI » sob 29. srp 2009, 19:24

ahojte kamarati, prosim o pomoc pri rieseni problemu: mam citroen xsara 2.0 hdi 66kw 90ps, model 2000. problem sa prvy krat vyskytol pocas jazdy - motor bol zohriaty na 90C teplotu, bez akehokolvek varovania znicoho-nic skapal a zaroven sa zapli vsetky kontrolky vratane kontrolky blikajuceho "stop" a varovnej zvukovej signalizacie. auto som nechal cca 20minut stat, motor sa medzicasom ochladil a auto nastartovalo. okrem tohoto pripadu mi to auto spravilo v priebehu par dni uz niekolkokrat, a to nielen pocas jazdy, ale aj ked auto so zahriatym motorom odparkujem a o chvilu ho chcem nastartovat. opat musim cakat, kym sa motor ochladi, aby auto nastartovalo. prosim o pomoc pri rieseni (mozno nie velkej motorickej chyby). dakujem.
PETER HAVASI
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: citroen xsara 2.0hdi 66kw 90 koni model 2000 nafta

Re: Teply motor a startuje naprazdno

Příspěvekod Aleš » sob 29. srp 2009, 19:37

Mě ukazoval špatně teploměr. Třeba tam není 90 ale 120. Já to tak měl. Pak píská STOP.
XsaraII 2.0 HDi 66KW r.v.01 hatchback modrá metalíza
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: XsaraII 2.0 HDI 66kw r.v. 2001

Příspěvekod PETER HAVASI » ned 30. srp 2009, 15:26

ahoj aleš, dakujem za tvoju spravu. prosim, napis mi este, ze ako si riesil tuto chybu. vymenil si teplomer? alebo termostat? alebo nieco ine? :-) je mozne, ze je chyba v teplomeri, ale aj v lambda sonde...? mal som auto aj v servise, ale tam sa im chyba neukazala - aj ked prejazdili 90km, tak mi ho vratili naspat. aj s neopravenou chybou, samozrejme. preto zbieram vsetky mozne informacie, aby som si auto opravil sam. dufam, ze "xsaraci" mi pomozu. dakujem. :cry:
PETER HAVASI
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: citroen xsara 2.0hdi 66kw 90 koni model 2000 nafta

Příspěvekod Aleš » ned 30. srp 2009, 17:51

Já sem byl v citroenu a poznali to diagnostikou a prý měnili teploměr. Nevím jak se to dělá. Proto sem volil origo servis. Vyšlo to docela dráž :( , ale mám klid.
XsaraII 2.0 HDi 66KW r.v.01 hatchback modrá metalíza
Aleš
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: XsaraII 2.0 HDI 66kw r.v. 2001

Zpět na Motor - diesel