neprijemny zvuk od remenice

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

neprijemny zvuk od remenice

Příspěvekod marjon » ned 5. črc 2009, 19:03

moja 1,9 D ma opat problem,len nedavno som musel dat vymenit obidve kladky klinoveho remena aj s drziakom plus klinovy remen a pred par dnami sa mi zacal objavovat pri urcitych otackach motora neprijemny zvuk. najprv som si myslel ze je to vyfukove potrubie ktore sa dotyka v niektorom bode karoserie,ale dnes som pomocou kolegu zistil ze sa jedna o jednu z remenic. pri otackach 1100/min sa od niektorej z nich zacina sirit velmi divne klepanie. je to vraj choroba francuzskych motorov. len teraz ako zistit od ktorej remenice to bude,tu na alternatore som menil minuly rok,ked sa uplne rozsypala a zlomila,je tam este hlavna- klukova,vodna pumpa,servo.
ma s tym nietko skusenost...? motor ma nabehnutych 160 000km.
dakujem
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Break 2,O HDi 80kW

Re: neprijemny zvuk od remenice

Příspěvekod jimmivonstarsi » ned 5. črc 2009, 23:55

Hele to je proste klasika. Dostanes se do rezonancnich otacek a tam se to projevi. Osobne to mam uplne stejne...
Nema cenu to resit, protoze spolehlive to stejne neodstranis a stoji to moc penez. Takze proste pres tyhle otacky se musis pri rozjezdu prenest.
Pokud by jsi to chtel i pres to resit, tak spolehlive pomuze remenice z HDi, ale tim rozhodis tlumeni torznich kmitu klikovky. Sice jsem jeste na to nenarazil, aby to bylo tak fatalni, ale muze se to stat!!! A navic ta remenice se necha zaplatit.
Citorën Xsara 1,9TD; r.v.1999; barva: rouge lucifer; spotřeba 6,1L/100km
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,9TD, r.v. 1999, barva: rouge lucifer

Příspěvekod marjon » pon 6. črc 2009, 5:52

musim to riesit,ten zvuk je cim dalej tym intenzivnejsi a kolegovi nakoniec rozhodilo celu remenicu na peugeote 2,0HDi........takze to bude robit hlavna remenica od klukovky? da sa s tym jazdit...? a dokedy?
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod jimmivonstarsi » pon 6. črc 2009, 9:05

Me to co popisujes dela hlavni remenice. Proste se vychodi a pak to zacne delat tohle. Me uz to dela asi 50.000km a porad v pohode. Ze zacatku se to malinko zesilovalo, ale od jiste doby to dela porad stejne. Zkousel jsem treba vic prisponovat nebo povolit remen,ale jenom ty rezonancni otacky posunes bud nahoru nebo dolu... Ale zbavit se mi toho nepodarilo. Az s 2,0HDi remenici, ale tu jsem tam nechavat nechtel, takze jezdim na tu moji starou remenice.
Citorën Xsara 1,9TD; r.v.1999; barva: rouge lucifer; spotřeba 6,1L/100km
jimmivonstarsi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroën Xsara 1,9TD, r.v. 1999, barva: rouge lucifer

Příspěvekod robo27 » úte 7. črc 2009, 11:02

Zdravim

Tiez vlastnim xsaru 1,9D dokonca dva kusy. tento motor som vyberal po tom co som si precital dost clankov na nete a z viacerych zdrojov bol peugeot 1,9d oznaceny za velmi dobry motor schopny prevadzky aj 500000km.

Na motore som ja menil standardne rozvody, remen, kladky, vodna pumpa. Je nutne menit este nieco? Osobne sa mi zda byt nestandardne aby 1,9D mal neaky problem pri 160tis km.
X1 1,9D rv 1998, 170000 km - vlastním od 96tkm (05/2009), myslím taká 100vka stočená, ....
X2 1,9D break rv 2001, 135000 km - nákup 05/2013 115tkm )

-------------
Ex: X1 1,9D rv 2000, 170000 km - vlastním od 138tkm (05/2008) - žiaľ v 12/2012 skončila po mnou nezavinenej havárií na vrakovisku(
robo27
Profesionál
Profesionál

Bydliště: Kysucké Nové Mesto - Slovenská republika, Valašské Meziríči - Česká republika
Vůz: X1 1,9D DW8 rv 2000, X1 1,9D XUD rv 1998

Příspěvekod bajo008 » pon 11. led 2010, 21:35

Zdravím mam podobný problém a strastne mi to lezie na nervy. Mam novu napínaciu aj španovacu kladku a stále to vibruje. :x Skúsil som to do španovať aj povoliť ale stále to rovnako vibruje. :evil: Viem že to robí remenica na kľuke ale potreboval by som vedieť či ju niekto kúpil novu a zbavil sa toho hrozného vibrovanie. :klik: Som ochotný zaplatiť aj za novu lebo sa hanbím na tom jazdiť vrčí to ako traktor. :driv: Keď som zhodil remeň tak to bol balzam na uši motor si krásne priadol :chrum: ale bez remeňa sa jazdiť nedá. :roll: Prosím kto ma s týmto skúsenosť aby k tomu niečo povedal. :idea: Bolo by dobre keby sa to tu konečne doriešilo. :kec: Vopred ďakujem :klik: :klik: :klik:
bajo008
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.9TD Nafta 1998

Příspěvekod davados » úte 12. led 2010, 0:30

Já jo 2x na Hdi během 90ti tis km.A po výměně klid a ticho :) ,ale levný to nebylo :( možná bych koupil origo Citroen,ale ta byla za cca 6500.Na TD netušim asi bude levnější :wink:
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Příspěvekod marjon » úte 12. led 2010, 11:52

bajo008 píše:Zdravím mam podobný problém a strastne mi to lezie na nervy. Mam novu napínaciu aj španovacu kladku a stále to vibruje. :x Skúsil som to do španovať aj povoliť ale stále to rovnako vibruje. :evil: Viem že to robí remenica na kľuke ale potreboval by som vedieť či ju niekto kúpil novu a zbavil sa toho hrozného vibrovanie. :klik: Som ochotný zaplatiť aj za novu lebo sa hanbím na tom jazdiť vrčí to ako traktor. :driv: Keď som zhodil remeň tak to bol balzam na uši motor si krásne priadol :chrum: ale bez remeňa sa jazdiť nedá. :roll: Prosím kto ma s týmto skúsenosť aby k tomu niečo povedal. :idea: Bolo by dobre keby sa to tu konečne doriešilo. :kec: Vopred ďakujem :klik: :klik: :klik:

mne to teda tiez zacina poriadne vadit,nedavno som ale bol v origos servise citroen na nastaveni vole ventilov a spytal som sa ich na tento divny zvuk od remena.povedali mi aby som si z toho velku hlavu nerobil a ze sa s tym vraj neda nic urobit,ze na 1,9D to nerobi klukova remenica,ale je to rezonancia remena a kladky.ten zvuk sa ale cim dalej tym viac zintenzivnuje,tak som si na to posvietil baterkou a ona sa pri urcitych otackach chveje kladka ktora je na takom ramene a prave tu som mal celu aj s tym ramenom menenu+dalsiu ktora je pod nou a tie zvuky zacali prave po tejto vymene.dovtedy to bolo bez tych zvukov ale s problemom zhadzovania remena o jednu drazku na klukovej remenici.
vraj sa remen neda sponovat,tak tiez neviem akym sposobom by sa dal odtranit ten neprijemny zvuk........
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod bajo008 » úte 12. led 2010, 19:10

Neviem prečo ty Francúzi pokazili celkom slušný motor jedným nepodareným remeňom. Moja skúsenosť s servisom citroen nemám slov na par výnimiek je to otras. Prídete tam s problémom a značkový servis vám povie že sa to nedá odstrániť je to úbohé. Asi by si nikto nekúpil xsaru keby to tak brnelo na novom aute!Asi kúpim tu remenicu a presvedčím sa či to prestane a potom dám vedieť. :idea:
bajo008
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.9TD Nafta 1998

Příspěvekod Rope » úte 12. led 2010, 21:20

Ja se s Váma podělím o mé zkušenosti s tímto pazvukem, nevím jestli vy máte na Td gumu na řemenici, ale v těchto případech to nebylo a pazvuk byl zpusoben tím že ten pístek, který má napínat řemen byl přidřený, on se vracel, on chodil , ale ne dokonale. Když se to vytáhlo a pěkně nechalo v naftě uvolnit, pak pořádně promázlo, tak zvuk zmizel. Neříkám že to musí být zákonitě to samé, ale jako návrh možné příčiny. Bylo to na xsaře 2001 td a na partneru stejný motor stejný rok.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod robo27 » úte 12. led 2010, 23:59

Bavíme sa o remeni príslušenstva? Teda drážkovanom ktorý poháňa posilovač, alternátor prípadne klímu? Ja som na jednej menil len tento remeň a na druhej mi mechanik vymenil aj kladku a remeň - tá kladka stála 2000 Kč...

Inak mne to nerobí, ale uvidíme čím ma to prekvapí.... Dajte vedieť o akú kladku ide - možno nákres do schémy by bodol....
X1 1,9D rv 1998, 170000 km - vlastním od 96tkm (05/2009), myslím taká 100vka stočená, ....
X2 1,9D break rv 2001, 135000 km - nákup 05/2013 115tkm )

-------------
Ex: X1 1,9D rv 2000, 170000 km - vlastním od 138tkm (05/2008) - žiaľ v 12/2012 skončila po mnou nezavinenej havárií na vrakovisku(
robo27
Profesionál
Profesionál

Bydliště: Kysucké Nové Mesto - Slovenská republika, Valašské Meziríči - Česká republika
Vůz: X1 1,9D DW8 rv 2000, X1 1,9D XUD rv 1998

Příspěvekod marjon » stř 13. led 2010, 13:35

ano,aspon ja myslim klinovy remen prislusenstva.ako som uz pisal,v lete som dol donuteny vymenit jednu z kladiek,nakolko bola vyosena a zhadzovala remen na klukovej remenici.mechanik mi vymenil dve kladky /jednu na takom ramene, a druhu ktora je pod nou/ plus klinovy remen. od vtedy sa mi objavil ten podivny zvuk, ktory je cim dalej tym zretelnejsi. dnes som z jednym kolegom prekonzultoval uvedeny problem a prisli sme k zaveru ze bude pravdepodobne nespravne nastavene dosponovanie klinoveho remena.skusim to opravit a dam vediet
tu je tema v ktorej je schema klinoveho remena:
viewtopic.php?f=55&t=6838
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Kleki » stř 13. led 2010, 17:39

To ROPE : Neviem , či na všetkých modeloch 1,9TD ale na X1 nie je na napínanie piestik , ale dosť silná pružina , a tá sa nemá ako pridrieť tu je odkaz na jedno vlákno kde sa to už riešilo a je tam aj obrázok .http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=55&t=5549&start=0 Rope a ešte jedna otázka bolo to určite na xsare 1,9TD 2001 , ja som si myslel , že TD motory prestali montovať v roku 2000 a nahradili ich HDí-čka.

Remenice na TD X1 sú s tlmiacou gumou, tá väčšinou stvrdne , zostarne a začne po kúskoch vypadávať a asi potom neplní svoju tlmiacu funkciu a preto to potom rezonuje a vydáva nepríjemné zvuky. Myslím si , že výmena remenice by mala pomôcť, ale s istotou to netvrdím. Mne zatiaľ remenica neklepe , akurát mi rezonuje remeň pri otáčkach asi 1200 , už som ho skúšal aj viac vyšponovať alebo uvolniť ale akurát sa zmenia otáčky pri ktorých to rezonuje. Jazdím takto asi jeden rok a zatiaľ bez problémov.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Příspěvekod Rope » stř 13. led 2010, 18:27

nene, dělali se ještě i potom, třeba kamarád jisip má dvojku 01 tuším a má klasiku ne hdičko.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod marjon » čtv 21. led 2010, 18:02

problem by mal byt hadam vyrieseny,stacilo dosponovat klinovy remen a ten zvuk pominul,uvidim co ma prekvapi nabuduce
marjon
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Další

Zpět na Motor - diesel