JJ,Colin má pravdu,kdyby ten 4 kvaltový automat měl ještě míň už by to snad ani nejelo ,ale ten jeho pouští větší hrůzu než Audi TT.
Motor mi příjde naprosto stejný jako klasický 1.8 8V v Xsarach s manuálem ,taky si myslím ,že rozdíl bude v mapách řidící jednotky a Colinův automat má 74 kW. Nic výjmečného tam nemá a to ještě automat je o fous těžší než Xsara s manuálem. Taky očumuju včem se liší xsara 1.8 16V a 2.0 16V ,spostu věcí máme stejné,ale zasádní jsou restriktory a objem samo. Má to větší sání,lepší výfuk. Ale po mechanické stránce tam nic zásadního jiného není než mám já a má to o 40 kW víc. Takže i maping motoru bude dělat hodně.
Změna výfuku a hlavně KATu není jen tak,jsou to atmosférické motory a bylo by zapotřebí celý výfuk předělat,pokud se chceš začít věnovat zvýšení výkonu ,já mám taky strach dát pryč KAT ,ale jednou na to možná dojde. Začni tím ,že dáš kvalitní brzdy ,budeš je mít v super stavu ,pak přitvrď podvozek a nazuj kvalitní gumy ,je to lepší než honit koníky pod kapotou ,to si nech až na konec.