od Kleki » pát 12. bře 2010, 22:33
Nemám HDI ale podobný problém som riešil na mojej 1,9TD. Unikala mi chladiaca zmes tiež cez zátku na vyrovnávačke. Hlavne vtedy , keď motor dlhšie ako 5minut bežal len na voľnobeh. Hadica od termostatu bola tvrdá ako skala , a keď som otvoril zátku , tak zmes doslova kypela von. Keď som naštartoval motor a nechal som otvorenú zátku , tak vo vyrovnávačke bolo vidieť bublinky a do piatich minút tlačilo zmes von. Mal som strelené tesnenie pod hlavou (našťastie len tesnenie). Po demontáži hlavy sme našli presné miesto úniku kompresie do chladiaceho systému cez tesnenie , tak som ani nedával tlakovať hlavu , len som ju dal zrovnať a skontrolovali sme ventily a vstreky. Po výmene tesnenia všetko v poriadku.
Ty ak si nenašiel nejakú netesnosť na spojoch chladiaceho systému , tak asi pravdepodobne budeš mať tiež v háji tesnenie (ten lepší prípad) alebo môže byť aj prasknutá hlava.
A doplň si do profilu bydlisko - možno že bývame blízko seba ak si zo Slovenska.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)