s tímto má zkušebnost dělalo mě to také tak jsem přišponoval napínací kladku jenže sem si do pul roku zničil tu kldku nad tím až se mě rošškubal emen tak sem koupil novou kladku a furt to vybrovalo 1100 otáček a řemen furt jak kdyby vrněl a nakonec sem vyměnil pružinu co je u té kladky a hle problém vyřešen a aza pul roku znova jelikož sem koupil tu nejlevnější pružinu ale je to ten problem co si mylím že popisujete ale je to drahe
remenice sa rozsypavaju vraj len 2 hdi-ckach co mi potvrdili aj v autorizovanom servise,na 1,9 d je ten problem v kladkach a ten zvuk sa mi opat objavuje,nedavno som pisal ze v servise mi dosponovali kladku a zvuk pominul,ale len na cas,zacina to opat rezonovat. a mne sa zda ze na mojom ta pruzina co tu popisuje predrecnik nie je,alebo sa mylim.....
Ja som to vyriešil takto stalo to dosť nervov ale podarilo sa!Remenicu mam v poriadku tlmič vibrácii tiež a nevidel som význam kupovať nove keď je to staré v poriadku. dám sem foto dúfam že to niekomu dá inspiráciu. Treba len šikovného strojára a dá sa to spraviť ale kladku si musíte kúpiť.Zatiaľ to testujem najazdil som na tom už 100km bez problémov a od vibrácii mam pokoj.
Super Takhle to maji serene uz i nejake modely z vyroby! Nemas k tomu nejaky nacrtek, nebo vykres roztece tech der atd? Moc by to pomohlo, nez to merit znova. Predem diky Jimmi
Ahoj,mám n a motoru najeto 270000Km,ten zvuk se mi tam objevuje taky,řeším to Konkorem ve spreji,prostě ho nastříkám na všechny řemenice směrem k ložisku a mám na tři měsíce pokoj. Dělám to takhle už asi 20000Km a v poho.
Něco jde nasrříkat z vrchu a něco ze spodu,když to foukne na řemen tak to nevadí,já to tak dělám pět let a řemenu to nijak neuškodilo a nikdy mi neproklouznul.
Hlavně WD 40 je celkem agresivní na gumové věci. Jednou na fávu jsem s tím mazal prachovku brzdového pístku a byla úplně v čudu. Takže když WD, tak radši bacha na řemen...
Já jsem si s tím řemenem taky užil svoje - stávalo se mi že občas přeskočil ven o jednu drážku z řemenice.. Postupně byli vyměněné snad všechny kladky + napínač a nakonec mi v jednom servise taky přidali kladku navíc a od té doby mám pokoj....
Tak jsem vsechno vyrobil podle nakresu a musim rict ze parada!!! Pripravek je 100%. Jediny problem je to, ze kdyz jsem vlezl pod auto, abych to namontoval, tak jsem zjistil, ze nemam ty nalitky na vane na to pridelani!!!!!!!!!! Proste mam rok 1999 a tam nalitky nejsou... Takze musim vymyslet neco od klima kompresoru...
A nebo zkusit ten konkor. Tak piste zkusenosti jestli to pomaha. Jimmi
ja som tiez vcera pri vymene zimnych pneu. na zdvihaku zistil,ze na olejovej vani nemam tie zavity na uchytenie takeho pripravku s kladkou,moja je X1 rv.2000 1,9D......zostava mi skusit ten konkor