Startování

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Startování

Příspěvekod jandy » čtv 17. čer 2010, 20:34

Tak mám takový zajímavý problém, sára my o trošičku míň táhne (hlavně není tolik výrazný turboefekt), jezdím skoro o litr menší spotřebou, mám ale problém se startováním když je teplý motor, musim několik sekund s motorem točit a pak až naskočí, natěstí se my nestalo, že bych nenastartoval, ale zdá se my že doba po kterou musím točit se prodlužuje a už to začíná být jako když soused startuje rozdrcanou stodvacitku. Do výměny filtrů mám asi 8000 km. Nevíte čím by to mohlo být? Jinak motor jde plynule, turbo se nijak hlasitě neprojevuje.
jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Týn nad Vltavou ale vetšinu času se pohybuji v Hrotovicích
Vůz: Peugeot 407SW, 2.0HDi 100 kW; Citroen Xsara kombi, 2,0 HDi, 1999 (u Minimaxe)

Re: Startování

Příspěvekod driversk » pát 18. čer 2010, 13:30

Ono turboefekt u HDI nieje tak citelný ako u TDI.... :idea:
Ako dlho musíš štartovať ? kolko sekúnd ?
Xsara II VTS 2-HDI 80Kw rv.-2002 strieborná metalíza Bývalka
Suzuki Burgman 650 Executive , ABS , r.v.2005 Bývalka
Honda Deauville 700 ABS r,v, 2007
Citroën C4 1.6i imagine
driversk
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Ná včul ništ

Příspěvekod jandy » pát 18. čer 2010, 13:32

Tak zhruba pet vterin, ale jenom kdyz je motor ohřátej, za studena startuje normalne. Co se tyce turboofektu tak to porovnavam s tim jak to jezdilo drive.
jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 407SW, 2.0HDi 100 kW; Citroen Xsara kombi, 2,0 HDi, 1999 (u Minimaxe)

Příspěvekod jandy » čtv 24. čer 2010, 12:09

Tak dostal jsem tip, že by to mohlo dělat čidlo teploty motoru pro řídící jednotku. Nevíte někdo kde ho najdu?
jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod Ťulda » úte 6. črc 2010, 19:33

Takovej blbej dotaz, ale jak starou tam máš baterku? Mě to taky startovalo až když dostatečně dlouho točil, vyměnil sem baterku a jde hned.
Xsara II. Break 2.0HDi rok 2002
Ťulda
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 2.0HDi Break

Příspěvekod mio » úte 6. črc 2010, 20:12

To vůbec není blbej dotaz,"odcházející" baterie na dieselu dost ovlivní dobu po kterou točíš startérem.Jestli už má něco za sebou a nemá dostatečnou kapacitu točíš o poznání déle.Mám úplně stejnou zkušenost, akorát že já už jednoho dne nenastartoval vůbec (perion vydržel 5,5 roku).
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod jandy » stř 7. črc 2010, 6:04

Baterka tam je rok stará, ale zkusit jinou můžu. I když by to horší baterka dělala podle mě pořád a ne jen u teplýho motoru....
jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod rossi » stř 7. črc 2010, 11:27

Mal som podobny problem so startovanim a trhnutim s autom na zaciatku pridavania,alebo pri uvolneni plynoveho pedalu.Filtre pomenene,baterka dobra...podozrenie som mal na sitko na cerpadle na snimaci tlaku paliva.Na cerpadle z prava.Menil som aj snimac teploty chladiacej kvapaliny,vpravo dole na motore zaisteny zavlackov a nepomohlo.Nalieval som aj castrolacke aditiva a bez vysledku.
Auto som prebehol do chorvatska natankoval pri tom 2krat plnu v rakusku a cuduj sa svete dva roky trvajuci problem sa stratil. :D
rossi
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: xsara,2L,Hdi66kw,r.v.10/03

Příspěvekod marcco83 » čtv 8. črc 2010, 7:26

Mojmu ocovi zacalo nejako dlho štartovať auto po natankovani nafty na Ukrajine. Startuje asi 5 sec. a aj teply rovnako. Zrejme tiez potrebuje "len" systém trošku prepláchnuť niečim kvalitnejším ako je UA nafta.
Citroen Xsara II. 2.0 HDi 80Kw r.v.2004
Obrázek
marcco83
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara II 2.0 HDi

Příspěvekod jandy » čtv 8. črc 2010, 7:54

zkusit to můžu, vezmu pár nádrží třeba na shellce a uvidim
jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod Ťulda » čtv 8. črc 2010, 8:29

Shellka v čechách není tak kvalitní, to je lepší Verva diesel na benzině, v testech vyšel líp. A nebo jestli bydlíš někde kousek od hranic, tak zajeď do ciziny. O poznání kvalitnější nafta dnes už skoro i levnější :D
Xsara II. Break 2.0HDi rok 2002
Ťulda
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 2.0HDi Break

Příspěvekod jandy » čtv 8. črc 2010, 9:07

jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod pj » pon 12. črc 2010, 13:21

Tak jsem zas po 3 letech pravidelneho cerpani nafty na OMV (80%) Benzina/Shell (20%) a nabral 3.7.2010 naftu v Globus Brno.
Na vyber byl Diesel a nejaky drazsi Ultra Diesel (nebo tak nejak se to jmenovalo) tak jsem sahl po "lepsim" drazsim a dal 50 litru do plne.

Po najeti 300km muzu konstatovat ze auto vubec netahne, neakceleruje. Kopec domu, ktery jsem vyjizdel v 5ti na trojku (i se zapnutou klimou) a jeste to mirne akcelerovalo tak ted to na trojku (sam v prazdnem aute a bez klimy) nedam.
Jinac startovani a chod motoru se zda byt jak predtim.
Jestli motor prezije dalsich 600km s touto naftou tak uz mne v Globusu na cerpacce urcite neuvidi i kdyby tam meli akci nafta zdarma.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Příspěvekod viteon » pon 12. črc 2010, 14:06

i u benzínu má Globus v našem městě kvalitu silně kolísavou :cry:
viteon
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: (A-C4 1,6ka) + (V-C-HR 1,2ka)

Příspěvekod Kostěj » pon 12. črc 2010, 15:33

Bral bych ty testy s rezervou. Kolega má Audi A6 v nějakém sportovním provedení, je to jeho miláček, a bere naftu jen na Shellce (tu s příměsí zkapalněného zemního plynu = GTL). Chce mít všechno "pinktlich" a tak tam leje prý to nejlepší. Chemii a fyzikálním vlastnostem paliv rozumí - má na to školy a vědomosti, a protože i já beru benzín zásadně na Shellce, tak mi výsledky testů komentoval. U nafty je prý celkem asi 18 ukazatelů (neberte mě ale za slovo), které mají podstatný vliv na její kvalitu a výsledné vlastnosti jsou kompromisem mezi často protichůdnými požadavky na palivo (použitá základní surovina podle lokality zdroje a z toho vyplývající obsah síry, čistota , pěnivost, mazivost, cetanové číslo, aditivace, stabilita a já nevím co ještě). V tom testu, který byl otištěn taky v časopise tuším Diesel, se nějakým "omylem" zaměřili snad na 6 vlastností, které až tak podstatné nebyly a co čert nechtěl, ona to vyhrála Benzina (to už je jak s testy, kde má mezi testovanými auty své želízko v ohni Škodovka). Zvláštní, tím spíš, že otočíš stránku časopisu a na ní parádní reklama na Benzinu, která se snad měla jako sponzor finančně podílet na nákladech testu. Je pak otázka, kdo a jak test zadal, na jaké vlastnosti se měli testující zaměřit. Kdysi dávno jsem kupoval dva nejmenované časopisy o hi-fi a video technice: zpočátku bylo z každého článku cítit fandovství a objektivita redaktorů a testy hi-end přístrojů vyhrávaly firmy jako Bang & Oluffsen, Harman Kardon, Onkyo, Yamaha, Denon, McIntosh, Loewe a já nevím, které další. Jak přibývaly reklamní plochy v časopise, úměrně tomu začaly najednou testy i v těch nejvyšších třídách vyhrávat firmy jako Sony, Panasonic, JVC, Philips a další spotřební značky (nehaním, osobně mám výrobky od Panasonicu rád), ale objektivita testů alespoň u mě vzala za své a od těch už beru výsledky "nezávislých testů" (s výjimkou časopisu D-test) s véééélikánskou rezervou. Už tu nebo na jiném fóru někdo psal, že v podstatě všichni prodejci PHM v ČR berou paliva ze skladů Čepra, jen Shell si prý vozí své vlastní. Tož tak, to jsem se nějak rozepsal ...
Citroen Xsara Picasso 1.8i16V Exclusive (2001)
Kostěj
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara Picasso 1.8i16V (2001)

Další

Zpět na Motor - diesel