předem se omlouvám, pokud se ptám na něco, co se podařilo vyřešit a já to nenašel. Pročetl jsem tady pár témat, ale moc chytrý z toho nejsem. Proto mě prosím hned neukamenujte. Vlastním Xsaru Picasso r.v. 2001 s digitální klimatizací. Cca 4 dny zpět přestal po vypnutí (stiskem tlačítka OFF) fungovat ventilátor, který fouká vzduch do kabiny. S ním taky přestala jít klimatizace. (Ani nesepne, není slyšet cvaknutí). Jako první věc jsem chtěl nechtat klimu doplnit, ale v servise řekli že je to zatím zbytečné, pokud netočí ventilátor. Po proměření náplně zjistili polovinu chladícího média, údajně to ještě stačí na to, aby fungovala. Směřuji tedy tady: Může být přímá souvislost se stavem naplnění klimatizace s funkcí ventilátoru? Připomínám, že ventilátor netočí vůbec, tzn. ať už při zaplé klim. nebo bez ní. Z BSI jednotky vyčetli např toto:
Absence komunikace s počítačem klimatizace --- Přechodná závada --- Místní
Absence komunikace s vícefunkčním displejem --- Přechodná závada --- Místní
Těchto chyb je celkově 13, různého charakteru, všechny přechodné a místní. Jejich vliv na funkčnost, či nefunkčnost mě nebyla sdělena.
Rád bych také požádal o krátký stručný popis věcí a případných vad, na které bych se mohl zaměřit? (Např. již uvedené uhlíky ve ventilátoru, atd). Byl bych moc vděčný za každou pomoc.
Předem děkuji za čas a ochotu pomoci.Tomáš