Z elektrické části jsem sundal krycí plastový díl a vnitřek vypadá takto:

Spínací kontakt pro klimu (kabinový ventilátor) je bokem od zbytku. Čili jsou to ty dva kontakty,vytažené vpřed. Číslo jedna,je vstup a číslo dva je výstup ze spínačky.

Spínání je řešeno přes dva přední kroužky. Otočný (č.1),na němž je z jedné strany přichycený kontakt spínající ostatní kontakty a na druhé,přední straně,je uchycený půlkulatý plíšek,který spojuje kontakty ventilátoru. Pevný kroužek(č.2) tvoří vnější stěnu spínačky a v jeho drážce jsou uložené kontakty oněch drátů pro ventilátor.

A zde vzniká ten problém se seknotou spínačkou. Onen půlkulatý plíšek se odebíraným proudem prohřeje tak,že se ze své původní pozice uvolní do prostoru mezi kroužky a tím,jak je horký,tak do pevného kroužku vyhřeje místo,kde se opře a tím pádem již nelze se spínačkou otočit.

V tuto chvíli hodně záleží,jak moc je to vyhřáté. Čili jak hluboko to je do toho plastu pevného kroužku zaryté. V mém případě to bylo ještě v rozumné míře,takže stačilo hryny oříznout do roviny a zahladit celou plochu. Zároveň bylo potřeba vrátit ten plech zpět na původní místo. Vyskočil z dolního uchycení (stačilo stisknout pružinku pod kontaktem a zatlačit kontakt dolů). Pak jsem již vše složil zpět a pro jistotu ten kontakt odlehčil použitím pomocného relé,jak zde na fóru popsal Bach1 a v návodu perfektně popsal milajda22.
Jinak pro upřesnění. Mám sice hrbatou r.v.2001,ale elektrickou část spínačky nechával předchozí majitel vloni měnit,kuli stejnému problému,který jsem měl včera já. Podle popisu v dokumentaci opravy,kterou jsem od předchozího majitele dostal,ji měli vyměnit za tu zesílenou. Ale těžko říct,jestli v Auto-Hofi v Jablonci to provedli podle toho ,co napsali.