Problem pri startovani

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Problem pri startovani

Příspěvekod petobb » sob 24. kvě 2008, 21:41

Ahojte chcem sa spytat ci sa uz niekto nestretol s problemom aky mam ja.Mam xsaru 1.4 a sem tam sa mi stane ze ked idem startovat tak namiesto toho aby mi starter zacal tocit motor pocujem iba cvakanie.Neviete mi poradit co to moze robit?idem totiz v lete do chorvatska a nerad by som bol aby sa mi tam auto pokazilo.:(a este sa chcem spytat co moze robit ked startujem tak mi motor vyda taky pisklavy zvuk myslim ze to bude asi nejaka kladka...dik za radu
petobb
Návštěvník
Návštěvník

Startování ...

Příspěvekod Gambrinus-standa » ned 25. kvě 2008, 9:17

Nevím jak máą auto dlouho, ale pokud by se to cvakání objevovalo čím dál častěji, tak by to mohlo být jako u mě opotřebované uhlíky startéru. Doporučuji zkuąený servis, u nás v Plzni je a výměna včetně práce i náhradních uhlíků cca 900,-.
XSARA; 1.8i; rv.1998
Gambrinus-standa
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod mio » ned 25. kvě 2008, 9:36

Přesně jak píąe Gamrinus-standa,opotřebené uhlíky, při výměně dopručuji vyměnit i pouzdra startéru (loľiska).Jestli jsi jenom trochu zručný jde to i svépomocí vyjde tě to asi na 300 kč.Ale jestli jsi něco podobného nikdy nedělal kaąli na to a nech to na servis.To písknutí,myslíą při startu (točení startérem)budou nejpravděpodobně ty loľiska.To zjistíą po opravě startéru.Pak uľ zbývají jen řemen a kladky.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

:)

Příspěvekod petobb » ned 25. kvě 2008, 10:17

Dik za radu zatial sa mi to deje tak 1-2x za mesiac a to na aute jazdim denne ale ak sa to bude opakovat tak dam pozriet ten starter...rozvody som sa rozhodol vymenit buduci tyzden tak uvidime ale myslim ze to piskanie bude skor od toho startera...dik za radu
petobb
Návštěvník
Návštěvník

Re: :)

Příspěvekod mio » ned 25. kvě 2008, 17:53

petobb píše:Dik za radu zatial sa mi to deje tak 1-2x za mesiac a to na aute jazdim denne ale ak sa to bude opakovat tak dam pozriet ten starter...rozvody som sa rozhodol vymenit buduci tyzden tak uvidime ale myslim ze to piskanie bude skor od toho startera...dik za radu
Určitě to neodkládej lepąí to určitě nebude,udělej to co nejdříve,nebo tě to vypeče kdyľ to budeą potřebovat nejmíň!!!Jednou uľ nenastartujeą vůbec (vlastní zkuąenost).
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod jirkaznj » ned 25. kvě 2008, 19:44

Jak píąe MIO určitě to udělej. Měl jsem Peugeota 205 a projevovalo se to stejne. Skoro vľdy pomohlo kdyľ jsem starter nečím poklepal, ale pak se stalo ľe uľ to fakt nenastartovalo. Nastesti to bylo doma. Ve Frydku pres jednoho znameho mi to udelali na pockani za hodku. Stalo to 300, ale cena byla diky znamemu mesi a je to uz tak 7 let.
Xsara 99 1,9TD kombi
jirkaznj
Přispěvatel
Přispěvatel

Cvakanie pri ątertéri

Příspěvekod Shingi » pon 2. čer 2008, 8:20

Zdravím »a.
Mal som predne to isté. Uhlíky to neboli. Robí to cievka. naą»astie je to vymeniteµný kus. Mňa stála 900Sk v Elite. Keď som ju rozobral uvidel som úplne prebitý kontakt, ktorý prenáąa ą»avu na uhlíky. Tak či tak to stojí okolo 1000Sk(800Kč). Je to stále lepąie ako nový ątartér čo ti ponúknu v servise citroen. Tak sa maj a daj to do kopy čím skôr, nech neostaneą niekde visie» keď to bude najmenej vhodné. :lol:

PS: ak si náhodov z BB, tak mám ąpičkového mechanika cez elektriku a robí za super prachy. fakt trieda. :lol:
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

Startování

Příspěvekod maka » pon 1. zář 2008, 13:04

Ahoj, chtěla jsem se zeptat. Mám Xsaru 1.4i, r.v.99.Při startování se mi občas stane, ľe po otočení klíčku a zastartování se ozve zaąkrčení (nevím jak to líp popsat)-dělá to jenom, kdyľ je venku niľąí teplota jak 8 stupňů,jinak ne. Potom mám jeątě daląí problém a to hvízdání brzd. Mám vyměněné přední destičky u zadních brzd vąe.V servisu nemohou nic najít,brzdy vľdycky profouknou,ale dělá to dál. Můľe mi někdo poradit?
maka
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod Kvido » pon 1. zář 2008, 14:27

To zaąkrčení je normální,jde to od přihrádky spolujezdce,mám za to ,ľe o dělá motorek vnitřního okruhu,alespoň to vydává stejný zvuk,kdyľ ho zapnu.Pokud se mýlím,jistě mě někdo opraví,kaľdopádně není to závada.
Pískání brzd,je těľké odhalit,ale pokud byly měnněny jen desky a ne kotouče,můľe být problém v tom,jiná tvrdost desek a kotouče,zpravidla se doporučuje měnit oboje a poku to jde,tak stejného výrobce.
Ale stává se to,ľe po výměně to píská,nechal bych to chvilku fungovat,neľ si to pořádně sedne.
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Příspěvekod Milan D. » úte 2. zář 2008, 9:58

To pískání se někdy stane, ľe se dostane mezi destičky a brzdové kotouče prach a pak vzniká nepříjemné hvízdání a nebo jestliľe se měnili nové brzdové kotouče a pak se někdy stane, ľe intezivně zabrzdíte, třeba na semaforu a zůstanete stát na brzdě a je to jasné, ľe se teplem nepatrně pokřivý kotouče a to potom bude hvízdat pořád a nikde nic nenajdete a na kotoučích to nepoznáte.
Milan D.
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Motor - benzín