Xsara 2001 1.4 startovanie,prehrievanie,cukanie

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Xsara 2001 1.4 startovanie,prehrievanie,cukanie

Příspěvekod Sw0rd34th » pát 20. bře 2009, 1:27

Zdravim Vas,
pred nedavnom som kupil Xsaru 1.4 lx 8v. S autom som velmi spokojny, ale dost casto sa mi prehrieva motor teda zasvieti sa cervena kontrolka a blika aj kontrolka STOP chvilu, potom sa vypne a ochvilu znova...vonku je celkom zima cize neviem co to bude robit cez leto..potom som si vsimol ze ked mam stlacenu spojku alebo mam zaradeny neutral tak motorom potrhava nie je to nejake silne ale bojim sa ze to moze byt horsie a horsie, takisto ked mam zaradenu jednotku a hybem sa pomaly s nie uplne uvolnenou spojkou vie niekedy motor dost sekat musim pridat viac plynu ako keby som stlacal prudko brzdu a nasledne plyn...a ako posledne kazde rano ked idem do prace motor nastartuje na prvy krat, ale akonahle sa rozbehnem tak motor skape ako keby som rychlo pustil spojku, alebo to robi ked zacuvam preradim rychlost a skape...ked nastartujem druhy krat uz je vsetko ok...
Maju tieto problemy spolocneho menovatela??
Som tak dost laik v autach tak ocenim kazdu Vasu radu a pomoc
Dakujem
Sw0rd34th
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara 1.4 LX 8V 2001

Re: Xsara 2001 1.4 startovanie,prehrievanie,cukanie

Příspěvekod Kvido » pát 20. bře 2009, 8:33

Přehřívání by mohl způsobovat vadný termostat nebo tam máš málo vody či zavzdušněný okruh.
Cukání motoru,to vypadá na to že ŘJ dostává špatné informace,možná bych to viděl na vadné teplotní čidlo vody nebo lambda sondu,určitě by více odhalila diagnostika.
Ale možná bych jako prevenci zkusil vyměnit i palivový filtr.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Re: Xsara 2001 1.4 startovanie,prehrievanie,cukanie

Příspěvekod Sw0rd34th » pát 20. bře 2009, 15:16

vdaka za skoru odpoved, to teplotne cidlo alebo lambda sonda moze sposobovat aj to skapinanie motora pri rozbehu?..Mohli by ste mi poveda ake su anglicke nazvy tychto dielov kedze s nim jazdim v UK a do toho moc nevidim? Dakujem. Kupim, vymenia a dam vediet ako som dopadol. Ten termostat som si uz objednal davnejsie dufam ze to bude nim, ale viac ma trapi ten motor.
Sw0rd34th
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara 1.4 LX 8V 2001

Zpět na Motor - benzín