Tlak chladící kapaliny

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Tlak chladící kapaliny

Příspěvekod Tony » pát 5. čer 2009, 6:54

Čau,
mám dotaz ohledně teploty a tlaku chladící kapaliny. Dříve mi začala utíkat z nádržky na chladící kapalinu voda. Problém jsem vyřešil koupením nového víčka. Staré mělo totiž z poloviny zničené těsnění. Po výměně víčka voda přestala ubývat, ale auto se mi více hřeje a když šáhnu na hadici co jde do chladiče, tak je v ni dosti velký tlak a nejde téměř zmáčknout. Dříve se starým víčkem v hadici tlak nebyl. Mám obavy, aby mi někde hadice nepraskla. Po otevření víčka se tlak dosti uvolní. Vím, že je to normální stav jelikož voda se při zahřátí rozpíná, ale až takhle moc a když před výměnou víčka to bylo v pohodě. Nemělo by mít víčko nějaký pojistný ventil? Jako kvůli víčku tolik změn to je na prd. Teda doufám, že to může dělat víčko. Jinak nevím. Teplota u mé xsary byla vždy v pohodě a aji v létě a při stání dlouhou dobu na místě. Ale teď jak mile se zahřeje a stačí někde stát, tak teplota stoupá a sahara se zapíná. Nové víčko jsem koupil neoriginál, ale je na xsaru, tak by to mělo být stejné. Vypadá podobně. Nevíte někdo co by to mohlo dělat a jestli to mlůže mít na svědomí to víčko?
Citroen Xsara II - 1.6 - 16v - 2001
Tony
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara II - 1.6i - 16v - 80kW - r.v.2001

Re: Tlak chladící kapaliny

Příspěvekod Hrnča » pát 5. čer 2009, 10:28

Tak asi by to mohlo být tím víčkem. To by mělo fungovat jako pojišťovák a v případě velkého nárůstu tlaku ho odpustit...
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázek
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Re: Tlak chladící kapaliny

Příspěvekod Tony » pát 5. čer 2009, 10:46

No taky si myslím, ale nevím jestli opravdu tak funguje a nevím jak to vyzkoušet.
Citroen Xsara II - 1.6 - 16v - 2001
Tony
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara II - 1.6i - 16v - 80kW - r.v.2001

Zpět na Motor - benzín