emisná kontrola,lambda sonda ?

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: emisná kontrola

Příspěvekod Rici.Kopis » úte 13. říj 2009, 18:43

Tak já osobně jsem ještě se žádným s mojim autem na technické ani emisích nebyl.Maximálně na evidenční kontrole.Vždy dám auto mému dvornímu mechanikovi a mám to bez starostí.Ale tím nechci říct že mechanik je nějaká ojebávka,právě naopak je to velký punta.Vím že mě auto projde a když něco najdou,tak to stejně nechám spravit.Hlavně se nemusím zbytečně nervovat,jestli projdu nebo ne. 8)
Xsara Picasso r.v.2000 1,8 16v modrá metalíza
Rici.Kopis
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Dolní Bojanovice(ale pocházím z Rajnochovic okr.Kroměříž)
Vůz: Xsara Picasso 1.8 16v benzin r.v.2000 7,5l

Re: emisná kontrola

Příspěvekod pali67 » pát 16. říj 2009, 21:02

A som tu zas. Bol som na diagnostike. Závady: Lambda sonda , porucha čidlo odsavania vzduchu (aktivne uhlie) Nešlo tiež zmerať otáčky motora. Kolísali od300-5000 t.j. blud.
Po vymazaní porúch a znova naštartovaní počase nabehla na palubovke porucha diagnostiky a v PC zapísalo poruchu od čidla nasavania vzduchu. Vraj to je odsavacie rele. Porucha lambdy už nenabehla.
1. Otáčky motora – vyčistil som konektor aj to čidlo (magnet) snáď to pomôže!?
2. Lambda – vraj to mohlo byť tým že som mal odpojený konektor keď som ho čistil keďže teraz už nenabehla
3. čidlo odsavania – konektor som vyčistil ale potrebujem sa dostať k nádobke s aktívnym uhlím.Prefuknuť hadičky či nie su upchaté. Vyzerá to že je niekde nad pravým podblatníkom.
4. Dá sa tam dostať bez toho aby som rozoberal podblatník?
5. Z nádobky vedie hadička aj do nádrže?
A sa mi to podarí urobiť tak pôjdem na diagnostiku znova.
Este k tej emisnej: Viem že sa to dá urobiť aj inak, ale mňa trápi okrem toho prečo sa stale rozsvecuje kontrolka diagnostiky zvýšený voľnobeh a tiež zvýšená spotreba.
Xsara 1,4i 1998
pali67
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1, 1,4 benzin 1998, Xsara1,6 16V 2001

Předchozí

Zpět na Motor - benzín