Spotřeba benzínových motorů

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Příspěvekod Dusan » sob 15. črc 2006, 20:59

Já mám dlouhodobý 3letý průměr 8.2l/100km, a je to tak 50:50(město a mimo město).Tet to bude asi o dost lep?í,kdy? budu muset dodr?ovat rychlost.tu teplotu mám stejnou jako ZdenyC,tak?e nic neobvyklého.
Citroen Xsara break
1.8i/66kw;r.v.1999
Dusan
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Kvído » ned 16. črc 2006, 5:48

Já mám sice 1.8 16V ,ale se spotřebou jsem na tom okolo 8 litrů,ale dostal jsem se u? i na 6 litrů,rychlosti jsem moc neubral,jen ty první dny,ale teď vím,kde se ti vyběrači nejčastěji pohybují a tak maximálně na těhto místech si dávám pozor,ale třeba včera jsem to kalil do na?eho města, auto v plném obsazení ,150 km/h,ale je?tě před obydlenou částí,docela adrenalin.
s tím přehříváním to mám stejné a taky jsem byl s toho v ?oku,jen se mi roztáčí jen jedna vrtule a kdy? pustím klimu tak i ta druhá,zajímavé je ,?e při jízdě v koloně s klimatizací se mi motor tolik nepřehřívá.
Kvído

Příspěvekod Návštěvník » ned 16. črc 2006, 11:56

V?em Vám je?tě jednou mockrát děkuji za Vá?e příspěvky a doufám, ?e do budoucnosti budu moci naoplátku pomoci radou i já Vám. Mějte se fajn a hodně kilometrů bez nehod. Mildis
Návštěvník

Příspěvekod Marek » ned 16. črc 2006, 13:15

Zdravím, Mildisi, s teplotou jsem na tom podobně, ale nestoupne a? k červené, ale cca do poloviny mezi 90 a červenou. Mám manuálně ovládanou klimu a sahary spou?tí její řídící jednotka. Jestli jde o auto bez klimy, mů?e být problém s termostatickým spínačem na chladiči. Při spu?těné klimatizaci se točí sahara a proto obvykle teplota nejde přes 90°C.
S vý?e uváděnou spotřebou se ztoto?ňuji, jezdím převá?ně po městě a mám kolem 11l LPG. Nevím, jaký vliv bude mít na spotřebu současná doba, dosud jsem jezdil velmi dynamicky, hodně předjí?děl (brzda - plyn). Jakmile vyjedu na okresky, jde spotřeba znatelně dolů, odhaduji, ?e se zatí?eným autem pod 8l. LPG má o něco vět?í spotřebu ne? benzín.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod Návštěvník » pon 17. črc 2006, 19:57

Ahoj Marku i Tobě díky za příspěvek, ale rád bych Vás je?tě jednou poprosil o radu. Bohu?el jak u? jsem psal nemám manuál k autu. Tedy mám ,ale jen v němčině, v které moc neválím. Jde mi o to, ?e potřebuji udělat výměnu náplní, svíček, atd, ale nevím jaká viskozita oleje se do xsary dává a jaké svíčky zvolit. Doufám, ?e u? se někdo na tyto věci na foru neptal, abych nebyl za troubu, ale nemám teď momentálně moc času procházet celé forum, tak?e jestli tomu tak je předem se omlouvám. Po obvolání servisu mi poka?dé řekli něco jiného. Jednou se dává olej 5W40, po druhé stačí 10W40 to samé se svíčkama. Jak jsem o víkendu něco málo na foru četl, jsou mezi Vámi machři, kteří mi určitě ze své zku?enosti porádí. Děkuji předem Mildis.
Návštěvník

Příspěvekod ZdenyC » úte 18. črc 2006, 8:03

Xsara 1,8i/66kW Break
ZdenyC
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod frgy » úte 18. črc 2006, 16:49

Ahoj Mildisi já pou?ívám olej 10W-40 a svíčky jsem nedávno měnil dal jsem tam Equiem proto?e ty tam jsou originál ale já je mám z druhovýroby od Autobenexu teď jak byla ta velká zima tak i při -25 mi má Xsarka chytla jako kdyby bylo +30. Tak mnoho ?tastných km. 8)
frgy
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.8i 1999, Škoda Fabia combi 1.4i 16V

olej

Příspěvekod řepák » úte 18. črc 2006, 17:24

Já taky 10W40... 1,8-16V
řepák
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š.S nebo-li koncernovej znetek :-)

Příspěvekod mildis » úte 18. črc 2006, 18:09

Tak na takový komfort nejsem vůbec zvyklý. Budu se asi opakovat, ale je?tě jednou Vám v?em chci za Va?e příspěvky poděkovat, předev?ím ZdenymuC za super manuál k autu. U? ho mám stá?ený a jen co bude chvilka času tak to v?echno přečtu.Samozřejmě, ?e Vám přeji mnoho ??astných kilometrů bez nehod a je?tě jednou mockrát díky Mildis.
Xsara 1.8 8v 66Kw
mildis
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod ZdenyC » úte 18. črc 2006, 21:29

:D Mě moc neděkuj. Já ti jen dal odkaz, který bys mo?ná časem sám na?el tady na první stránce. Největ?í dík si zaslou?í ten neznámý, který to naskenoval. :D
Xsara 1,8i/66kW Break
ZdenyC
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Marek » úte 18. črc 2006, 21:45

Ahoj Mildisi, zatím se mluvilo jen o pozitivech, ale musím Tě upozornit na důle?itou "vlastnost" motoru 1,8 8V. V zimě při velkém mrazu zamrzá odvzdu?nění klikovky, přetlak v ní povysune měrku oleje a kolem ní se vycáká během cca 15 minut v?echen olej z motoru. Je to problém i jiných modelů a motorů, které mají stejné odvzdu?nění. Zvlá?tě to hrozí při krátkých jízdách, kdy se nestačí odpařit v?echna vlhkost. Více např. na http://citroeny.cz/forum/viewtopic.php?t=1754 . Mohu Ti poslat stručný návod na akustickou signalizaci povysunuté měrky, vyzkou?eno tuhle zimu v praxi.
Dal?í typické závady:
- koroze výfuku - zadní tlumič, zejména jeho uchycení a vpředu téměř čistý lom těsně za katalyzátorem. Obojí s úspěchem opraveno autogenem. Je dobré toto zkontrolovat před del?í cestou na dovolenou,
- přelámané kabely mezi 5. dveřmi a kastlí - nesvítí, nestírá, nezamyká, mám brejka, nevím jak je to u krat?ích modelů,
- zadní náprava má jehlová lo?iska vlečených ramen náchylná na vydření, pomů?e (snad) navrtání trubky nápravy a na?roubování maznic. Promazáváním 1-2x ročně se zabrání vnikání vlhkosti. Doporučuji kontaktovat men?í servis Citroen nebo Peugeot, značkové opravny se asi nebudou chtít připravovat o dobrý zisk z výměny lo?isek (je pracná).
Ostatní je klasika - podvozek je dost odolný, kosti a čepy se mění dobře a nejsou moc drahé.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod petr_xs » stř 19. črc 2006, 8:43

ZdenyC píše:.. Největ?í dík si zaslou?í ten neznámý, který to naskenoval. :D

Ten neznamy pracuje u citroenu, ten manual je na www.citroen.cz v sekci Servis, Navody ke stazeni;
na Xsaru II uz nejsou skenovane ale original.
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Příspěvekod ZdenyC » stř 19. črc 2006, 9:30

:) Je celkem jedno, kde pracuje ale tu práci si s tím dal a tím nám u?etřil haldu starostí a peněz za originál. Já ho taky tahal je?tě z citroeny.cz, proto?e tenhle pěkný webík je?tě neběhal. :)
Xsara 1,8i/66kW Break
ZdenyC
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod mildis » stř 19. črc 2006, 18:33

Jak u? jsem zde včera psal, je?tě jsem se v této republice nesetkal s takovými lidmi, aby dobře poradili a je?tě ke v?emu zadarmo. Jsem moc rád, ?e mě Marek nenechal jen u pozitivních vlastností tohoto vozu, ale nastínil i nejčastěj?í problémy, které mohu očekávat a hlavně se na ně připravit. Před tím jsem měl forda a tam jsou problémy taky, ale z jiného soudku. Marku, jestli tě tedy budu moct poprosit mohl by jsi mi poslat návod na můj email volfjank@centrum.cz. Opět předem děkuji a jen doufám, ?e ho zvládnu nainstalovat. Jezdím ka?dý den do práce cca 25km/ 1cesta tak by mě to snad nemělo potkat.Uvidíme. S tou nápravou jsi mě dostal. Myslel jsem, ?e to je zále?itost Peugeotů, ale jak koukám tak to bude slabost i Citroenu. Teď čekám na velký techničák, abych mohl auto přihlásit a hlavně musím absolvovat jak jsem psal výměnu v?ech náplní, rozvodů, svíček atd. to zase bude ranec. No nic to je u ka?dého auta, tak?e konec nářků a raději si připravím z účtu penízky. Zatím hezký den a doufám, ?e na sebe zase narazíme na foru Mildis.
Xsara 1.8 8v 66Kw
mildis
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod mildis » stř 19. črc 2006, 18:56

Jak u? jsem zde včera psal, je?tě jsem se v této republice nesetkal s takovými lidmi, aby dobře poradili a je?tě ke v?emu zadarmo. Jsem moc rád, ?e mě Marek nenechal jen u pozitivních vlastností tohoto vozu, ale nastínil i nejčastěj?í problémy, které mohu očekávat a hlavně se na ně připravit. Před tím jsem měl forda a tam jsou problémy taky, ale z jiného soudku. Marku, jestli tě tedy budu moct poprosit mohl by jsi mi poslat návod na můj email volfjank@centrum.cz. Opět předem děkuji a jen doufám, ?e ho zvládnu nainstalovat. Jezdím ka?dý den do práce cca 25km/ 1cesta tak by mě to snad nemělo potkat.Uvidíme. S tou nápravou jsi mě dostal. Myslel jsem, ?e to je zále?itost Peugeotů, ale jak koukám tak to bude slabost i Citroenu. Teď čekám na velký techničák, abych mohl auto přihlásit a hlavně musím absolvovat jak jsem psal výměnu v?ech náplní, rozvodů, svíček atd. to zase bude ranec. No nic to je u ka?dého auta, tak?e konec nářků a raději si připravím z účtu penízky. Zatím hezký den a doufám, ?e na sebe zase narazíme na foru Mildis.
Xsara 1.8 8v 66Kw
mildis
Přispěvatel
Přispěvatel

PředchozíDalší

Zpět na Motor - benzín