Masor, inak pozerám že si LPG. Na kolko ťa vyšiel ten prerábkový LPG kit ?
Váha vzduchu - neviem tak to pomenovali v servise. Hovorim, že sa do toho nevyznám moc. Z toho čo ja viem, čistilo sa nasávanie vzduchu, a karburátor, alebo proste tá časť, čo riadi pomer vzduch / benzín.
Zrejme cistili skrtiacu klapku a krokovy motor, ktory reguluje volnobeh (ak tam je). Karburator v autach s elektronickym vstrekom nie je. Klapka ale na spotrebu ziadny vplyv nema. Akurat tak na volnobeh. Inak k tej spotrebe. Ak nejazdis ako drak alebo to nie je zvacsa mestska spotreba, tak je to na picasso poriadne vela. Ja mam s tym istym motorom na podstatne tazsej C5 Break spotrebu cca. 7.5l. Jazdim ale hlavne mimo mesta a na dialnici do 120km/h. Zisitil som, ze staci jedna maksia pneumatika a hned to zerie kludne aj o liter viac. Kolko toho najazdis po meste?
Sice ne Sára, ale motor stejnej. Pohotovostní hmotnost 1400kg. Osádka: Já, manželka, tchán a tchýně. Dá se říct plně obsazené auto. Cesta od nás do Jihlavy a zpět. Místama mi dojez přesahoval 1200km. Brzda provozu jsem nebyl...
Tak město z 90% a palubák ukazuje 6,5l, ale reálná se točí kolem 6,8 až 6,9l. Když jedu delší cesty mimo město tak se dostanu při rovnoměrné jízdě kolem 5,8 až 6,2l.
Taky se "pochlubím" se Sářinou spotřebou - teď aktuálně (pří nájezdu cca 1400 km/měs) 5,6 l/100km - podle palubního počítače (resetuju na začátku měsíce) - trasy 90 % mimo město, kolem 20 - 30 km, silnice I. třídy, rovinatý terén, rychlost do 100, někdy to ale i přišlápnu