Auto skace pri studenom motore

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Auto skace pri studenom motore

Příspěvekod Jardel » pon 7. dub 2008, 14:33

Zdravim. Mam mensi problem s mojou xsarou 2 (1.6 16v). V zimnom obdobi mi pri starte po prejdeni par metrov zacne skackat. Ked bolo auto v zaruke dal som ho do servisu citroen kde mi vymenili cievky zapalovania a zdalo sa vsetko ok. Nasledujuci rok sa to zopakovalo.. Momentalne je auto uz rok po zaruke a problem je tu zase. V servise mi vymenili cievku a sviecky ale nepomohlo to. Pri rozjazde, hlavne rano, mi zacne skackat, zacne pipat, zobrazi sa hlasenie pollution system fault a zdochne. Bol som na diagnostike u znameho a tam mu vypisalo chybu- nieco na sposob ze vynechava zapalovanie valca c.2 co poskodzuje katalizator.Nemal nahodou niekto z vas podobny problem? p.s. Viem ze je to dost laicky napisane ale hadam staci :D
Jardel
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod petr_xs » pon 7. dub 2008, 14:56

Muze byt krome jineho vadne cidlo teploty motoru, ktere da spatnou hodnotu a ecu namicha spatne smes benzin/vzduch. Pak se to chova jako kdyz u karbcoveho motoru nefunguje sytic.
X II, 1.6 2003
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Příspěvekod Jardel » stř 9. dub 2008, 13:51

Technik v servise mi vravel ze by mohol byt problem vo vyfuku. Zevraj je v nom prepazkami oddelena "vata" a ked prepazky zhrdzaveju tak sa ta vata nahrnie do zadnej casti vyfuku a to robi tento moj problem. Mate niekto s niecim takymto skusenost pls? Auto ma 3 roky a najazdene mam 20000km len..Dik
Jardel
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod LUKÁŠ » stř 9. dub 2008, 15:19

Tak ten výfuk zkus odpojit a uvidíą jestli to pomůľe.Jestli jo tak seľeň jinej.
BREAK 2.0 HDI
LUKÁŠ
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: BREAK 2.0HDi

Příspěvekod Jardel » pát 11. dub 2008, 17:34

Tak som auto supol do klasickeho citroen servisu a tam mi vymenili vstrekovac. Zajtra rano uvidim ci to malo daky efekt :)
Jardel
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod petr_xs » ned 13. dub 2008, 8:57

X II, 1.6 2003
petr_xs
Profesionál
Profesionál

Vůz: X II 1.6 2003

Příspěvekod Jardel » ned 13. dub 2008, 14:37

Hm zaujimave. Diky moc. Zatial to ale vyzera ze auto ide, aj ked som mal pocit ze po stlaceni plynoveho pedalu mi raz autom mierne trhlo. Ale potom to uz islo v pohode, takze dufam ze to tak aj ostane. Aj ked v servise ma nezabudol technik potesit, ze ked uz raz odide jeden vstrekovac zvycajne ho potom nasleduju aj dalsie. :D
Jardel
Návštěvník
Návštěvník

Re: Auto skace pri studenom motore

Příspěvekod Mr.Monkey » sob 20. zář 2008, 16:08

hoj,
mám Xsaru pár měsíců a teď co se ochlazuje mi to dělá něco podobnýho. Na jedničku skáče jak koza. Co tě ta sranda v servisu stála?
Mr.Monkey
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara II kombi 1,6 16V 2002

Re: Auto skace pri studenom motore

Příspěvekod Jardel » ned 21. zář 2008, 11:27

Stalo ma to 5400Sk, stale je to ok, aj ked neviem preco mi to robi taku vec, ze ked nastartujem a hned sa pohnem tak po stlaceni plynoveho pedalu mi auto nechce tahat...ked ho uvolnim a idem nanho zlahka tak je to uz potom ok. Riesim to momentalne tak, ze sa idem na koniec ulice kde parkujem otocit( cca 40 metrov) a potom to uz ide dobre. To iste robi aj znamemu na renaulte megan, takze neviem ci sa stym mam zmierit alebo to riesit :D .
Jardel
Návštěvník
Návštěvník

Zpět na Motor - benzín