Stržený závit na odvzdušňováku vody

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Stržený závit na odvzdušňováku vody

Příspěvekod Dutch » pát 11. zář 2009, 11:11

Dneska jsem přišel na nemilou věc. Kape mi odvzdušňovák na vodu a to ten co je před vstupem do topení u přepážky motoru. Nejdříve jsem myslel, že to spraví jen ta čepička /jsou stejný jako na kola/, ale zřejmě je strženej závit a nová čepička nepomohla. Už teď vidim, že to bude opruz, že se bude muset vyndat celý to "koleno" :-(
Jak je to tam vůbec řešený - to koleno s odvzdušňovákem vede až do topení, nebo je to jen nějaký malý kolínko, který se napojuje na další trubky ?
jde mi o to jak moc to bude náročný na výměnu.
Vůbec se mi do toho nechce, asi zatim závit čepičky vypodložim nějakým tenkým igelitem.

Díky za rady a nápady
Xsara Break r.v.98 1.8i Automat :-) - bejvávalo, teď C5
Dutch
Profesionál
Profesionál

Re: Stržený závit na odvzdušňováku vody

Příspěvekod Jufk » pát 11. zář 2009, 11:28

Nevím nevím jestli čepička na kolo je dobrá. Jde tam sice našroubovat, ale určitě nutěsní závit dokonale, protože není dělaná na zadržení tlaku. Taky vnitřek čepičky bude jiný ta co patří na odvzdušňovák bude mít navrchu dosedací plochu nebo něco jako je v uzávěru na pet lahev. Možná, že ti pomůže obalit závit výpušťáku igelitem nebo ještě lépe teflonovou páskou co používají instalatéři, ale jen slabě oni totiž čepičky na kolo rády praskají, když je víc utáhneš a taky jim nemusí dělat dobře to teplo. To koleno si myslím nebudeš muset měnit je sice z plastu, ale ta čepička taky a řekl bych, že spíš strhneš závit v čepičce.
Stříbrná Break 1,4 ,X1 ,s modrou kapotou
Jufk
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara break, 1,4 benzin, r.v. 1999 ,stříbrná s modrou kapotou.

Příspěvekod Dutch » pát 11. zář 2009, 14:23

Ano, máš pravdu, uvnitř je ta čepička úplně jiná. Nu což, nelenil jsem a zajel do Citroenu na Letný, zakoupil čepičku /raději 3/. Pak jsem porovnáváním zjistil, že ta moje stará nemá těsnění na konci čepičky. Po výměně za novou čepičku to ale pořád mírně unikalo......až teprve když jsem ji dotahl kleštěma až na konec, tak to přestalo.
Problém je snad tedy vyřešen.
Xsara Break r.v.98 1.8i Automat :-) - bejvávalo, teď C5
Dutch
Profesionál
Profesionál

Příspěvekod Cvrček » pát 11. zář 2009, 14:25

Tohle se mi stalo vloni na jaře na tom předním odvzdušňováku. Šel jsem dolít vodu do ostřikovačů a koukám,nějak poblitej motor. Skočil jsem domů,že to prozatímně přetáhnu závit instalatérskou teflonovou páskou a pak se s tím něco udělá. No a ono to prozatím drží stále. :chrum:
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Zpět na Motor - benzín