Nepravidelné otáčky

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Nepravidelné otáčky

Příspěvekod PICASO » stř 6. led 2010, 17:01

DNES JSEM VYMENIL KROKOVÝ MOTOREK U PICASSA 1,8 16 V PROTOZE MI HOUPALY OTÁČKY A ONO SE TO NEZLEPŠILO CO TED? PO CEM MAM JIT DIK ZA RADU
trošku jsem to opravil do češtiny ať se dá vyhledávat - jednou někdy :D . viteon
PICASO
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: picaso r.v 2002 1,8 16v

Re: NEPRAVIDELNE OTACKY

Příspěvekod rosta12345 » stř 6. led 2010, 17:06

škrtící klapku jsi zkoušel čistit ?
EX: Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009 Obrázek
rosta12345
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: EX:Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009

Re: NEPRAVIDELNE OTACKY

Příspěvekod Kvido » stř 6. led 2010, 17:53

Než vyměníš půlku motoru zkus diagnostiku v citroenu,můžeš zkusit projít čidlo tlaku sání,pokud se to nemění ani po zahřátí motoru ,prostřkat jednotlivé kontakty čidel kolem klapy,zkusit očistit lambdu,snímač na setrvačníku,bude to nejspíš problém sonsoriky k ŘJ ,ale krokový motorek je dobrá prevence.
V Picassu se tolik nevyznám,už té elektroniky má víc než xsara jednička.
Hyundai i30 combi 1.4 T-GDI 2019
Kvido
Čestný člen
Čestný člen

Vůz: Hyundai i30 combi, 1.4 T-GDi,2019

Re: Nepravidelné otáčky

Příspěvekod Lukaash » stř 6. led 2010, 21:08

Taky jsem měl podobný problém, jako spousta z vás. Čas od času kolísaly otáčky, několikrát při vyřazení rychlosti při dojíždění ke křižovatce motor zhasnul úplně. Naštěstí vždycky šel hned nastartovat. Auto nemam dlouho, ale dělalo to hned po koupi. Taky se mi zdálo, že z výfuku se kouří víc než jsem byl zvyklej a auto mělo (možná ještě má) dost velkou spotřebu. Jezdil jsem s lehkou nohou na plynu a měl jsem 8,3l/100km. Jde o motor 1.4 u kombi auta, tak jsem to spíš dával za vinu těžkému autu.
Dal jsem se teda do vyčištění klapky sání a krokového motůrku. Žádný znatelný rozdíl jsem ale nepoznal. Měl jsem teda podezření na lambdu, ale než jsem ji chtěl koupit, tak jsem zkusil rozpojit všechny konektory co jsem objevil u motoru a prostříkat sprejem na kontakty. A ejhle, najednou auto skoro nekouří a snad i jede líp. Pravděpodobně byl špatný kontakt u lambdy, a díky tomu ŘJ určovala špatnou směs. Nevim jak vy ostatní, ale mam ten konektor lambdy přidělanej dost u země a musí na něj pěkně stříkat voda.
To jen jako muj poznatek pro ostatní, stojí to za zkoušku.
Lukaash
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara I 1.4 Break 1999

Zpět na Motor - benzín