Divny zvuk po vymene rozvodov

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Divny zvuk po vymene rozvodov

Příspěvekod 0bubu0 » úte 23. čer 2009, 0:44

Pozdravujem Citronakov :D
Mam Xsarinku 2.0 HDI, 66kW, rok 2002 nabehanych 160000 km. Som tesne po vymene rozvodov aj s vodnou pumpou + po vymene klinoveho remena a kladiek. Po vymene vsetkeho, ked sa auto zohreje do normalnej prevadzkovej teploty tak vydava zo strany ako su rozvody pravidelny akoby nejaky valivy :oops: zvuk (dost hlasny). Neviem to ani opisat. Zahada je to, ze ked auto je studene, tak ten zvuk nepocut. Pred vymenou to nebolo pocut ani za tepla, ani za studena. Nemate nejake napady???????? Dakujem :klik: :klik:

0bubu0
0bubu0 - Prešov, Slovakia - XARINKA 2.0 HDI - 66kW - 90PS - r.v. 2002 ;-)
0bubu0
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: XARINKA 2.0 HDI - 66kW- 90PS - r.v. 2002

Re: Divny zvuk po vymene rozvodov

Příspěvekod davados » úte 23. čer 2009, 2:54

mohla by to bejt i řemenice od klíňaku,už sem o tom tady psal nejen já
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Příspěvekod dapata » úte 23. čer 2009, 6:07

mám sice benzím,ale to co popisuješ mě po výměně rozvodů, mě také nepříjemně překvapilo, chtěl jsem to reklamovat, zhruba po najetí tisícovky km to přestalo, těžko říci co to vlastně bylo - (špatně našponovaný řemen,kladka.jiný typ řemene, ????)
Xsara 1,6 Break 65kW AT 1999
dapata
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara Break 1,6 i , natural 95, 1999

Příspěvekod Rope » úte 23. čer 2009, 17:32

Zkus sundat multifunkční řemen aby si zjistil jestli je to od rozvodů nebo od, serva, altíku, klimy nebo napínáku, pak zvol řešení.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod tajlor » stř 22. črc 2009, 19:16

u mna je to tak, ze pokial stojis pred autom a je pocut tento zvuk tak by to malo servo :?
no ked zbuku od kolies a pocut tento zvuk,tak by to mohla byt remenica, ktoru som teraz menil
vysla ma na 65€
vydavalo to strasny zvuk nieco ako klepotanie, popripade zvuk pruzinoveho madracu ked sa prehadzujes
no teraz si pekne hudie :jup:
Xsara II. Break, 2.0 HDI, 66kw, 01/2001 Obrázek
tajlor
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara II. Break, 2,0HDi, 66kW, 01/2001

Příspěvekod ladggio » pát 7. srp 2009, 12:26

Ahoj, já si nechal vyměnit na 1,6 16V rozvody a jelikož už dlouhodě prosakovala vody skrze těsnění pod hlavou, nechal jsem ještě následně vyměnit před dov. do IT to špatné těsnění, aby byl klid. Takže ty nové rozovdy opět dolů, ale v jiném serivsu. A od té doby vždy při STUDENÉM motoru je slyšet silný kovový loupavý zvuk, či i jako klepání z oblasti spodní řemenice. Interval tak 2x za vteřinu, což neodpovídá otáčkám motoru. Po zahřátí (ujetí ca 10km) to již nedělá. Vždy jen ráno, když auto je delší dobu odstavené. Na napínáku dr. řemenu jsem při světle baterky objevil trošku černých gum. otřepků (něco jako prach), zřejmě z dr. řemene - ten mimochodem byl měněn také.
Vůbec netuším oč by mohlo jít - jestli ta špatná řemenice, jak bylo napsáno výše. Spíše mám ale podezření jestli něco v tom servisu, kde měnili těsnění pod hlavou, nezvorali. Má s tím někdo zkušenost? Ď.
Xsara 1,6 16V, 2001
ladggio
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod davados » pát 7. srp 2009, 15:12

Jestli to nebudou gumovy otrepky z ty remenice.Uz presne nevim jak ta moje vypadala(je to dlouho),ale tusim ze uvnitr ty kovovy remenice byl jakoby gumovej silenblok-tak jestli ten se ti nezacal trepit :-( a pak to s tou remenici slo rychle "z kopce"
P.S ja najezdil cca 200km denne,takze u tebe ten rozpad muze trvat i mesice,zalezi kolik najezdis
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Příspěvekod ladggio » sob 8. srp 2009, 22:27

Dobrý dík za odpověď. Možný by to mohlo být. Známému se takhle rozpadla řemenice na tříválcovém Daihatsu - rozpadl se ten gumový silentblok. Myslím že to nějak provařili a vystředili, páč nový díl (řemenice) na ten jap. zázrak stál 9.200,- Kč bez DPH.
Spíše u mého případu jde o to, že před demontáží to "neloupalo" a poté už jo. Dá se nějak blbě nasadit rozvodák ? (když pominu že se přehodí o zub či více - což ale není) - jestli o něco neškrtá v tom plast. krytu.. Anebo je málo nebo hodně napnutej dr. řemen...
Xsara 1,6 16V, 2001
ladggio
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod pj » pon 10. srp 2009, 8:19

davados píše:Jestli to nebudou gumovy otrepky z ty remenice.Uz presne nevim jak ta moje vypadala(je to dlouho),ale tusim ze uvnitr ty kovovy remenice byl jakoby gumovej silenblok-tak jestli ten se ti nezacal trepit a pak to s tou remenici slo rychle "z kopce"

'ladggio' asi nema HDI ale benzin - tam asi ta guma v remenici nebude.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Příspěvekod rosta12345 » pon 10. srp 2009, 12:17

ladggio píše:Dobrý dík za odpověď. Možný by to mohlo být. Známému se takhle rozpadla řemenice na tříválcovém Daihatsu - rozpadl se ten gumový silentblok. Myslím že to nějak provařili a vystředili, páč nový díl (řemenice) na ten jap. zázrak stál 9.200,- Kč bez DPH.
Spíše u mého případu jde o to, že před demontáží to "neloupalo" a poté už jo. Dá se nějak blbě nasadit rozvodák ? (když pominu že se přehodí o zub či více - což ale není) - jestli o něco neškrtá v tom plast. krytu.. Anebo je málo nebo hodně napnutej dr. řemen...

mohl by být přepnutý pak to někdy vydává ruzné zvuky
EX: Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009 Obrázek
rosta12345
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: EX:Citroen Xsara Picasso 1.6 16V SX 2009

Příspěvekod ladggio » pon 10. srp 2009, 18:22

rosta12345 píše:
ladggio píše:Dobrý dík za odpověď. Možný by to mohlo být. Známému se takhle rozpadla řemenice na tříválcovém Daihatsu - rozpadl se ten gumový silentblok. Myslím že to nějak provařili a vystředili, páč nový díl (řemenice) na ten jap. zázrak stál 9.200,- Kč bez DPH.

mohl by být přepnutý pak to někdy vydává ruzné zvuky

Zkusim se na to zaměřit, dík.
Xsara 1,6 16V, 2001
ladggio
Přispěvatel
Přispěvatel

Zpět na Motor - diesel