Špatně startující TD a žhaviče to nedělají

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Špatně startující TD a žhaviče to nedělají

Příspěvekod Bronnsky » pon 10. srp 2009, 13:17

Ahoj všem, dnes mi už asi potřetí během měsíce nechtěl naskočit můj turboropožer.
Mám vypozorováno asi toto:
- startér točí, točí, ale motor nenaskočí
- baterka to není, páč točí dost rychle
- při startu tzv. nekope(neškytá), jako když jsou vadné žhaviče
- nedělá to pravidelně, ale jenom občas
- když už se to šprajcne, tak stačí párkrát vytáhnout klíč a zkusit znovu a po pár pokusech pak chytne na drc
Z toho mi tak nějak selským rozumem vyplývá,že by imobilizér?...nebo snad relé žhavení?...víc mě nenapadá.
Máte-li prosím někdo podobnou zkušenost za sebou podělte se prosím o řešení. Celkem by mě to až tak než(s)ralo, ale chci jet začátkem září na dovču, tak ať nezůstanu někde na Balkáně trčet.
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Re: Špatně startující TD a žhaviče to nedělají

Příspěvekod mio » pon 10. srp 2009, 18:55

Zdravim ,jako první bych změřil jestli jde do žhaviček napětí.Za druhé zkontroloval bych naft. spínač na čerpadle ale tam je velký problém protože je překrytý plechem (imobilizer) musí se odvrtat, snažší by bylo odšroubovat převlečné matice na vstřikach ( překrýt hadrem) a točit jestli tam bude okolo šroubení unikat nafta.Za třetí může to být i startér , nezaskočí správně do pastorku a protáčí se jakoby na volno přičemž se motor pomalu otáčí ale nestačí to k nastartování (vlastní zkušenost).Ale máš pravdu že častou příčinou bývají na těchto motorech imobilizery resp. popraskané a zpuchřelé kabely u naft. čerpadla.Taky jsem měl na jednom voze ( ZX 1,9 D) KO žhavení ale cca po půl minutě ( 3 startování) chytil i když s oblakem dýmu.Je to k vzteku když to dělá jen občas...
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod Shingi » úte 11. srp 2009, 8:05

Ahoj, mal som podobnú skúsenosť a po kontrole všetkého možného to bola nakoniec cievka štartéra. (mala úplne rozmlátený prenosový mostík) výmena za 900Sk a šlape lepšie ako kedykoľvek predtým.
Xsara I, 1.9TD break, ´98
Shingi
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara TD Break I, 1905, diesel, 1998

Příspěvekod CHiP » sob 15. srp 2009, 17:40

Mě to přisávalo vzduch na spojkách u nádrže, též tamtudy sákla nafta ven. Ale pod autem žádná kaluž nebyla ani nic cítit nebylo. Pomohlo akorát ručně napumpovat, jak to stálo půl dne a dýl, tak spadla nafta a nazdar :D
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvekod Bronnsky » pon 24. srp 2009, 13:50

Chlapi díky za postřehy, nicméně s téměř stoprocentní jistotou všechny zde uvedené možné příčiny vylučuji, protože startér je OK, motorem točí tak, že by mohl celé auto protočit kolem podélné osy, dále kdyby byla netěsnost v palivovém systému, tak by to startovalo blbě furt (myslím pokaždé když to stojí třeba půlden), ale ono to od té doby co jsem tohle téma založil, neudělalo ani jednou. No nic asi to na tu dovču zkusím i tak, protože hledat závadu, která se projevuje jen když se jí chce, to je když už ne sisyfovská práce, tak alespoň fest ojeb :mrgreen: .
Peugeot Traveller 2.0HDi, r.v.2018
ex-X1 1,9TD Break r.v.99 stříbrná s podložkama
Harley-Davidson FLHTCU Ultra Classic Electra Glide
Bronnsky
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I Break, 1.9TD, r.v.99

Zpět na Motor - diesel