Problem s motorom 1.9D za studena ERROR na palubke

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Problem s motorom 1.9D za studena ERROR na palubke

Příspěvekod robino » pon 21. pro 2009, 13:59

Ahojte, mam problem s motorom na mojom Berlingu. Je to 1.9D rok vyroby 2001 a presne ten isty sa pouziva aj v Xare.

Problem je ten ze nemozem za studena nastartovat. Akonahle sa ochladilo tak auto nenastartuje ani keby chcem... Este ked boli teploty tak nad nulu tak na 2.-3. krat som nastartoval... ale teraz ako primrzlo vobec.

Popis chyby je taky ze rano sadnem do auta vonku mrzne vopcham klucik do zapalovania a palubka zacne robit somariny. Nahadzuje mi ze mam dvere otvorene alebo mi nefunguju smerovky ostane svietit zhavenie blika stopka a podobne. Auto nenastartuje. Ale ked odtlacim auto do garaze a necham ho tam 3 minuty tak nastartuje. Vsetko je zamrznute ale nastartuje.

Podozrieval som to na riadiacu jednotku tak som spravil test. Odpojil som ju zobral do vnutra na noc a rano som ju skusil nahodit do studeneho auta ... Ziadna zmena auto nenastartovalo ani ked bola celu noc riadiaca jednotka vo vnutri. A presne tie iste chyby ako zhavenie, dvere, blika bars co nezhasinaju kontrolky. Tak som znova odtlacil auto do garaze pockal 3 minuty a isiel do prace. :?

Zhavice su vsetky dobre su odskusane na baterke

Som z toho zufaly lebo kazde rano nemozem parkovat do garaze. Vacsi problem je ked niekde zaparkujem auto na pol dna tak uz nenastartujem ...
robino
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen 1.9D 2001r.v.

Re: Problem s motorom 1.9D za studena ERROR na palubke

Příspěvekod robino » pon 21. pro 2009, 14:33

Viem ze to nesuvisi s elektronikou ale motor ma pri starte nepravidelny chod asi 30 sekund presne tento problem mam http://www.youtube.com/watch?v=Iilf95n0t4g

Vyrieslii to nastavenim ventilov a problem zmyzol ale stale tu mam problem s blikajucimi blbostami na palubke a to neviem vyriesit inak ako parkovanim do garaze.

Este taky maly dotaz aj napriek tomu ze plubka vyhadzuje somariny auto niekedy nastartuje. Necham ho bezat minutku aj s chybami potom vypnem motor odpojim baterku tym sa restartuje riadiaca a ked vsetko zapojim naspat auto nabehne bez chyb. Potom sa to uz nestane az kym auto znova nezhasnem niekde na dlhsiu dobu.

Proste musi sa vsetko zohriat na prevadzkovu teplotu a potom uz nic nevyhadzuje a ide normalne.
robino
Návštěvník
Návštěvník

Příspěvekod davados » pon 21. pro 2009, 17:52

Ahoj ty žhavičky zkoušet na baterce nemusi bejt to pravý.Můžou "žhavit",ale už to neni co má bejt...
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Příspěvekod robino » pon 21. pro 2009, 18:23

Jasne ale aj keby som ich vymenil a startovalo by, tak stale je tu problem s budikmi tie vyhadzuju blbosti jedna radost ... nefunkcny otackomer a podobne... Podotykam ze po 3 minutach v garazi funguje vsetko ako ma. :?
robino
Návštěvník
Návštěvník

Zpět na Motor - diesel