Startování

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: Startování

Příspěvekod jandy » pon 12. črc 2010, 22:41

Samozřejmě jsou parametry důležité a dúležitější. V dnešním světě jsem si zvyknul, že každá informace je třeba brát s rezervou. Co se týče hodnecení naft tak mě se především jedná o kvalitu nafty z hlediska chování k vstříkovacímu čerpadlu. V tomhle ohledu je podle mě dúležitý parametr mazivost a ochrana před korozí. Bohužel detergentní účinky se vyhodnocují velmi špatně a tak v testech zahrnuty nejsou.
jandy
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydliště: Týn nad Vltavou ale vetšinu času se pohybuji v Hrotovicích
Vůz: Peugeot 407SW, 2.0HDi 100 kW; Citroen Xsara kombi, 2,0 HDi, 1999 (u Minimaxe)

Re: Startování

Příspěvekod Ťulda » úte 13. črc 2010, 8:23

Trochu se nám to téma zvrhlo jinam, ale když sem tam viděl ten příspěvek s naftou od Globusu, tak mi to nedá. Možná sem to sem už i psal...

Mam kamaráda, u kterého si do rodiny koupily úplně nové vozítko Renault Clio 1,5CDi nebo který označení, teď už nevím. Ale prostě turbo naftu. A jelikož ho kupovali v Renaultu, tak jim pán řekl, že v ČR Renault doporučuje jezdit na naftu od OMV. Tak pána poslechly a jezdily jen na naftu od OMV. Čerpačka OMV je na každým kroku, tak proč ne. S autíčkem jezdily asi 2 měsíce, najely necelých 30tis.km a autu se už nechtělo moc jet, ztrácelo výkon a tak. A tak ho daly do servisu. V servisu jim to opravily, řekly že to byl odešlej vstřikovací systém... A proč? Protože do toho lily nekvalitní naftu... Jim řekli. Jedinou klikou bylo to, že sice to bylo autíčko do rodiny, ale měly ho jako firemní majetek a tak měly všechny účtenky za naftu. A tak prokázaly, že jezdily jen na OMV, dle doporučení. A tak opravu neplatily. Zaplatil si ji renault napůl s OMV. A oni pak ještě dostali omluvný dopis od OMV, že je jim to líto, ale pro tenhle motor ta nafta není...

Závěr? Od té doby tankujou, kde to je zrovna nejlevnější nebo když je to potřeba, Krom OMV, a auto jezdí jak drak... Takže jestli ti to nejede, tak možná chce zkontrolovat filtry a neházet to hned na naftu.
Xsara II. Break 2.0HDi rok 2002
Ťulda
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara 2.0HDi Break

Předchozí

Zpět na Motor - diesel