Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

).Co jsi do toho investoval, tak za to by jsi měl jiný motor se zárukou i s novým rozvodem.Jestliže ti teče pumpička tak je chyba pravděpodobně jasná.Pokud měníš těleso palivového filtru musíš vyměnit i gumičku pod ním a všechny ostatní.Originál nekupuj (asi se ani samostatně neprodávají) stačí když zajdeš do prodejny těsnění a oni podobné určitě najdou, cena se u nás pohybuje v destikorunách .Těleso filtru mívá taky občas popraskané dno (přesně je to okolo šroubu na obr. č.70), je to velmi obtížně vidět ale právě tohle je veliká bolest,gumička (č.3) nesedí a pod filtrem se přisává podtlakem vzduch.Vezmeš za těleso filtru silou ale s citem !!!!, a zakýváš do stran, pak je vidět jak s pod filtru při pumpování nepatrně vytéká nafta .Při tomhle problému motor většinou chytne okamžitě ale kucká a při jízdě nemá plný výkon a občas škubne, jsou vidět bublinky v hadičce.Řešil jsem podobný problém se startováním ale na starším motoru (47 kw), když byl mráz tak spadla nafta a motor nechytil na drcnutí až na druhý pokus popř. na třetí.Byla ztvrdlá těsnící gumička na regulátoru ohřevu nafty , na tělese filtru. V mrazech když jsem napumpoval bylo vidět jak okolo gumičky vytéká nafta,když jsi zapumpoval nad nulou tak to skoro nebylo vidět , jen velmi mírně slzelo .Když jsem auto postavil z kopce cca po třech hodinách už nešlo nastartovat , když na rovině chytlo okamžitě.Časem se to zhoršovalo a pak už nechytlo ani na rovině.Nevím jestli právě tohle je tvůj problém, je to jen moje zkušenost, výměna gumičky přišla na 6 kč....Určitě bych vyzkoušel vyřadit celý filtr (bypass) nahradil bych ho Téčkem např. s ostřikovačů. Ale určitě bych před Téčko použil pro napumpování balonek ze staršího dieslového motoru, abych měl jistotu že to je filtrem a ne motorem,popř. čerpadlem.Málem bych zapoměl, několikrát se mě stalo že při zakoupení nového pal. filtru a při jeho výměně byla těsnící gumička v novém filtru nepatrně užší a přisávalo to vzduch (problém byl hned na světě),vždy jsem použil gumičku původní ze starého filtru.

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků