Marek píše:Na dvojku musí jeątě v 80km/h po doąlápnutí plynu na podlahu citelně zrychlovat, pokud tomu tak není, můľe být ucpaný výfuk (katalyzátor). (termostat)?
Co ľe ? Já z dvojky dostanu 100 km/h a při 80 km/h uľ raději přeřazuji na trojku,je zbytečné to vytáčet,není tam uľ takový zátah a to mám 1.8 16V,kde se motor pořádně chytá nad 4 tisíce otáček na 4 z toho dostanu 170 km/h,ale opět je to zbytečné.
Psal,ľe na volnoběh vąechno ąlape,motor nevykazuje nějaké výkyvy,lambda moľná,ale nevěřím tomu. A ucpaný katalyzátor ? O tom jsem neslyąel,je tam teplota jak prase,vąe shoří,jsou tam platinové desky,které se velice rychle rozpálí.
Nemslel jsem,ľe jezdí rychle,ale je spousta řidičů,která neuľívá setrvačnosti vozu a je zvyklá jezdit brzda - plyn,zbytečně razantně akceleruje ikdyľ třeba jen do 3-4 tisíc otáček,chladné počasí také udělá své,zatěľ vozu,podhuątěné pneu,zapnuté spotřebiče(ventilátor,klima,vyhřívání zad.skla,zrcátek,světla),jízda v kolonách,po městech a daląí.Pokud jseą si jistý,ľe funguje vąe jak má a nic nevykazuje problémy ,zkontroloval a vyměnil jsi vąe co je potřebné,zkus změnit styl jízdy,můj názor.
Jel jsem uľ i se svým autem za 6,2 litrů a nejvíc 13 litrů a vľdy auto v pohodě,jak to ?