omezovač zadní nápravy (bubny)

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

omezovač zadní nápravy (bubny)

Příspěvekod vasvil » čtv 5. črc 2007, 13:31

Prosím o radu, zda má xsara 1.8 benzín, r.v. 98 na zadní nápravě omezovač brzd. Na STK mně bylo řečeno, ľe si mám zkontrolovat omezovač, ale já jsem tam ľádný omezovací bazmek nenaąel.
vasvil
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen xsara 1.8 i, r.v. 03/99, 66 kw, 8 v.

Příspěvekod Kvído » čtv 5. črc 2007, 15:09

To teda nevím přesně co je,ale spíą bych řekl,ľe by se mohlo jednat o sensor rozdělování brzdné síly,při normálni zátěľi a plné zátěľi.Ale nevím jak na to při technické přiąel,ľe je ąpatný.
Jinak mě nic nenapadá.

Jinak to co jsem tu psal,xsara má a funguje to tak,ľe kdyľ jedeą prázdný,tak zadní brzdy fungují dejme tomu na 50 %,ale pokud posadíą do zadu pořádné tři chlapíky,učinost zadních brzd bude 100 %,ale nedokáľu ti asi říct jestli se jedná o tohle.Moľná někdo jiný bude vědět.
Kvído

Příspěvekod Marek » čtv 5. črc 2007, 19:19

Kvido, je to přesně tak. Je to nějaký ventil přpevněný zdola ke kastli a spojený táhlem s pravým ramenem zadní nápravy. Podle propérování omezuje tlak kapaliny v zadních brzdách. Na brejku ho mám, nejsem si jistý, jestli je na kratąích modelech. Mimochodem, to táhlo prý dokáľe nepříjemně vrzat.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod MP » čtv 5. črc 2007, 20:52

No něco takovýho bejvalo u uľitkovejch Felicií .... u pick-up . Včera jsem dělal ty zadní bubny na Xsarce a neąiml jsem si ... spíą jsem to ani nehledal . Moľná bejt tady ten příspěvěk dřív tak se kouknu . A moľná se tedy zejtra jeątě pod Xsaru ohnu a nakouknu jestli je to i u pětidvířka .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Příspěvekod levis501 » pát 6. črc 2007, 7:54

Ten rozdělovač je i na mé Xsaře. Vąiml jsem si toho při kontrole. Servisák mi ten vehement promazával, protoľe jsem ho měl přirezlej.
Xsara II Coupe 1,4i
levis501
V.I.P.
V.I.P.

Zpět na Podvozek