od Kleki » úte 13. led 2009, 20:29
No ja mám ten istý problém ako ty. Keď som auto kúpil , tak asi po dvoch mesiacoch som zistil, že predné airbagy sú nefunkčné a kontrolka vobec nesvieti. Raz som sa odhodlal vymontovať prístrojovku a zistil som , že žiarovka je vypálená a tak som ju vymenil. Samozrejme stále svietila a indikovala chybu , tak som ju vybral von aby mi to nebilo do očí. Keď som bol u známeho spárovať kľúč na diagnostike sa na to pozrel a verdikt znel: Airbagy, šoférov aj spolujazdcov a dokonca aj pyropatróny boli vystrelené ale už sú vymenené ale všetko to ostalo zapísané v riadiacej jednotke , ktorú je potrebné vymontovať a vraj sú maníci čo ju dokážu reaktivovať. Pri modeloch bez BSI sa to vraj nedá cez diagnostiku . Ak niekto máte na Slovensku kontakt na dákeho dobrého odborníka v okolí Stredného Slovenska, tak by som privítal kontakt. Tá riadiaca jednotka sa nachádza pod kobercom pred riadiacou pákou. Musíš zdemontovať stredový panel so zapaľovačom a popolníkom a tam pod kobercom to nájdeš. Je to taká malá krabička a ide do nej strašne veľa káblov.
Tá jednotka pri riadiacej páke je spoločná pre predné airbagy a pyropásy , a potom sú ešte ďalšie dve na vnútorných stranách podbehov vedľa predných sedačiek a tie slúžia pre bočné airbagy.
Xsara break 1,9TD 1999
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)