Strata chladiacej zmesi

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Strata chladiacej zmesi

Příspěvekod aldyx » pát 12. bře 2010, 15:35

Zdravim. Uz som viackrat dolieval zmes, asi dva tri litre. Za studena som zbadal ze v nadrzke je menej kvapaliny, v aute zasvietila cervena kontrolka. Po otvoreni zatky mi stupla kvapalina a este som dolial po maximum. Po jazde asi 50 km som zistil ze mi kvapalina unika okolo zatky (sici). Zatku som vymenil za novu, ale robi mi to iste. Dolial som znovu zmes a po jazde 50 km som otvoril zatku a zmes mi zacala kypiet cez otvor asi 1-2 dc litra. Pri otvorenej zatke mi zmes nebublinkuje, aspon som to nezbadal. Teplota auta je max do 80 stupnov. Agregat ide bez chyby. Mam obavy ze je to tesnenie pod hlavou ale mechanik to nevie podtvrit. Olej je tiez v poriadku. Teraz este raz skusim jazdit , zatku neotvarat a sledovat, lenze sa obavam dlhsej jazdy ktoru potrebujem urobit asi 1000 km. Neviem odkial prichadza kvapalina do nadrzky od agregatu, lebo ja som zbadal ze tensou hadickou mi priteka kvapalina z vrchnej zadnej strany, teda sa vlieva do nadrzky a nemozno tym zistit bublinkovanie v nadrzke (XSARA II, 2.0HDi, r.v.2001, 220 000 km)
aldyx
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara Break II, 2.0HDi,r.2001

Re: Strata chladiacej zmesi

Příspěvekod axx » pát 12. bře 2010, 16:36

myslím si že, pokud si do profilu doplníš bydliště tak jako je to v pravidlech, tak se nějakých návrhů dočkáš...
Obrázek
By axxel_f at 2011-04-13
axx
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsaruska I 1.9D 50KW 97

Příspěvekod Kleki » pát 12. bře 2010, 22:33

Nemám HDI ale podobný problém som riešil na mojej 1,9TD. Unikala mi chladiaca zmes tiež cez zátku na vyrovnávačke. Hlavne vtedy , keď motor dlhšie ako 5minut bežal len na voľnobeh. Hadica od termostatu bola tvrdá ako skala , a keď som otvoril zátku , tak zmes doslova kypela von. Keď som naštartoval motor a nechal som otvorenú zátku , tak vo vyrovnávačke bolo vidieť bublinky a do piatich minút tlačilo zmes von. Mal som strelené tesnenie pod hlavou (našťastie len tesnenie). Po demontáži hlavy sme našli presné miesto úniku kompresie do chladiaceho systému cez tesnenie , tak som ani nedával tlakovať hlavu , len som ju dal zrovnať a skontrolovali sme ventily a vstreky. Po výmene tesnenia všetko v poriadku.
Ty ak si nenašiel nejakú netesnosť na spojoch chladiaceho systému , tak asi pravdepodobne budeš mať tiež v háji tesnenie (ten lepší prípad) alebo môže byť aj prasknutá hlava.
A doplň si do profilu bydlisko - možno že bývame blízko seba ak si zo Slovenska.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Zkušenost

Příspěvekod xsaraplus » pát 19. bře 2010, 3:34

Ahoj, tak na 99 % tipuju fouklé těsnění pod hlavou, 1 % že Ti praskla hlava, ale to by dělalo větší bordel.
Citroën Xsara Coupé 1.9 D 51 kW ročník 1999
xsaraplus
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.9 D

Příspěvekod garmont » pát 26. bře 2010, 20:42

No já dneska oběvil něco podobného - musel jsem dolít ca 0.5litru vody , ale celá nádržka je uvnitř dost mastná trocha vody co byla na dně byla taky špinavá a zdálo se že i masná.. mám strach že je ruplé těsnění.. ale motor se nějak výrazně nepřehřívá - občas stoupne v kopci teplota nad 90 ale pak to zase klesne.
Hadice nejsou tvrdé tak nevím jestli to řešit nebo počkat co se bude dít...
garmont
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara 02 - 1.9D kombi

Zpět na Motor - diesel