Vibracie pri studenom starte

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Vibracie pri studenom starte

Příspěvekod Devilian » ned 25. dub 2010, 11:47

Zdravim

Tak som tu z mojim pravidelnym okienkom o mojej xsare.
Na aute sa za posledny mesiac zmenilo len malo (oproti inym mesiacom), a sice:

- repas alternatora
- vymena servo cerpadla
- po natankovani plnej nadrze sa mi odtrhol jeden kontakt na plavaku dnu v nadrzi (!), asi som natankoval nejaku zabu co ho odhryzla..

Motor teraz ide bez piskania a poznanie tichsie, teda aspon ked je zahriaty, a samozrejme, ked nastartuje..

Moj problem je nasledovny: Auto pouzivam asi tyzden po tychto opravach, ale viac stalo. Az vcera som na nom nabehal za den asi 200km, a dnes rano, ked som chcel nastartovat, otocil som klucom, a nic sa nestalo. Ani neroztocilo starter, nic sa nerozvietilo, akoby som nic nespravil. Tak som skusil este raz, a auto nabehlo akoby nic, a ja som v pohode dosiel. Potom som sa tam chvilu zdrzal, a ked som chcel odist, znova to iste. Na prvy krat auto ani nezaregistrovalo, ze som otocil klucikom, na druhykrat chytilo a sli sme. Nikdy predtym sa mi to nestalo, tak teraz neviem, ci to nema nieco spolocne s tym alternatorom. Prosim o akukolvek radu, co by to mohlo byt.

A dalej som si este vsimol, ze ked auto nastartujem, so studenym motorom vydava velmi zvlastne zvuky. Ked som sa pozrel do motora, tak akoby mi islo odtrhnut alternator. Ta rozvodovy remen hodne vibruje. Nemohlo by to mat suvislost s tym startovanim? Kolko bude priblizne stat oprava toho vibrovania? (myslim ze je tam nejaka kladka na tlmenie torznych vibracii). Je velky problem, ked to bude este dlho vibrovat (neviem ale, ako dlho to tam uz robi, kedze doteraz som cez piskanie motora nic nepocul)

PS: Neberte prosim do uvahy to, ze sa mi nerozsvietila ziadna vystrazna kontrolka v aute. Je to totiz moje prve auto, ktore som si sam kupil, a sam som sa aj nechal oklamat, takze co zatial viem, ze funguje su: kontrolka dobijania alternatora, imobilizer, baterka, olej, rucna brzda. Urcite mi nefunguje kontrolka motora

Dakujem vam vsetkym za vase rady.

UPDATE: Tak problemy s tym startovanim mam zda sa len rano. Pri studenom starte mi pri prvom otoceni netoci starter (akoby bul primrznuty), no potom na druhy krat, dnes po asi 1 sekunde, sa roztocil a hned nastartoval. Dnes boli u nas rano 2 stupne, takze neviem cim to moze byt. Vcera rano sa mi to tiez stalo, ale cez den som s tym nemal najmensi problem. Auto chytalo hned.
Xsara I, r.v 2000, Hdi 2.0, plaisir, elektrony, cira optika na svetlach- no proste raketa- predana
Citroen C5 2.0i
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara I, 2000, 2.0HDI 66Kw Plaisir s BSI

Re: Vibracie pri studenom starte

Příspěvekod Devilian » úte 27. dub 2010, 11:30

Tak uz si viem odpovedat sam. Rozvody mi menil kamarat (vraj), dnes som bol v servise, a vyzera, ze melu s posledneho. Ziadna kladka ani remen vraj neboli vymenene. Stalo ma to ale asi 1600 Euro. Takze dalsich 1400 (!) aby mi ich vymenili, tentokrat s mojim 'odbornym' dohladom. Startovanie vraj moze sposobovat slabsia bateria (bol repasovany alternator, asi preto je slaba). Takze zda sa, ze poruchovost mojho auta nebola sposobena autom, ale servisnym technikom, ktory bol kamarat ale to mu nevadilo na to aby na mne zarabal. Keby to bol vymenil vcas, mohol som usetrit dalsich vela Eur na opravach. Ked som im povedal, ake som tam mal ceny, tak len krutili hlavami..
Xsara I, r.v 2000, Hdi 2.0, plaisir, elektrony, cira optika na svetlach- no proste raketa- predana
Citroen C5 2.0i
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod MH3575 » úte 27. dub 2010, 14:39

Jo, podobní "kamarádi" už mě taky krásně podojili. Dneska najít seriózního a schopného mechanika je bohužel během na delší trať... :?
MH3575
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara II Break, 1.9D, r.v.2001

Příspěvekod Pety » úte 27. dub 2010, 15:39

Majiteli mé bývalé Jetty jeho kamarád automechanik přerval kabeláž v motorovém prostoru a odpálil mu řídící jednotku motoru... Nikdy nedávat auto ke kamarádovi! Vždycky se vyplatí servis, který za svoji práci ručí.
Naposledy upravil Pety dne stř 28. dub 2010, 10:05, celkově upraveno 1
307SW 2007, 1.6 16V 80 kW benzin
Pety
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Peugeot 307SW 2007, 1.6 16V 80 kW benzin

Příspěvekod robo27 » úte 27. dub 2010, 20:49

1600 Eur, alebo 1400 eur rozvody? Tak to musia byť pozlátené a počas výmeny kávu podávajú tínedžerské brigádničky... Štandardne rozvody komplet v bežnom neznačkovom ale dobrom servise musia byť do 400 eur a to mám s rezervou....

Nie som automechanik ale ak to chápem správne zlý stav rozvodov len poukazuje na ich neskorú alebo zanedbanú výmenu, ale čo do funkcie si myslím že nové rozvody ako aj rozvody tesne pred smrťou pri používaní auta nemusia byť poznateľné. Rozvody sa menia len z dôvodu aby sa predišlo prasknutiu remeňa a tým pádom ťažkému poškodeniu motora, alebo veľkému hukotu starých kladiek. Ja som tiež menil rozvody asi po cca 1500 km od kúpy auta a boli v dosť zlom stave, ale po výmene som žiadne zlepšenie nespozoroval, len viem že mám rozvody nové a môžem tomu naložiť a pod....

Ale z fóra viem že u HDI môže byť problém s remenicou na kľuke - cca okolo 2000 korún a taktiež je vhodné vymeniť aj napínaciu kladku a remeň príslušenstva...
Naposledy upravil robo27 dne úte 27. dub 2010, 21:04, celkově upraveno 1
X1 1,9D rv 1998, 170000 km - vlastním od 96tkm (05/2009), myslím taká 100vka stočená, ....
X2 1,9D break rv 2001, 135000 km - nákup 05/2013 115tkm )

-------------
Ex: X1 1,9D rv 2000, 170000 km - vlastním od 138tkm (05/2008) - žiaľ v 12/2012 skončila po mnou nezavinenej havárií na vrakovisku(
robo27
Profesionál
Profesionál

Bydliště: Kysucké Nové Mesto - Slovenská republika, Valašské Meziríči - Česká republika
Vůz: X1 1,9D DW8 rv 2000, X1 1,9D XUD rv 1998

Příspěvekod MH3575 » úte 27. dub 2010, 21:01

To je fakt divné. Já za komplet rozvody dal něco kolem 6 tisíc korun, tj. tak 250 Euro.
MH3575
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara II Break, 1.9D, r.v.2001

Příspěvekod robo27 » úte 27. dub 2010, 21:10

Ja som dal za komplet rozvody - tj hlavný ozubený remeň, kladky, pumpa, remeň príslušenstva + napínacia kladka remeňa 6000Kč. Cca do 4tis bol materiál a cca 2tis odhadujem za prácu. U HDI to môže byť viac ale často sa napínacia kladka remeňa príslušenstva nemení. Na nete mnoho borcov prezentuje názor že rozvodový remeň mení čo 80 alebo 100 tkm a kladky každú druhú výmenu - ak veľa nenajazdíš neodporúčam, ak jazdíš autom denne a kľudne tak v pohode....
X1 1,9D rv 1998, 170000 km - vlastním od 96tkm (05/2009), myslím taká 100vka stočená, ....
X2 1,9D break rv 2001, 135000 km - nákup 05/2013 115tkm )

-------------
Ex: X1 1,9D rv 2000, 170000 km - vlastním od 138tkm (05/2008) - žiaľ v 12/2012 skončila po mnou nezavinenej havárií na vrakovisku(
robo27
Profesionál
Profesionál

Bydliště: Kysucké Nové Mesto - Slovenská republika, Valašské Meziríči - Česká republika
Vůz: X1 1,9D DW8 rv 2000, X1 1,9D XUD rv 1998

Příspěvekod jojos » úte 27. dub 2010, 22:14

ja som sa pýtal priamo v Citroene na výmenu rozvodov aj s pumpou a cena bola 480e,takže tých 1600e-tomu teda nerozumiem :shock: za čo si zaplatil...
Š Rapid Spaceback 1.0TSI,81kW
ex:tmavomodrý break X2,2.0HDI,66kW,vyrobený 27.11.2002,na podložkách www.xsara.cz
jojos
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Š Rapid Spaceback 1.0TSI

Příspěvekod vena garážmistr » stř 28. dub 2010, 10:40

No kamarád ho pěkně natáhnul za nic a ten druhej servis když zjistil na kolik se nechal natáhnout na poprvé tak zkusil jak moc se nechá znova natáhnout bych řek.
Po zkušenostech které jsem vyčetl jaktady tak na různých jiných fórech tak věci které jsou na autě zvládnutelné v domácích podmínkách tak ty si dělám sám popřípadě se poradím se svým mekánikem ke kterému chodím z věcma na které nestačím.Zprvu sice žbrblal že si sebou občas donesu i díly ale vysvětlil jsem mu,že opravdu nesouložím z bankomaten a když dokážu díl sehnat levněji tak si ho donesu k němu aby to udělal.A jestli se mu to nepáčí tak že holt budu hledat jiného mekánika vzhledem k tomu ale že mu sem tam dohodím nějaký kšeft tak tahle naše spolupráce docela funguje a z 95% oprav jsem osobně přítomen bud na kukačku nebo si zároveň dělám na něco jiného na autě.Nebo dělám na jiném autě které má v dílně na opravu.Podotýkám že po vyučení jsem u něj chvilku než sem sehnal práci kde jsem dostal smlouvu chvilku dělal takže se známe už nějakých 15 roků.
jezdím : Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw šestifofr, FAP OFF , automatický bufík, xenonové světlomety, denní LED, oranžové LED strobo ,grafický couvací asistent, HF Parrot, DVD přehrávač, sedmi sedačka

Obrázek
jezdil jsem :Berlingo 2.0 Hdi (Sir Tá-Burák)
vena garážmistr
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 Hdi 100 kw.

Příspěvekod Devilian » stř 28. dub 2010, 11:16

Ospravedlnujem sa, pri oboch cislach je nula navyse.. 160Euro a 140 Euro. Asi som bol este trochu nervozny, ked som to pisal. Rozvodovy remen je ale vraj v poriadku, ale drazkovy remen spolu s kladkami je vraj tesne pred smrtou. Mam uz treti remen (za rok a pol, a to som najazdil asi 22t km), kladky zatial nemenil, ale za ten drazkovy remen som dal 100 Euro 2x. Nasiel som si iny servis, kde ma vide drazkovy remen aj s kladkami na 140 Euro aj s pracou. Len dufam ze je v tom aj ta kladka s tlmicom torznych kmitov. Ked si spomeniem, ktore vsetky zavady som mal a kolkym som sa mohol tymto vyhnut... Dnes sa este chystam obist dalsie dva servisy, co mi o tom povedia tam, a uvidim. Dufam ze sa ich verzie uz nebudu moc lisit a ze za tieto peniaze dostanem konecne pojazdne auto, pretoze za ten rok a pol bolo zatial kazdy mesiac aspon raz v servise, a to mam stale jednu zavadu, ktoru mi nevyriesil. Jednoznacne budem trvat na tom, aby som bol pri tej vymene. Viem toho spravit dost, ale rozvody som este nemenil. Hadam nieco od nich pochytim a neskor si to uz spravim sam. A bez blocka a sprave, co sa na aute robilo, sa uz ani nepohnem! Zial, co si clovek nespravi sam...

Hneva ma ale to startovanie. Bol meneny alternator, tak dufam, ze to bude slabsia bateria. Zle to startuje len po nocnom stati auta. Dufam, ze si ma ten 'kamarat' takto nepoistil na dalsieho pol roka :(
Citroen C5 2.0i
Devilian
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Zpět na Motor - diesel