Zdravim
Tak som tu z mojim pravidelnym okienkom o mojej xsare.
Na aute sa za posledny mesiac zmenilo len malo (oproti inym mesiacom), a sice:
- repas alternatora
- vymena servo cerpadla
- po natankovani plnej nadrze sa mi odtrhol jeden kontakt na plavaku dnu v nadrzi (!), asi som natankoval nejaku zabu co ho odhryzla..
Motor teraz ide bez piskania a poznanie tichsie, teda aspon ked je zahriaty, a samozrejme, ked nastartuje..
Moj problem je nasledovny: Auto pouzivam asi tyzden po tychto opravach, ale viac stalo. Az vcera som na nom nabehal za den asi 200km, a dnes rano, ked som chcel nastartovat, otocil som klucom, a nic sa nestalo. Ani neroztocilo starter, nic sa nerozvietilo, akoby som nic nespravil. Tak som skusil este raz, a auto nabehlo akoby nic, a ja som v pohode dosiel. Potom som sa tam chvilu zdrzal, a ked som chcel odist, znova to iste. Na prvy krat auto ani nezaregistrovalo, ze som otocil klucikom, na druhykrat chytilo a sli sme. Nikdy predtym sa mi to nestalo, tak teraz neviem, ci to nema nieco spolocne s tym alternatorom. Prosim o akukolvek radu, co by to mohlo byt.
A dalej som si este vsimol, ze ked auto nastartujem, so studenym motorom vydava velmi zvlastne zvuky. Ked som sa pozrel do motora, tak akoby mi islo odtrhnut alternator. Ta rozvodovy remen hodne vibruje. Nemohlo by to mat suvislost s tym startovanim? Kolko bude priblizne stat oprava toho vibrovania? (myslim ze je tam nejaka kladka na tlmenie torznych vibracii). Je velky problem, ked to bude este dlho vibrovat (neviem ale, ako dlho to tam uz robi, kedze doteraz som cez piskanie motora nic nepocul)
PS: Neberte prosim do uvahy to, ze sa mi nerozsvietila ziadna vystrazna kontrolka v aute. Je to totiz moje prve auto, ktore som si sam kupil, a sam som sa aj nechal oklamat, takze co zatial viem, ze funguje su: kontrolka dobijania alternatora, imobilizer, baterka, olej, rucna brzda. Urcite mi nefunguje kontrolka motora
Dakujem vam vsetkym za vase rady.
UPDATE: Tak problemy s tym startovanim mam zda sa len rano. Pri studenom starte mi pri prvom otoceni netoci starter (akoby bul primrznuty), no potom na druhy krat, dnes po asi 1 sekunde, sa roztocil a hned nastartoval. Dnes boli u nas rano 2 stupne, takze neviem cim to moze byt. Vcera rano sa mi to tiez stalo, ale cez den som s tym nemal najmensi problem. Auto chytalo hned.