OEM ovládání rádia

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Příspěvekod RadimK » sob 8. zář 2007, 16:53

A mas odkaz nebo nejake foto?
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Příspěvekod ColinMcRay » sob 8. zář 2007, 21:22

jestli chceą... tak Ti to zítra blýsku ale je to normálně prachsprostý plastový obrélník... je to v balení i pro C3. Ale není to levné... ten odkaz tady taky zítra hodím. :wink:
ColinMcRay
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: ŠKODA Auto... Simply Rebel

Příspěvekod RadimK » sob 8. zář 2007, 21:43

A neni to nahodou tohle?
http://gsm-caraudio.vltava2000.cz/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=723

Jinak tve foto uvitam, zajimalo by me, jak to vypada v realu.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » ned 9. zář 2007, 17:29

RadimK píše:Myslite si, ze tohle je "funkcni" iso ramecek do X I?

http://www.autoradia.sk/product_info.php?cPath=40_94&products_id=1186

Takový rámeček se mi vali na dílně, sice není od dietzu ,ale od blaupunktu. Ted uľ ho nepotřebuju tak kdybys měl zájem za sotopadesát je tvůj.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod RadimK » ned 9. zář 2007, 17:36

Rope ta nabidka zni zajimave :o Jen se jeste zeptam, zda tento ramecek se drzi nejakeho DIN (ISO) standardu nebo to sedi jen pro Blaupunkt? Mam totiz v planu do toho prasknout Kenwood. A nemas ho poskrabany? :roll:
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » ned 9. zář 2007, 18:30

Vsechny rámečky mají typizovaný rozměr DIN, i tento pasuje na vąechny rádia, měl jsem tam blaupunkt i potom panasonic, prostě to samé co z dietzu, auniky, stualarmu, jen výrobce blaupunkt. Stál asi 250.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod RadimK » úte 16. říj 2007, 13:44

Tak jsem si z caraudio24.de objednal redukci na Kenwood radijko, stala me i s postovny 76 Eur. V ČR po mne chteli 3000Kč. Z pixmanie jsem si objednal Kenwood KDC-W4537UG za 2950,- ktere ma i USB vstup (mj. vitez 2 testu nemeckych casopisu) a kupodivu vse pasovalo na 1 ąup, vcetne redukce. Malinko jsem akorat pribrousil zadni cast ramecku od Ropeho, nebot mi nesel nasadit origo ozdobny ramecek z noveho radia. Zatim jsem otestoval pouze tuner a je to nebe a dudy oproti origo v neprijemnych vyskach sumiciho radiu.

Jeste resim upevneni radia v zadu na sroubek, jak se k nemu dostat? Skrz uschovnou skrinku u spolujezdce? Nebo to neni tak podstatne..?
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » úte 16. říj 2007, 18:23

No vidíą a mě dneska odeslali adaptér na citroena v ceně pultové 1.450 a redučku na blaupunkt za 120,- a kdyľ budu chtít jiné rádio, třeba pioneer, tak dám jen 120 a mám na jiné. zítra to dojde, jelikoľ nestíhám tak doufám ľe si to do auta hopnu alespoň do konce měsíce.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod RadimK » úte 16. říj 2007, 18:44

To mas ten uni? To je reseno nejak pres infra, ne? Ten Kenwood posila signaly z adapteru 1 kablikem. Byla prilozena i jina redukce, neco ja minidin, zrejme pro jine Kenwoody. Ale jsem hrozne rad, ze to fachci.

Jinak ten tvuj ramecek pasuje dobre, ale trochu jsem se divil, ze neni nijak uchycen a drzi ho jen ramecek radia.
Ted me napadlo, jestli by se nedal prichytit tim plechovym rameckem, ktery se instaluje do palubky a pak se do nej vsouva samotne radio...

P.S.: jak se dostava k tomu zadnimu sroubku na radiu..?
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » úte 16. říj 2007, 19:27

RadimK píše:Jinak ten tvuj ramecek pasuje dobre, ale trochu jsem se divil, ze neni nijak uchycen a drzi ho jen ramecek radia.
Ted me napadlo, jestli by se nedal prichytit tim plechovym rameckem, ktery se instaluje do palubky a pak se do nej vsouva samotne radio...

P.S.: jak se dostava k tomu zadnimu sroubku na radiu..?

patří to pod ten plech, takľe napřed rámeček od Ropeho, pak vsunot plech a zajistit a pak rádio.

Co myslíą, ten vodící kolík?

®ádný universál, přes IR, normálně do konektoru na zadu rádia.
Je to novinka. http://www.stualarm.cz/produkt/52spg006 ... at-ulysse/
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod RadimK » úte 16. říj 2007, 19:34

Na zadni strane radia (naproti celnimu panelu) je moznost uchyceni radia sroubkem a v aute to vypada, ze tam je priprava a jen se tam dostat.

Jinak by me ten tvuj adapter ciste teoreticky zajimal, pokud se pomoci male redukce da menit typ radia, tak je to nejaky univerzal. Ja neco nasel, ale tam sly signaly skrz infra, tudiz radio muselo umet prijimat IR signaly z DO. Ale kam se pak umistoval ten vysilac, to jsem nepochopil.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » úte 16. říj 2007, 19:51

klidně tomu říkej univerzál, jde o to ľe uľ není tolik druhů, dříve bylo Citroen-panasonic, citroen- sony, citroen- kenwood atd, kaľdý za 1450 a dneska je citroen-krabička za1450 a kablik do rádia podle typu za 120cca.
Vzadu na rádiu je takový čep, který zajede do té ovalné díry v autě, není to lepąí zajiątěné jen to drľí zadní část rádia, aby nebyla ve vzduchu.
Co se týče zajiątění jakéhokoli rádia v jakémkoli autě, dle mého řekněme odborného názoru je to kravina. Pokud ti nějaký loupeľník vleze do auta a začne páčit, je lepąí kdyľ lehce vytáhne rádio a nic neponičí. Uľ jsem viděl pár aut, kde se musela měnit část palubovky protoľe FE«ÁK páčil a páčil a ikdyľ se mu nepovedlo rádio ukrást, stejně bylo k ničemu.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod RadimK » úte 16. říj 2007, 19:56

Mne neslo o zajisteni proti ukradeni, ale aby nebylo, jak rikas, ve vzduchu. Cep tam nemam, jen moznost to zezadu prisroubovat. Sice nevim jak se k tomu dostat.

Mas nejaky odkaz na ten adapter?
Co se tyce tech adapteru za cca 1500,- od OEM vyrobcu, tak na X1 jsem nic nenasel. Jen pouze origo od vyrobcu radii konkretnich znacek.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod Rope » úte 16. říj 2007, 20:03

Jo to je tak, jedině od výrobců rádii, ale já mám XI s bsi, takľe tam to jde, u staré xsary byla moľnost adapteru od blaupunktu, ale 2600 se mi fakt dávat nechtělo. Tam kaľdý říká ľe u těch jedniček je to problééém. BSI má i své světlé stránky.
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Příspěvekod RadimK » úte 16. říj 2007, 20:06

No tak to potom jó. S BSI je to jine kafe. Na starou Xsaru jsou problemy. Jsem rad, ze se mi podarilo sehnat zrovna na Kenwood za cca 2000,-.
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

PředchozíDalší

Zpět na Autohifi