dálkové ovládání...

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

dálkové ovládání...

Příspěvekod pehy » úte 26. úno 2008, 11:18

Zdravím, vím, ľe jiľ několikrát se tu propírala nefunkční dálka, tipy, triky k jejímu zprovoznění atd. Nic u mne nefunguje, baterka je nová. Do dneąního musím bohuľel vąem majitelům jen tiąe závidět, ľe jim to maká. Já koupil Xsaru 99 coupé, mám ji rok, panuje celkem spokojenost ( prasklé těsnění pod hlavou či co mi to totálně olejem zaneřádilo motor a chladič, dále to občas naskočí jen tři válce a z výfuku se kouři jak z bramboračky. Následný ranec za opravy jsem tak nějak zkousnul. V Servisu Citroen v Ústí nad Labem mi mládenci pověděli, ľe je chyba v klíči a uľ ho chtěli objednávat za 3 500 Kč. Mimochodem jsem tam byl kvůli tomu startu jen na tři válce, samozřejmě nic nezjistili a vytáhli ze mě 1 500 Kč. ®ádám proto o radu ( konečně ): u řidičových dveří půjde brzo do důchodu motorek centrálu, je lepąí koupit neznačkovou dálku i s motorky, nebo sehnat nějakou origo z vrakáče a dál se mordovat s vadným klíčem a čekat na zázrak?? Díky za jakékoli info.
pehy
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod jakub_k » úte 26. úno 2008, 11:57

ahoj, ja si koupil xsaru asi pred 3 tydny, pak jsem zjistil ze na jednom klici dalka nafunguje vubec (ta deska je nejaka rozlamana) a ten druhej sel, ale obcas blbnul. vyresil jsem to tak, ze jsem koupil za 1500kc alarm + 500kc mikrovlnny cidlo (to cidlo si kupovat nemusis a alarm muzes taky koupit levnejsi, pohybuje se to od 1000kc). mam to propojene s centralem, takze kdyz dalkacem od alarmu deaktivuju alarm, tak se odemkne i auto. a to jedno servo bych si vzal z vrakace .. prijde mi to lepsi nez davat pres 3 tisice za klic od citroenu - tohle bys mel levnejsi, mel bys alarm a ten ovladac ma 5 tlacitek, ma to casove programovatelne vystupy, takze s tim muzu ovladat veci uvnitr atd ... jen to teda byly nervy to tam namontovat :)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Příspěvekod RadimK » úte 26. úno 2008, 12:56

Prave jsem tady chtel napsat, ze nejlevnejsi reseni je zrejme porizeni alarmu, ty nejlevnejsi se pohybuji kolem 900,- a zabijes 2 mouchy 1 ranou...
RadimK
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: XI Break, r. 98, 1.8i

Re: dálkové ovládání...

Příspěvekod mrshka » stř 27. úno 2008, 15:42

alarm je momentálně nejjednoduąąí řeąení _ok_
jjj, jede to :jup:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod mrshka » stř 27. úno 2008, 15:51

mimochodem, nedá se něco takového udělat i u normálního klíče bez dálky? ne vyměnit střeva, ale vzít z jiný xsary a.. ?? dá se nějak "naučit" ten nový klíč? abych si nemusela nechat dělat v orig.servisu celej novej klíč, tak se ptám.. mimochodem, kdyby náhodou, nevíte někdo, na kolik to přijde? nemám ľádnou kartičku s kódem, jen techničák a 1 klíč origo :roll:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod Marek » stř 27. úno 2008, 17:06

Záleľí na tom, jestli nemáą náhodou BSI. Já ho nemám (rok výroby 1999) a klíč s funkčním IMO mi udělal zámečník na počkání 20 minut bez karty a bez zásahu do auta. Stálo to asi 1000Kč, je to normální provozovna v obchoďáku, která dělá i autoklíče. Nabízeli mi to i v jiné firmě za podobnou cenu, ale k tohohle zámečníka jsem měl vyzkouąeného, ľe dělá dobře normální klíče.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod mrshka » pát 29. úno 2008, 9:09

jsem jen blondýna, tak se ptám - co je prosím BSI? :roll:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod pehy » pát 29. úno 2008, 9:34

Díky vąem příspěvky, hodím tam alarm s dálkou.
pehy
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod mrshka » pát 29. úno 2008, 11:04

mrkni na http://www.9000.cz tam maj hodně levné a kvalitní alarmy!! jsou tam dokonce jeątě levnějąí neľ na http://www.levnealarmy.cz nebo můľeą jeątě zkusit http://www.levnealarmy.com to je někdo jiný neľ co má cz a ceny tam jsou taky jiné. musíą jen vybírat :) kdybys chtěl poradit s výběrem, písni!! troąku se v tom orientuju 8)
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod Marek » pát 29. úno 2008, 20:39

Co je jednotka BSI je popsáno např. zde: http://xsara.cz/forums/viewtopic.php?t=2555 , sám bych to lépe nenapsal :) , mají ji Xsary od faceliftu anebo některé vozy z přelomového období jeątě se starým zevnějąkem.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod mrshka » čtv 6. bře 2008, 14:22

to Marek: je to tam perfektně vysvětlené, děkuji, ale jeątě mám jeden dotaz - které auta mají BSI nebo jak to zjistím? mám X1, rv.98 - mám BSI, nebo nemám? díky moc :lock:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod pj » čtv 6. bře 2008, 16:29

nejspis nemas - mrkni na http://www.xsara.cz/forums/viewtopic.php?t=3337&start=0 - po registraci a zadani VINu na http://service.citroen.com Ti to vrati co chces vedet.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Příspěvekod Marek » čtv 6. bře 2008, 21:51

Modelový rok 98 jeątě BSI neměl, muselo by jít o postavení jiného auta na staré papíry. Zkus zajít do firmy, která dělá autoklíče, klíč dají do kopírovacího přístroje a hned řeknou, jestli se nechá zkopírovat.
Údajně se přítomnost BSI pozná na chodu spínače světel, pokud není BSI, jsou ve spínači poměrně mohutné kontakty, přes které teče proud ľárovek. U BSI jde údajně krouľek lehčeji, protoľe spíná pouze signální kontakty pro BSI. Tak mi napadá, ľe pokud jdou ke spínači světel tlusté vodiče, BSI není a pokud tenké, BSI je :P .
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Příspěvekod pehy » pát 7. bře 2008, 9:49

Servis, tak jsem včera dal auto mému mechanikovi, a» s tím něco provede. Namontuje tam prý kvalitní a osvědčený centrál na dálku bez alarmu. Tak snad bude konečně klid a já se nebudu jiľ muset ohýbat. Jo a pro vąechny: pozor na vítr, kór kdo má coupé, o víkendu jak fičelo jsem otevřel dveře kdyľ jsem vystupoval, fouklo a dveře se mi nechutně zahryzly do blatníku. Těď v tom při otevírání a zavírání nechutně praská. Jó vítr je prevít!! Tak kdyľ na dílnu tak se vąím vąudy...
pehy
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod jakub_k » pát 7. bře 2008, 9:51

pehy píše:Servis, tak jsem včera dal auto mému mechanikovi, a» s tím něco provede. Namontuje tam prý kvalitní a osvědčený centrál na dálku bez alarmu. Tak snad bude konečně klid a já se nebudu jiľ muset ohýbat. Jo a pro vąechny: pozor na vítr, kór kdo má coupé, o víkendu jak fičelo jsem otevřel dveře kdyľ jsem vystupoval, fouklo a dveře se mi nechutně zahryzly do blatníku. Těď v tom při otevírání a zavírání nechutně praská. Jó vítr je prevít!! Tak kdyľ na dílnu tak se vąím vąudy...

skoda ze sis tam nenechal namontovat neco i s alarmem .. to uz by bylo max. par stovek navic ..
Xsara I. Break 1.8i 66kW
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Další

Zpět na Exterier & Interiér