Motor míň táhne v nižších otáčkách

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Motor míň táhne v nižších otáčkách

Příspěvekod jirkaznj » pát 1. srp 2008, 8:02

Zdar chlapi. Mám problém s 1.9TD r.v.99.
Pozoruju to asi měsíc. Při niľąích otáčkách (pod 2000) motor na seąlápnutí plynu reaguje jakoby se zpoľděním. Při otáčkách nad 2000 není problém. Jeden znamy mi říkal ľe mi asi slábne turbo. Je to moľné?
Nebo nemůľe být třeba jen zasrané sání? Podotýkám ľe vzduch filtr jsem teď měnil. Palivo tankuju na Shell.
Jo jeątě jsem si říkal ľe by mohla být ąpatná váha vzduchu, ľe bych ji vyčistil. Ale nějak jsem ji nenaąel. :-( Můľete mi někdo říct jestli ji v autě s 1.9TD vůbec mám a kde ji popř. hledat?
Moc díky za odpovědi.
Xsara 99 1,9TD kombi
jirkaznj
Přispěvatel
Přispěvatel

Re: Motor míň táhne v niľąích otáčkách

Příspěvekod mio » pát 1. srp 2008, 9:06

jirkaznj píše:Zdar chlapi. Mám problém s 1.9TD r.v.99.
Pozoruju to asi měsíc. Při niľąích otáčkách (pod 2000) motor na seąlápnutí plynu reaguje jakoby se zpoľděním. Při otáčkách nad 2000 není problém. Jeden znamy mi říkal ľe mi asi slábne turbo. Je to moľné?
Nebo nemůľe být třeba jen zasrané sání? Podotýkám ľe vzduch filtr jsem teď měnil. Palivo tankuju na Shell.
Jo jeątě jsem si říkal ľe by mohla být ąpatná váha vzduchu, ľe bych ji vyčistil. Ale nějak jsem ji nenaąel. :-( Můľete mi někdo říct jestli ji v autě s 1.9TD vůbec mám a kde ji popř. hledat?
Moc díky za odpovědi.
Na TD váha vzduchu neni ,nejspíą odchází egr ventil (odpojit),pokud cítíą jakoby ąkubnutí ,tak je to ono,koukni na foru je to tady popsáno.Sání ale vyčistit můľeą určitě i intercooler ,bude zanesené.Nečisti to benzínem nebo jiným rozpuątědlem,při nastartování by jsi mohl přetočit motor,nebo to nech dokonale odvětrat.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod jirkaznj » pát 1. srp 2008, 11:03

Diky za odpověď. Ten EGR ventil jsem chtěl stejne odpojit. :-) Prosim tě kdyľ rozeberu to sání nebudu potřebovat nějaké těsnění nebo něco podobného? Je to sloľité rozdělat a smontovat?
Čistit to asi nejlépe tech. benzínem a pak pořádně vyvětrat jak radíą.
No snad to bude jen toto.
Jeątě jsem se chtěl zeptat zda to turbo můľe slábnout?
Xsara 99 1,9TD kombi
jirkaznj
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod mio » pát 1. srp 2008, 14:20

Jestli bdeą čistit pouze itercooler a hadice.Nepotřebujeą ľádné těsnění,pozor pod intercoolerem je těsnící gumička kterou dáą zpět.Pokud budeą čistit sací potrubí za intercoolerem tak potřebujeą těsnění nové.Je tam ąpatný přístup ke ąroubům co drľí sací potrubí ale dá se to,práce asi 2 -3 h , pokud si trochu zručný?!!Turbo určitě můľe slábnout ,hlavně tím ľe se začíná přidírat pak uľ s tím nic neuděláą jen repas.Vadné turbo hodně píská (nesyčí), poznáą hlavně při prvním startu,kdyľ nastartujeą měl by jít z výfuku jen malý namodralý obláček, nebo vůbec nic.Pokud nastartujeą a zahulí tak ľe to vidíą v zrcátku ,blíľí se konec.Hřídelka uľ je moc vydřená a propouątí olej do výfukového potrubí.S tím souvisí i vyąąí spotřeba oleje.
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Příspěvekod jirkaznj » pon 4. srp 2008, 8:19

Takľe EGR ventil odpojen. A je to znát. Jak uľ psali jiní hlavně v niľąích otáčkách je motor ľivějąí. Spotřebu uvidím tak po vyjetí dvou nádrľí.
S tím sacím potrubím teda asi jeątě počkám. Nebo to mám radąi udělat?
Můľu jeątě zajet na diagnostiku a zkontrolovat vstřiky Co si o tom myslíte?
Jinak turbo mi nepíská a z výfuku to taky nehulí.
Jedu na začátku září Itálii tak bych nerad aby něco kleklo. :-)
Xsara 99 1,9TD kombi
jirkaznj
Přispěvatel
Přispěvatel

Příspěvekod Cvrček » úte 5. srp 2008, 17:41

Mě to dělalo taktéľ. Spíąe mi to přiąlo jako kdyľ se mu vůbec nechce jet. A dělalo to od začátku,co sme Sáru přivezli domu. Včera sem odpojil EGR ventil a dneska jel do přes Jizerky z Hejnic do Tanvaldu. A musím přiznat,ľe ten ąílenej kopec,co tu máme se mi jel konečně v pohodě. A auto je fakt ľivějąí. Do teď mi na tento problém radili pouze výměnu vstřiků.
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Zpět na Motor - diesel