Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Trpí na to i auta jiných značek s klimou a hlavně s deląím dráľkovým řemenem, vw , audi,ąkoda,-1,9 tdi ,2,5 tdi.Ale cena u vw je 4700-7000 kč.Novějąí modely jiľ tuhle kladku s tlumičem nemaj , namísto tlumiče vibrací je volnoběľka na alternátoru.Tak mě to bylo vysvětleno.Takľe nejsme jediní....majer píše:zřejmě na to 1,9trpí ...nebo jsem jeden s mnoha?

mio píše:Trpí na to i auta jiných značek s klimou a hlavně s deląím dráľkovým řemenem, vw , audi,ąkoda,-1,9 tdi ,2,5 tdi.Ale cena u vw je 4700-7000 kč.Novějąí modely jiľ tuhle kladku s tlumičem nemaj , namísto tlumiče vibrací je volnoběľka na alternátoru.Tak mě to bylo vysvětleno.Takľe nejsme jediní....majer píše:zřejmě na to 1,9trpí ...nebo jsem jeden s mnoha?

VW má taky dvouhmotnou řemenici.Kladka na napnutí řemene je pod č 4 ,my jsme měli na mysli horní kladku,Na které je tlumič!!!Taky uľ jsem viděl ľe maník tlumič vymontoval a dal místo něj silnějąí plech.Praskl řemen,odnesla to řemenice a klima.....a to se vyplatí....Takľe tam asi zcela jistě nebude jen kvůli napětí řemene.Miklásek píše:mio píše:Trpí na to i auta jiných značek s klimou a hlavně s deląím dráľkovým řemenem, vw , audi,ąkoda,-1,9 tdi ,2,5 tdi.Ale cena u vw je 4700-7000 kč.Novějąí modely jiľ tuhle kladku s tlumičem nemaj , namísto tlumiče vibrací je volnoběľka na alternátoru.Tak mě to bylo vysvětleno.Takľe nejsme jediní....majer píše:zřejmě na to 1,9trpí ...nebo jsem jeden s mnoha?
VW má volnobeľku alternátora a my na naąich Sárach máme remenicu, ktorá je na kluke. je totiľ z dvoch kovových kusov spojených gumou. Trpia na to aj motory H
Kladka s napinákom je viac-menej koli napnutiu remeňa.

mio píše:VW má taky dvouhmotnou řemenici.Kladka na napnutí řemene je pod č 4 ,my jsme měli na mysli horní kladku,Na které je tlumič!!!Taky uľ jsem viděl ľe maník tlumič vymontoval a dal místo něj silnějąí plech.Praskl řemen,odnesla to řemenice a klima.....a to se vyplatí....Takľe tam asi zcela jistě nebude jen kvůli napětí řemene.Miklásek píše:mio píše:Trpí na to i auta jiných značek s klimou a hlavně s deląím dráľkovým řemenem, vw , audi,ąkoda,-1,9 tdi ,2,5 tdi.Ale cena u vw je 4700-7000 kč.Novějąí modely jiľ tuhle kladku s tlumičem nemaj , namísto tlumiče vibrací je volnoběľka na alternátoru.Tak mě to bylo vysvětleno.Takľe nejsme jediní....majer píše:zřejmě na to 1,9trpí ...nebo jsem jeden s mnoha?
VW má volnobeľku alternátora a my na naąich Sárach máme remenicu, ktorá je na kluke. je totiľ z dvoch kovových kusov spojených gumou. Trpia na to aj motory H
Kladka s napinákom je viac-menej koli napnutiu remeňa.

Miklásek píše:menil som rozvody asi pred mesiacom a keďľe to robím pre seba, vymenil som pre istotu vąetko, čiľe oba remene vąetky ątyri kladky aj vodnú pumpu. borec, čo mi rozvody menil povodne chcel vymeni» len samotnú kladku bez napináku (vraj sa to nemusí), no keďľe sú tam ihličkové loľiská a pohyb napináku je malý, "ihličky" vydrali dráľky do čapu a napinák sa tým pádom vyosoval. Preto je treba meni» celý napinák aj s čapom!
Potom zistil, ľe bola "načatá" aj remenica na kluke (jedna dráľka nemala vobec kontakt s remeňom, takľe som vymenil aj tú remenicu...
pre kaloisa: nechápem (aj iných) prečo meníte remeň a nevymeníte aj kladkyto je ako keby si menil rozvody bez vodnej pumpy... Chlapi, kurňa, uvedomte si, ľe na tomto sa ąetri» neoplatí!!!

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků