teplota

Moderátoři: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Dečka před chladičem

Používám, nejde bez toho prožít zimu.
0
Žádná hlasování
Používám, ale jen v extrémních mrazech.
1
6%
Nepoužívám
8
50%
Nepoužívám od dob Š120
7
44%

Celkem hlasů : 16

Re: teplota

Příspěvekod Marek » pon 3. lis 2008, 21:54

Při teplotách pod -10°C (spíš k -20°C) mám vyzkoušeno z více aut s funkčními termostaty, že při jízdě po rovině nebo z kopce, popř. na neutrál, nestačí uzavření termostatu, protože je celý motor ochlazován proudem studeného vzduchu. Tehdy pomůže kartón. Podobná situace se může stát, pokud auto stojí přes noc venku a fouká vítr. Pak se ochladí chladič i motor víc, než odpovídá venkovní teplotě měřené teploměrem v závětří.
Protože u nás takhle extrémní zimy běžně nejsou, nepoužívám kvůli několika dnům v roce žádné zakrývání chladiče. Bývá totiž pravidlem, že se po oteplení na to zapomene a auto pak vaří.
My z nížin (viz podpis) vlastně pořádnou zimu neznáme, říkal mi kamarád, který byl přes zimu na Islandu, že tam stačí nechat auto normálně zaparkované a pokud přijde v noci vánice, je po otevření kapoty prostor kolem motoru dokonale vyplněn sněhem a nastartovat ho je nemožné.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Příspěvekod Miklásek » úte 4. lis 2008, 21:45

Keď nad tým premýšlam, tiež som z toho jeleň... Proste keď som v zime valil po dialnici motor mi varilo, ikeď bolo vonku -10. Po čase sa asi roztopil chladič, alebo čo a bolo to relatívne v norme. Potom som namontoval kartón pred chladič a ráno som robieval to, že som natočil auto a aj 20 minút stálo vonku natočené, kým som si chystal tovar. Keďže som auto preberal v zime po kolegovi, je možné že tam bola nemrznúca ešte z leta, alebo čo.. kolegovi to bolo asi fuk... :?
Xsara Break SX 1,9 TD, zelená metla, dovezená z Deutschlandu, o rok mladšia ako Cvrčkova. :)
Miklásek
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara Break 1,9TD SX, Citroen C5 I Break 2,2 HDi Exclusive

Příspěvekod Rope » úte 4. lis 2008, 22:35

Pánové a dámy, myslím že tahle debata nemá smysl, nesmyslné tvrzení o kartoněch a dečkách a o mrznoucí vodě, tak nějak si myslím a mám dojem že mám zkušenosti víc než dosti, že pokud se normálně o auto staráte, máte nemrzku a vše v pořádku, tak nemusíte dečku používat a to že se mi auto dříve zahřeje je sice pravda, ale................
Tady to zamknu a až mi někdo pošle SZ s argumentem který nebude blábolem, tak to klidně odemknu a podělím se z ostatními. a nebo né, jen přidám hlasování a můžete se vyjádřit.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Příspěvekod MP » stř 5. lis 2008, 8:28

Rope píše: že pokud se normálně o auto staráte, máte nemrzku a vše v pořádku, tak nemusíte dečku používat a to že se mi auto dříve zahřeje je sice pravda, ale................

Svatá prvavda _ok_
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Předchozí

Zpět na Motor - benzín